Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
artik
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Štv Júl 31, 2014 4:48 pm |
|
Registrovaný: Pia Feb 19, 2010 11:14 pm Príspevky: 205 Bydlisko: horehronie
|
|
Hore |
|
 |
hurdox
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Str Nov 19, 2014 9:21 pm |
|
|
Rozmýšľal som do ktorej témy pridám svoj príspevok - sem sa mi to zdalo vhodné. Môj kamarát závodný lekár vždy po šiestom pive vstal a skonštatoval: "Keď príde ku mne do ordinácie niekto že si udrel čímsi po nechte a kňučí že to príšerne bolí, tak ho pošlem o dvoje dverí vedľa k zubárovi". A opäť si pohodlne sadol a podoprel si ťažkú hlavu rukou. Nevedel som prečo to hovorieva, až kým som si ja nepricvikol kamsi prst. Vtedy mi došlo čo tým myslel. A pomohlo to. Aj od bolesti, aj od dĺžky hojenia sa prsta a vôbec mi nezišiel necht. Krv odišla dierkami v nechte, čiže pod nechtom nemalo čo hnisať, kaziť sa, tvoriť "bublinu" a pod. Vrrtajte opatrne ale len potiaľ, kým "nevybehne" (chcel som napísať že "nevystrekne" - ale zdalo sa mi to prehnané  ) krv. Vtedy si ani nepoškodíte nechtové lôžko a pod. Teraz som si spomenul, že vrtáčik som ani ničím nedezinfikoval - ale asi by sa mal. "Pracovný postup" je na fotografiách. Bol by som rád, keby ste to ale nikdy nemuseli použiť. Jozef
Prílohy: |

P1080492m.JPG [ 130.53 KiB | Zobrazené 14609 krát ]
|

P1080505m.JPG [ 141.23 KiB | Zobrazené 14609 krát ]
|

P1080508m.JPG [ 129.09 KiB | Zobrazené 14609 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Štv Nov 20, 2014 8:48 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pia Nov 21, 2014 2:08 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
hurdox píše: Rozmýšľal som do ktorej témy pridám svoj príspevok - sem sa mi to zdalo vhodné. Môj kamarát závodný lekár vždy po šiestom pive vstal a skonštatoval: "Keď príde ku mne do ordinácie niekto že si udrel čímsi po nechte a kňučí že to príšerne bolí, tak ho pošlem o dvoje dverí vedľa k zubárovi". A opäť si pohodlne sadol a podoprel si ťažkú hlavu rukou. Nevedel som prečo to hovorieva, až kým som si ja nepricvikol kamsi prst. Vtedy mi došlo čo tým myslel. A pomohlo to. Aj od bolesti, aj od dĺžky hojenia sa prsta a vôbec mi nezišiel necht. Krv odišla dierkami v nechte, čiže pod nechtom nemalo čo hnisať, kaziť sa, tvoriť "bublinu" a pod. Vrrtajte opatrne ale len potiaľ, kým "nevybehne" (chcel som napísať že "nevystrekne" - ale zdalo sa mi to prehnané  ) krv. Vtedy si ani nepoškodíte nechtové lôžko a pod. Teraz som si spomenul, že vrtáčik som ani ničím nedezinfikoval - ale asi by sa mal. "Pracovný postup" je na fotografiách. Bol by som rád, keby ste to ale nikdy nemuseli použiť. Jozef Je to jedna z metod. Také se dá koupit injekční jehla, nebo vzít ostrý nožík a ostrou hranou jehly, nebo špičkou ostří nožíku škrabkat a škrabkat, až se vyškrábe jamička kterou krev odteče. Naposledy na sobě použil před necelým rokem. Zajodovat předtím nehet jodovým perem není od věci. V případě, že se pod nehtem vytvoří řádná krevní sraženina, hrozí její zhnisání a následné chirurgické ošetření v podobě tzv.strhávání nehtu, v praxi vytětí klínu nehtu, s následným déledobým hojením a léčením. Kdy vrtat ??? Když to bolí jako sviňa, pod nehtem a v celém prstu to smýká, krev promodrává, bývá citlivé a nateklé i bříško prstu.Celý ten postižený článek prstu je silnější ve srovnání s prstem zdravé ruky.Také teplejší. Prevence-bacha na prsty a v případě úrazu zkusit co nejdříve zaledovat. Pokud bolest po uvolnění krve zpodnehtu neustoupí, může jít o tříštivou zlomeninu posledního článku prstu-osobně naposledy 2 roky zpět. Diagnostika-rentgen. jirka tokár
|
|
Hore |
|
 |
Cestmir
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pon Nov 24, 2014 12:21 pm |
|
Registrovaný: Pon Aug 20, 2007 1:14 pm Príspevky: 930 Bydlisko: Havířov
|
Znám to, byt nerad čas od času to musím taky provádět. Pokud to jde raději píchnu pod nehet jehlu ale když je to daleko tak je třeba vrtat. Můj otec raději propaluje nehet nažhavenou jehlou. Taky možnost. V lékárničce co mám v dílně mám pro tyto účely i vrtáček 1mm. Dám si to do Uku vrtačky a je po problému. Horší je autooperace levou rukou do pravé. To nedávám a potřebuji pomoc druhé osoby. 
_________________ Stále ostrá dláta přeje Čestmír.
|
|
Hore |
|
 |
robocyprich
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pon Nov 24, 2014 12:44 pm |
|
Registrovaný: Sob Mar 22, 2008 7:48 pm Príspevky: 72 Bydlisko: Svrčinovec
|
|
Hore |
|
 |
vladoB
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pon Nov 24, 2014 3:23 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pon Nov 24, 2014 9:26 pm |
|
|
No mě z toho trochu mrazí, protože si dovedu představit situaci, kdy bude řemeslník pravák prokazovat notářským osvědčením dvě dírky v každém nehtu levé ruky jako nutný doklad kvalifikace pro získání státní zakázky - nařízení EU - vše pro dobro řemeslníků, aby až se praští lépe snášeli to trauma  . Běda tomu kdo se praští a nebude odvrtaný. Vrtejme už teď, problémům je třeba předcházet. Ty paznehty na nohou bych nevynechal, co když nám na ně něco spadne. Já už jsem se pojistil, koupil jsem si do dílny sandály s ocelovou špičkou. Tož tak přátelé, jsem v klidu páč jsem pro sichr udělal pár děr i do té ocelové špičky - má to i výhody, lépe větrají. 
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Uto Nov 25, 2014 1:43 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
Svaťa
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pia Dec 05, 2014 11:45 am |
|
|
|
Hore |
|
 |
rybaryk
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Dec 14, 2014 10:32 am |
|
|
ahojte nevier niekto poradit kde kupit novy piest na 044 za dobru cenu. vdaka
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Dec 14, 2014 7:57 pm |
|
|
rybaryk píše: ahojte nevier niekto poradit kde kupit novy piest na 044 za dobru cenu. vdaka To asi len v origo servise ,podla toho odkial si .S nejakymi lacnejsimi nahradami by som (ak teda chceš aby fungovala spolahlivo) neexperimentoval .V Topolcanoch fy. Renars zastupuju aj origo Stihl.Ernest
|
|
Hore |
|
 |
rybaryk
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Štv Dec 25, 2014 4:55 pm |
|
|
Vdaka som z HE a ano iba origos diely.Zadrela sa pri rezani fosne z orecha.Aj tak dik.
|
|
Hore |
|
 |
Milan zo Sniny
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Sob Dec 27, 2014 6:56 pm |
|
Registrovaný: Štv Apr 23, 2009 5:25 pm Príspevky: 183 Bydlisko: BRNO
|
Ahoj  , chtěl bych poradit se smrkovou pryskyřicí kterou hodlám odlívat. Jak dlouho vydrží v nezměněném stavu, když ji nějakým způsobem odliji. Jako jestli světlem ztmavne, či by popraskala? Já myslím, že vydrží dlouho, ale je náchylná na teplo. Odlívat pryskyřici je opravdu oříšek. Protože je extra křehká a myslím, že se nedá moc leštit. Zatím jsem ji kapal na šikmé sklo se zlatým prachem. A když jsem dokapal všimnul jsem si, že se vytvořil jemný vlas. Ale ten byl úplně ohebný. Asi jsem na něco přišel. Raději to pošlu na nějakou fakultu aby to prozkoumaly.
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Dec 28, 2014 3:05 pm |
|
|
Milan zo Sniny píše: Ahoj  , chtěl bych poradit se smrkovou pryskyřicí kterou hodlám odlívat. Jak dlouho vydrží v nezměněném stavu, když ji nějakým způsobem odliji. Jako jestli světlem ztmavne, či by popraskala? Já myslím, že vydrží dlouho, ale je náchylná na teplo. Odlívat pryskyřici je opravdu oříšek. Protože je extra křehká a myslím, že se nedá moc leštit. Zatím jsem ji kapal na šikmé sklo se zlatým prachem. A když jsem dokapal všimnul jsem si, že se vytvořil jemný vlas. Ale ten byl úplně ohebný. Asi jsem na něco přišel. Raději to pošlu na nějakou fakultu aby to prozkoumaly. Taketo niečo som raz skušal ale nejake velke vysledky čo sa tyka trvacnosti som nedosiahol (popraskalo mi to a dlho ......dlho....dlho to bolo lepkave ) .Teda skušal som to s čerstvou živicou, potom mi ktosi poradil miešat to s terpentinom no k tomu som sa už nedostal a skutočne netuším čo to mohlo urobiť Ernest
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|