Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
vladoB
|
Predmet príspevku: Voľná téma (o všetkom) Napísal: Ned Okt 05, 2008 7:37 pm |
|
|
ešte som zabudol jednu vec. Mám taký zlepšovák, ktorý asi poznáte ale možno nie všetci. Keď robím z mokrého dreva tak sa drevo popraská čo je normálne, ale niekedy to je na tom najmenej vhodnom mieste a dosť sa to roztiahne. Ja drevo na tých miestach kde to praská stiahnem / drátom alebo je dobrá polyetylenová páska ktorou sa sťahujú balíky/ a po čiastočnom vyschnutí to potom odstránim.Keď to aj praskne tak sa to po vyschnutí neroztiahne takže je to fajn. Len pozor keď stiahnete drôtom tak to nechá hrdzavé škvrny, ktoré musíte potom dočistiť.
Vlado
|
|
Hore |
|
 |
Cestmir
|
Predmet príspevku: Napísal: Pia Okt 17, 2008 9:33 am |
|
Registrovaný: Pon Aug 20, 2007 1:14 pm Príspevky: 930 Bydlisko: Havířov
|
Udelal jsem si takovou krabicku na to velke dlato.

_________________ Stále ostrá dláta přeje Čestmír.
|
|
Hore |
|
 |
Jirka
|
Predmet príspevku: Napísal: Pia Okt 17, 2008 5:42 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Nov 23, 2008 9:03 am |
|
|
čo k tomuto dodať ... keď prihára každá rada drahá 
_________________ Ľutujte tých čo sa ľutujú , povzbudzujte tých čo bojujú ...
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Napísal: Ned Nov 23, 2008 9:04 am |
|
|
andrej spytam sa ta nieco . tamtiee listocky co som tak poctivo 2 mesiace struhal to bude stropné svietidlo len si teraz lamem hlavu nad tym ako ho na ten strop pripevnim aby nebolo vidno skrutky , netretol si sa uz s niecim takym vo svojej praxi 
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Napísal: Ned Nov 23, 2008 9:12 am |
|
|
Maťo, na túto otázku som Ti včera odpovedal vo vlákne v ktorom si sa na to pýtal prvý krát...
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Napísal: Ned Nov 23, 2008 9:19 am |
|
|
a ozaj som si nevsimol ospravedlnujem sa
ANDREJ NAPÍSAL : Stretol. Mám doma dvaapolmetrové zrkadlo na stene. Je pripevnené na suchom zipse. Jedna aj sdruhá strana sú k podkladu prilepené aj prišróbované. Udrží to aj koňa, ale je to aj rozoberaťeľné.
|
|
Hore |
|
 |
tyla
|
Predmet príspevku: Napísal: Pon Nov 24, 2008 9:49 pm |
|
Registrovaný: Str Mar 05, 2008 11:45 pm Príspevky: 204 Bydlisko: okres Námestovo
|
Škoda že sa toto vlákno týka len rád ohľadom rezbárčiny, potrebujem helfnúť ohľadom žien raz nepochopím to ich zmýšľanie  , ešte že nie som ženatý.  .
Ináč s tým suchým zipsom to nie je zlý nápad, len Maťo keď ti náhodou spadne to stropné svietidlo na hlavu..... 
_________________ Marián
|
|
Hore |
|
 |
martinkalman
|
Predmet príspevku: Napísal: Pon Nov 24, 2008 9:52 pm |
|
Registrovaný: Str Dec 19, 2007 8:17 pm Príspevky: 373 Bydlisko: Pohorelá
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Napísal: Pon Nov 24, 2008 10:02 pm |
|
|
To máš jednoduché: chcú aby si dobre zarábal, bol vynikajúcim oteckom, veľmi pozorým partnerom. Pre maslo ťa bude hnať na akciové o dve koruny lacnejšie vo vedľajšom meste, šminky bodujú naopak tie drahšie... Jedna vec častokrát vylučuje druhú, ale požiadavka zostáva. Ožeň sa, uvidíš...
|
|
Hore |
|
 |
Radek
|
Predmet príspevku: Napísal: Pon Nov 24, 2008 10:04 pm |
|
Registrovaný: Štv Aug 16, 2007 8:55 pm Príspevky: 599 Bydlisko: Česká Kamenice
|
_________________ Ať se daří.
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Napísal: Uto Nov 25, 2008 12:37 pm |
|
|
tyla píše: Škoda že sa toto vlákno týka len rád ohľadom rezbárčiny, potrebujem helfnúť ohľadom žien raz nepochopím to ich zmýšľanie  , ešte že nie som ženatý.  . Ináč s tým suchým zipsom to nie je zlý nápad, len Maťo keď ti náhodou spadne to stropné svietidlo na hlavu..... 
Dobra rada : Nesnaž sa ženu pochopiť bo keď ju pochopíš stratíš o ňu záujem a to nechce z nás nik 
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 6:07 pm |
|
|
ludia moji mam velmo važny problem potrebujem vyvrtat do dreva 50 mm dieru a 10 cm hlboku  neznate radu ??
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 7:26 pm |
|
|
To je jednoduché:
Zoberieš vrták priemeru 5 cm a s dížkou nad 10 cm  ...
Alebo to môžeš odvŕtať v stojanovej vŕtačke menšími priemermi vrtákov s použitím dorazu. Pekne podľa kružnice s malým prídavkom (dorobíš profilovým dlátom). Potom si urob nástroj škrabnu ma dno napríklad z oceľovej planžety ktoré používajú v kartonáži na Bobstoch (výsekové stroje). Ten materiál je cečlom tvrdý a udrží chvíľu ostrie, ale pritom sa dá ohnúť do potrebného tvaru. Urobíš také očko na drevenej rúčke a vyškrábeš to z vnútra. Niekedy som robil drevené dózy a urobil som si vrták z veľkého závitníku vybrúsením, niektoré priemery som mal z oceľového plechu na tyči (trochu väčší plochý vrták ako dostať v obchodoch). Alebo si kúp sukovník... Tých možností je veľa, treba len pohýbať pilinami v hlave (ale opatrne, aby sa neopotrebovali  ).
Naposledy upravil irsa dňa Sob Nov 29, 2008 7:28 pm, celkovo upravené 1
|
|
Hore |
|
 |
Radek
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 7:26 pm |
|
Registrovaný: Štv Aug 16, 2007 8:55 pm Príspevky: 599 Bydlisko: Česká Kamenice
|
Ahoj Maťo, o jaké dřevo se jedná  Je to deska  Pak bych měl dvě rady, prvá je pokud máš a Ty jsi se myslím zmiňoval, že dost používáš, horní frézku, tak ta by měla mít v příslušenství takovou tyčku s trnem, tak to je právě myšleno na tyto případy. Ale když si téď tak uvědomuju asi to pro tak malý průměr nebude fungovat. Potom ještě existují takové speciální nastavitelné vrtáky, vypadá asi zhruba takto:
a nebo vyříznout přímočarkou a potom dopasovat.
Nějak se mi nedaří vložit obrázek 
_________________ Ať se daří.
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Majestic-12 [Bot] a 7 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|