Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Nástroje Napísal: Štv Feb 12, 2015 6:16 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
hurdox píše: Cestmir píše: Když si zadáš do googlu slůvko "antivibrační rukavice" vyskočí ti milion značek a firem, které tyto rukavice vyrábí. Karimatka je sice fajn ale její absobční vlastnosti se při opakovaných nárazech zmenšují. ceny se pohybují od 250Kč http://pracovni-rukavice.probez.cz/comp ... 6&icid=552Skopírujem sem presne to isté, čo som napísal Ernestovi, len som zmenil Ernest zs Cestmir  Cestmir, ďakujem ti za to, čo si napísal – hoci na to som sa vôbec nepýtal  V tvojej "odpovedi" nieje ani náznak toho na čo som sa pýtal: Ako vyrobiť antivibračnú rukavicu (potrebujem len jednu - pravú) alebo ako upraviť rukoväť aby bola antivibračná. Cestmir - vieš koľko ľudí sa tu pýta ako to, či ono vyrobiť? Nieže by nevedeli kde to kúpiť - ale proste si to chcú vyrobiť vlastnoručne. A ešte som nikomu nenapísal aby si to vygooglil či kúpil. Na rozlíšenie slovíčok "kúpiť - koupit" a "vyrobiť - vyrobit" hádam nieje potrebný slovník. A ak je - tak treba použiť https://translate.google.cz/  Pekný deň prajem a stále ostré dláta. Aj tie doma robené  Jozef Ahoj Jozef ,navážať sa do ludí (aby použili prekladač ten vlastne nepomôže treba výkladový slovník ) ktorí sú ochotný ti fundovane poradiť zvlášť do ťažkého profesionála Česťu sa mi zdá hodne hodne ubohé. Mal som snahu ti poradiť na zaklade vlastných skuseností ak si ju neprijal v pohode su to tvoje klby a zdravie .Osobne ako som už pisal tiež čoto rad sam vyrobím a to preto lebo nechcem vyhazovat peniaze za to čo dokažem sam a za zlomok ceny (naviac je tam ten pocit zasa som sa posunul ).No ak ide o zdravie tam skutočne niet čo riešiť,skutočne( na nešťastie )viem o čom píšem .Za svojej praxe som zažil aj ludí ktorý cucali rozumy z iných k svojmu finančnému prospechu.Len pevne dúfam že si tu odovzdávame múdra z nezištných a obyčajných radosť spôsobujúcich dôvodov podelit sa o vlastné skúsenosti .A sk som sa ťa dotkol bol to ciel. 
|
|
Hore |
|
 |
oskar
|
Predmet príspevku: Re: Nástroje Napísal: Štv Feb 12, 2015 8:26 pm |
|
Registrovaný: Sob Dec 08, 2007 11:10 pm Príspevky: 1536 Bydlisko: Choceň
|
_________________ Dřevořezba není cil ale cesta.
Oskar
|
|
Hore |
|
 |
daflik
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Štv Feb 12, 2015 9:19 pm |
|
Registrovaný: Pon Apr 06, 2009 7:41 pm Príspevky: 408 Bydlisko: Vizovice
|
Přihlas se do Kunovic, pro začátek ideální. Zkusíš si to různými tvary a pochopíš co potřebuješ.
|
|
Hore |
|
 |
Iva
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Pia Feb 13, 2015 4:27 pm |
|
|
díky moc 
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Nástroje Napísal: Pia Feb 13, 2015 6:06 pm |
|
|
Zdenek Svoboda mi posunul adresu na pana ktorí vyraba brusne kamene z rosutca ,nie že by som robil reklamu (ak to bude vadit kludne zmažte ) je to dalšie rozšírenie obzorov a snad to stoji za zhliadnutie ,dokaže robiť aj atypy podla možností .Podaktorý možno aj poznate http://www.rezkam.sk/ skvele na mokre brusenie aj do pomalobežných brusok Ernest
|
|
Hore |
|
 |
daflik
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Feb 15, 2015 10:28 am |
|
Registrovaný: Pon Apr 06, 2009 7:41 pm Príspevky: 408 Bydlisko: Vizovice
|
|
Hore |
|
 |
Cestmir
|
Predmet príspevku: Re: Nástroje Napísal: Pon Feb 16, 2015 12:39 pm |
|
Registrovaný: Pon Aug 20, 2007 1:14 pm Príspevky: 930 Bydlisko: Havířov
|
Chtěl jsem pomoct. Už to bude třetí měsíc co si léčím tenisový loket způsobený elektrickým SDS dlátem. Promě za mě si ty ruce motej třeba do pucvolu.  Možná to časem pochopíš. hurdox píše: Cestmir píše: Když si zadáš do googlu slůvko "antivibrační rukavice" vyskočí ti milion značek a firem, které tyto rukavice vyrábí. Karimatka je sice fajn ale její absobční vlastnosti se při opakovaných nárazech zmenšují. ceny se pohybují od 250Kč http://pracovni-rukavice.probez.cz/comp ... 6&icid=552Skopírujem sem presne to isté, čo som napísal Ernestovi, len som zmenil Ernest zs Cestmir  Cestmir, ďakujem ti za to, čo si napísal – hoci na to som sa vôbec nepýtal  V tvojej "odpovedi" nieje ani náznak toho na čo som sa pýtal: Ako vyrobiť antivibračnú rukavicu (potrebujem len jednu - pravú) alebo ako upraviť rukoväť aby bola antivibračná. Cestmir - vieš koľko ľudí sa tu pýta ako to, či ono vyrobiť? Nieže by nevedeli kde to kúpiť - ale proste si to chcú vyrobiť vlastnoručne. A ešte som nikomu nenapísal aby si to vygooglil či kúpil. Na rozlíšenie slovíčok "kúpiť - koupit" a "vyrobiť - vyrobit" hádam nieje potrebný slovník. A ak je - tak treba použiť https://translate.google.cz/  Pekný deň prajem a stále ostré dláta. Aj tie doma robené  Jozef
_________________ Stále ostrá dláta přeje Čestmír.
|
|
Hore |
|
 |
quser
|
Predmet príspevku: vyroba a predaj hraciek Napísal: Pon Aug 17, 2015 8:27 pm |
|
|
Dobry den, chcel by som sa spytat, ci niekto z vas vyraba a oficialne predava hracky pre deti. ide mi oto, ako ste sa popasovali so zakonom o bezpecnosti hraciek. nahodou neexistuje nejaka vynimka pre remeselnikov?
takisto ma napadlo, ze aj na trhoch je kopu remeselnikov, ktori predavaju hracky pre deti z dreva. neviete, ako to maju oni vyriesene?
dakujem.
|
|
Hore |
|
 |
jana
|
Predmet príspevku: naplavene drevo Napísal: Pon Aug 24, 2015 10:53 am |
|
|
Pekný dobrý den všem,
mám prosbu. Jedu k Baltickemu mori a chci si privezt naplavene drevo. Nemáte někdo zkušenost jak je upravit, aby bylo možné použít na řezbu?
Moc díky všem
jana
|
|
Hore |
|
 |
jana
|
Predmet príspevku: pryskyřice Napísal: Pon Aug 24, 2015 11:30 am |
|
|
Ahojky všem, mám ještě jeden dotaz. Už dlouho hledám průhlednou pryskyřici nebo plast, které by v mase bylo možné řezat jako dřevo. moc díky
|
|
Hore |
|
 |
jana
|
Predmet príspevku: nefungující obrázky Napísal: Pon Aug 24, 2015 11:53 am |
|
|
ahojky... nefungují mi obrázky, vidím jen náhledy a nejdou zvětšit, nevíte kde je chybka?
díky moc jana
|
|
Hore |
|
 |
Ján Dreisig
|
Predmet príspevku: Re: naplavene drevo Napísal: Pon Aug 24, 2015 1:50 pm |
|
|
jana píše: Pekný dobrý den všem,
mám prosbu. Jedu k Baltickemu mori a chci si privezt naplavene drevo. Nemáte někdo zkušenost jak je upravit, aby bylo možné použít na řezbu?
Moc díky všem
jana Naplavené drevo - Driftwood, zadaj si toto slovo do vyhľadávača a nájdeš odpoveď na svoju otázku a oveľa viac o možnosti využívať naplavené drevo.
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Re: vyroba a predaj hraciek Napísal: Štv Aug 27, 2015 9:33 pm |
|
|
quser píše: Dobry den, chcel by som sa spytat, ci niekto z vas vyraba a oficialne predava hracky pre deti. ide mi oto, ako ste sa popasovali so zakonom o bezpecnosti hraciek. nahodou neexistuje nejaka vynimka pre remeselnikov?
takisto ma napadlo, ze aj na trhoch je kopu remeselnikov, ktori predavaju hracky pre deti z dreva. neviete, ako to maju oni vyriesene?
dakujem. Vyrábal som oficiálne, výrobu hračiek mám doposiaľ v živnosti. Na jarmoky som chodil s kamarátom, ktorý mal výrobu drevených skladačiek (z javorového dreva). No nechal som tento smer práve z dôvodu vtedajšieho euronormovania, čiže aktuálny stav nepoznám. Viem však, že v prípade hračiek to nie je až také zlé - ako v prípade detských ihrísk. Aspoň teda čo viem, alebo tuším: Povrchová úprava musí byť výhradne prípravkami určenými na hračky (nátery), alebo na prírodnej báze bez obsahu rozpúšťadiel a aditív. Hračky musia byť vybavené zákonnými informáciami (výrobca, vek detí pre ktoré je hračka určená, upozornenie na drobné časti atď...) . Na predaj je potrebná registračná pokladnica, ale vraj sa to všelijako obchádza. Ja osobne nemám pokladnicu - robím len na zákazku a na faktúru s platbou na účet. Nevedel by som si predstaviť takto predávať hračky - to už by bola asi lepšia tá pokladnica...
|
|
Hore |
|
 |
Milan zo Sniny
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Štv Jan 25, 2018 8:39 am |
|
Registrovaný: Štv Apr 23, 2009 5:25 pm Príspevky: 183 Bydlisko: BRNO
|
Dobrý den, moc by mě zajímalo pokud mám výrobek o velikosti 50x30x4 cm je vhodné to udělat z jednoho kusu nebo by bylo lepší vyrobit spárovku těchto rozměrů? Jde mi o kroucení dřeva? Jak byste postupovali ? Děkuji
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Poraďme si navzájom Napísal: Ned Jan 28, 2018 12:54 pm |
|
|
Milan zo Sniny píše: Dobrý den, moc by mě zajímalo pokud mám výrobek o velikosti 50x30x4 cm je vhodné to udělat z jednoho kusu nebo by bylo lepší vyrobit spárovku těchto rozměrů? Jde mi o kroucení dřeva? Jak byste postupovali ? Děkuji Podla mna rozhoduje to co potrebujes - konency vysledok. Ak potrebujes stabilitu hotoveho vyrobku siel by som cestou lepenej sparovky ,ak efekt sirokej dosky a plynulej kresby jednoznacne cela doska .V tom pripade by bolo vhodne zvazit zafrezovat zvlaky zo zadnej strany dosky .Svoju ulohu a podla mojich skusenosti podstatnu hra kvalita dreva ,čas spilenia stromu (zimne mesiace , mimo vegetacne obdobie.... ) cas od spilenia po narezanie na pile a v neposlednom rade susenie ako prvotne prirodzene aj umele dosusanie v susiarni.Ernest
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|