Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
hurdox
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pon Dec 16, 2013 9:28 pm |
|
|
Na rovnanie je dobrý aj plátok pružinovej ocele (napríklad zo starých pružín do zámkov dverí), ktorý sa na tej užšej strane nabrúsi a obtiahne ako cidlina. Vznikne tak škrabka, ktorá rovná ťahom. Spravil som si "cidlinu" z plátka radeka. Raz za čas - povedzme dosť často mi urobí takéto čosi. Keď by som to chcel naschvál, tak sa mi taká pekná vlnovka nepodarí V čem udelali soudruzi z NDR chybu? Jozef
Prílohy: |
Po_cidline.jpg [ 56.74 KiB | Zobrazené 14357 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
oskar
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pon Feb 17, 2014 2:08 pm |
|
Registrovaný: Sob Dec 08, 2007 11:10 pm Príspevky: 1536 Bydlisko: Choceň
|
Poznámka: je to z jednoho modelářského fo'ra
Kolik_400.jpg [ 32.92 KiB | Zobrazené 14251 krát ]
|
_________________ Dřevořezba není cil ale cesta.
Oskar
|
|
Hore |
|
|
irsa
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Feb 23, 2014 8:36 am |
|
|
hurdox píše: Na rovnanie je dobrý aj plátok pružinovej ocele (napríklad zo starých pružín do zámkov dverí), ktorý sa na tej užšej strane nabrúsi a obtiahne ako cidlina. Vznikne tak škrabka, ktorá rovná ťahom. Spravil som si "cidlinu" z plátka radeka. Raz za čas - povedzme dosť často mi urobí takéto čosi. Keď by som to chcel naschvál, tak sa mi taká pekná vlnovka nepodarí V čem udelali soudruzi z NDR chybu? Jozef V rýchlosti, uhle, prítlaku a opakovaní. Keď pritlačíš tak, že má cidlina snahu zarezať sa hlboko, až toľko že sa nedá (alebo je tupá a tlačí sa nadmerne) - zareaguje vyskočením a pri rovnakom tlaku a rýchlosti sa mechanizmus opakuje. Ak Ti to začne takto robiť, pri novom ťahaní, pri rovnakom tlaku a rýchlosti ťahu cidliny sa efekt ešte zvýrazní - ale zasa len do určitej miery - lebo tiež by mi niekedy vyhovovalo, ak by bol ten efekt ešte výraznejší - ale nejde to ani za svet. Ak je treba odstrániť tento efekt - je najlepšie mierne cidlinu vyosiť a hľadať iný uhol priloženia. Ale spravidla takýmto spôsobom zrážam hrany po hobľovaní napríklad na šesťhran a výrobok aj tak brúsim - teda netreba sa trápiť s cidlinou - ale jednoducho to obrúsiť.
|
|
Hore |
|
|
Adamb.sk
|
Predmet príspevku: Re: Voľná téma (o všetkom) Napísal: Pia Mar 07, 2014 8:09 pm |
|
|
zdravim potrebujem najst link. pripravok na vrtanie frezovanie dier motorovou pilou otacanim okolo rúry. dakujem
|
|
Hore |
|
|
Fanda
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Mar 23, 2014 1:50 pm |
|
|
Dobrý den.. Zdravím všechny zde přítomné zkušené i neskušené řezbáře. Chtěl jsem se zeptat po nějakém jednoduchém fíglu, jak vydutit kmem s průměrem cca metr, pět metrů dlouhý. Záměrem je, učinit válec, po jehoš obvodu budou pak průřezy, dutiny se sovičkami. Spočátku se mi dlabání pomocí klínů a pily nezdá tak složité, bojím se však řezání vleže, uvnitř kmene.. Děkuju a přeju hezký den..
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pon Mar 24, 2014 10:06 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
Fanda píše: Dobrý den.. Zdravím všechny zde přítomné zkušené i neskušené řezbáře. Chtěl jsem se zeptat po nějakém jednoduchém fíglu, jak vydutit kmem s průměrem cca metr, pět metrů dlouhý. Záměrem je, učinit válec, po jehoš obvodu budou pak průřezy, dutiny se sovičkami. Spočátku se mi dlabání pomocí klínů a pily nezdá tak složité, bojím se však řezání vleže, uvnitř kmene.. Děkuju a přeju hezký den.. No do vnútra by som si určite s nakopnutou pílou neľahol a to občas dokážem stvárať riadne kusy ,žiadna práca nemá prednosť pred zdravím .Teraz naivná otázka a čo tak ho nejako esteticky rozpoliť?
|
|
Hore |
|
|
vladoB
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Str Mar 26, 2014 3:42 pm |
|
|
Fanda píše: Dobrý den.. Zdravím všechny zde přítomné zkušené i neskušené řezbáře. Chtěl jsem se zeptat po nějakém jednoduchém fíglu, jak vydutit kmem s průměrem cca metr, pět metrů dlouhý. Záměrem je, učinit válec, po jehoš obvodu budou pak průřezy, dutiny se sovičkami. Spočátku se mi dlabání pomocí klínů a pily nezdá tak složité, bojím se však řezání vleže, uvnitř kmene.. Děkuju a přeju hezký den.. oslov mestá,dedinky v okolí,pozri do drevoskladov- v zimnom období alebo po víchriciach sa zrezávajú staré lipy,gaštany tieto sú večšinou vnútri duté ,stačí vyčistiť- neriskuj. vlado
|
|
Hore |
|
|
vulxy
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Štv Apr 10, 2014 3:31 pm |
|
|
ahoj,viete mi poradit fintu s cim namazat pilovy list na pasovej pile aby sa mi tam nelepil ten sajrajt ako triesky ,zivica ...ked chcem popilit mokrejsie-cerstvejsie drevo,...uz som skusal vselico od VD40 po vcely vosk a parafin ale za chvylu je plny list-pas a hadze to v vodiacich loziskach az hroza... kefy mam 2x ale ako keby tam neboly... vdaka vopred
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Štv Apr 10, 2014 5:08 pm |
|
|
No ja ked režem gulatinu tak do vody ktorá mi permanentne kvapká na pás pridávam obyčajnú jar .Ale problém u teba asi spočíva v permanentnom nanašaní kvapaliny na pás, možno by to vyriesil nejaky kusok dotýkajúceho sa filcu navlhčený vodou s jarou no bez permanentneho pívodu vody by som vodu a jar namiesal 1:0.2.Pozor na elektriku a nastavenie súosovosti kolies ,ked su totiž mokré rad pas zoskakuje .Možno by stalo zato pozriet sa na stranky firiem ktore ponukajú emulzie na mazanie a čistenie pásu, Ernest
|
|
Hore |
|
|
vulxy
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pon Jún 16, 2014 10:22 pm |
|
|
no ja som myslel na obycajnu pasovu pilu ,stojatu ...ale skusal som namacat pas,len tak na lachko aby som nahodou nedostal kopanec ..ale nic moc...nerobim na nom moc mokreho ale obcas by som rad prepili nieco pred susenim ale je to des.... nedavno som pilil ani nie najcerstvejsiu borovicu a za 5 minut pilenia som cistil vodiace loziska aj pas aj vsetko okolo 2 hodiny....co uz ,tak to asi ma bit
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Uto Jún 17, 2014 3:14 pm |
|
|
No este je otazka kolko zubov maš dajme tomu na 10 cm pretože ak maš huste zuby (t.j. okolo 30 ks na 10 cm ) tak pas sa hreje a tým nalepuje živicu .Inak osvedčilo sa mi robiť danu pracu na danom stroji , ak niečo silím a chcem to urobit za každu cenu a hned ,väčšinou potom niečo ulomim, pokazim alebo pokurujem tak že prerobim .
|
|
Hore |
|
|
rybaryk
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Uto Jún 17, 2014 9:35 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
Milan zo Sniny
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pia Jún 20, 2014 6:40 pm |
|
Registrovaný: Štv Apr 23, 2009 5:25 pm Príspevky: 183 Bydlisko: BRNO
|
Ahoj kamarádi, jsme velmi rád, že se k vám můžu obrátit pro radu. Vlastně jde jen o to, že jsme si našel novou práci a nerad bych tam vypadal jako trouba. Vyrábíme vazníky na střechy a jedna vzpěra má i čtyři úhly. Tak jsem chtěl poradit jak by jste to řezali vy. Řeže se to na velké pokosové pile. Raději jsem to nakreslil. Děkuji, rád příjmu vaše rady.
vaz2.jpg [8.11 KiB]
Zatiaľ nikým nestiahnuté
|
|
|
Hore |
|
|
oskar
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Jún 22, 2014 9:43 pm |
|
Registrovaný: Sob Dec 08, 2007 11:10 pm Príspevky: 1536 Bydlisko: Choceň
|
_________________ Dřevořezba není cil ale cesta.
Oskar
|
|
Hore |
|
|
Róbert Ozoroczy
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Štv Júl 31, 2014 4:24 pm |
|
|
Zdravím, nepoznáte niekto dobrú stránku na objednanie gravírovacích nadstavcov do mikrobrúsky? Ale s väčším výberom. Pomocou googla som našiel len niekoľko základných od značky dremel. Konkrétne by som chcel rovnaké alebo podobné nadstavce ako sú na obrázku. Ďakujem.
gravir. nadstavce.jpg [ 42.33 KiB | Zobrazené 13049 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|