Aktuálny čas je Uto Nov 11, 2025 9:30 pm

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 37 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Štv Máj 15, 2008 10:48 pm 
Obrázok užívateľa

Teda vy sa činíte.Vlado, nedávno zháňal Miro Polák nejakého výtvarníka z moravy na Podhájsku 2008. Nevieš či zohnal?
A teraz k tej farbe. Nepokazil si to. Ale každému sa páči niečo iné, niekto by to radšej videl čisté. Ale prečo si občas neurobiť niečo s farbou? Farba sa k drevu hodí. Minulý týždeň som tiež niečo farebné zvŕzol (170cm), malo by to byť teraz niekde v Slanom. Ale ja tam nebudem...
Obrázok

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Apr 17, 2009 5:36 pm 
Obrázok užívateľa

To se mi nechce věřit že sedíte všichni doma se založenýma rukama. Krom Marijána už tady dlouho nikdo nic neukázal. Tak abych nebyl stejny tak vám představuji svůj poslední výtvor. Víla Gabriele (v den kdy jsem začal vyřezávat byla zrovna v kalendáři) výška 2m lípa. Zatím bez povrchové úpravy ale v plánu mám Xyladecor Aqua odstín sosna.
Co vy na to?
Obrázok Obrázok

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Apr 17, 2009 6:31 pm 
Obrázok užívateľa

Česťo, ta víla má krásně velké kozi, ale malou hlavu. Někdy to tak bývá né. :lol: :lol:

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Jún 03, 2009 12:58 pm 
Obrázok užívateľa

Tady je moje poslední práce. Je určena pro město Havířov pro oslavu dne Havířova v Květech. Jedná se o postavu dívky Miss oblečenou v šatech s květinovámi motivy. Ve vlasech má korunku s logem akce, přes rameno šerpu s nápisem Havířov a logem.
Co vy nato chlalpi?
Obrázok
více fotek na :
http://www.cestmir.estranky.cz/stranka/miss

Měl jsem ale špatný matroš ve třech místech byly vyhnité vrostlé větve které nebyly na povrchu patrné takže jsem to musel zpravovat což mě stálo spousta času a na efektu to rozhodně nepřidalo.
materiál lípa zatím bez povrchové úpravy, výška 2m.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Jún 03, 2009 7:40 pm 

Nazdar Česťo, vidno,že makáš a napreduješ, ale musím byť aj trochu kritický. Nie preto že som bol medializovaný ale na fotke ktorá je na fore to má výraznú ženskú líniu. Lenže tie zábery zo stránky hovoria svoje. Neboj sa uberať z pliec, veď žiadna misska nie je kulturista a tvár má od missky ešte ďaleko. To ti tá tvoja nechce zapózovať? Ak je problém z anatómiou tak telo radšej štylizuj a zameraj sa na črty ženskej tváre. Snaž sa počúvať drevo, aj keď ťa vo vnútri niekedy nepríjemne prekvapí ber to ako výzvu k improvizovaniu a nie ako problém. Dúfam že to berieš ako kamarátsku radu a že sa mi ešte niekedy pozdravíš :shock: :lol: :wink: . Veď sme tu na to aby sme si pomohli.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Jún 03, 2009 8:15 pm 
Obrázok užívateľa

[quote="martinkalman"] Ak je problém z anatómiou tak telo radšej štylizuj a zameraj sa na črty ženskej tváre. nepochopil jsem to přesňe můžeš to prosím rozvést.

jasné i já to tak beru. Co ostatní jak to vidí plusy mínusy......

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Jún 03, 2009 8:28 pm 
Obrázok užívateľa

Česťo, skús niekedy než začneš ženskú robiť vyrezať zo zadnej strany kmeňa oblúk, skoro odvrchu dole aby si dosiahol prehnutie. Ak to totiž urobíš, donútiš sám seba aby si urobil aj ženskú pekne prehnutú ako luk. Takto je to stále zhrbené, veru by misska za taký postoj bodíky nedostala... (upravil som Ti fotku ako to myslím, ale môže byť aj viacej). Neboj sa to štylizovať, pokiaľ nie je anatomické telo, nemusí byť ani tvár. Tá tvár na misske je mužská (dlhý nos, ostré črty). Martin má s tými ramenami pravdu. Máš tam pekne urobené ruky, možno trochu viac k tomu mužovi ako ženskej, ale inak sú celkom dobré.
Obrázok Obrázok

Predmet príspevku: Lidská postava - stylizace, abstrakce
PoslaťNapísal: Ned Mar 24, 2013 6:35 pm 
Obrázok užívateľa

Moje poslední práce. Sexy lyžařka Ořech 1m. A proč sexy protože je připravená a je potichu :lol: :lol: :lol:

Prílohy:
skiwomen3.jpg
skiwomen3.jpg [ 174.76 KiB | Zobrazené 19212 krát ]
skiwomen2.jpg
skiwomen2.jpg [ 192.94 KiB | Zobrazené 19212 krát ]
skiwomen1.jpg
skiwomen1.jpg [ 196.74 KiB | Zobrazené 19212 krát ]

Predmet príspevku: Re: Pokusy o anatomii - lidská postava
PoslaťNapísal: Ned Mar 24, 2013 10:56 pm 
Obrázok užívateľa

Cestmir píše:
Moje poslední práce. Sexy lyžařka Ořech 1m. A proč sexy protože je připravená a je potichu :lol: :lol: :lol:

Pekná štylizácia a hlavne je z Tvojho súdku. Lenže ak je pripravená, mal si ju trošičku prehnúť :D

PoslaťNapísal: Uto Mar 26, 2013 2:17 pm 

lenže u ženy nikdy nevieš na čo je pripravená.
vladob

PoslaťNapísal: Uto Mar 26, 2013 10:32 pm 
Obrázok užívateľa

Tak to si trafil
:lol: :lol: :lol:

PoslaťNapísal: Uto Mar 26, 2013 10:38 pm 
Obrázok užívateľa

Teraz srandu trošku bokom..... je pripravená na povrchovú úpravu, alebo si ju už niečim napustil......
Mne sa tiež veľmi páčia tie " jednoduché " tvary.

Predmet príspevku: Pokusy o anatomii - lidská postava
PoslaťNapísal: Str Mar 27, 2013 1:16 pm 

Trochu Vám tady do toho vstoupím. Já znám Česťovou tvorbu a myslím si ,že se to moc nepovedlo. Dovolím si zde uvést moje pocity z této práce.První pohled mě srazila k zemi tá levá ruka držící lyže.Druhá ruka je krátká.Nejsou to ženské ruce.Samozřejmě že se zde nemůžeme bavit o lidské anatomii.Jestli si Česťa dal práci z nosem tak proč neudělal aspoň oči? Já bych toto dílo nenazval sexy lyžeřka protože ani ta křivka postavy není sexy.Pokud má socha prsa a zadek tak by to mělo být v nějakých proporcích.Možná nejsem oprávněný zde posuzovat a kritizovat ale mě se tato práce nelíbí. Znám Česťu a vím,že umí udělat pěknou ženu.

PoslaťNapísal: Str Mar 27, 2013 2:06 pm 
Obrázok užívateľa

Lecho samozrejme , že si oprávnený kritizovať, veď všetci vieme že máš za sebou veľa skúsenosti a práce. Trochu som sa zdržiaval zapojiť sa do kritiky , lebo mi pri lyžiarke chýba Česťove známe " Co vy na to? :-) " Možno práve teraz kritiku nechce... Musím však súhlasiť s Lechom aj ked to bude možno Česťo zle niesť. Trochu ma zarazila slabšia kritika od Andreja, lebo prehnutie nie je všetko, čo by sa tam dalo zlepšiť. Ak sa jednalo naozaj o pokus anatómie , tak chyby v proporcionálnych pomeroch sú tam asi zretelnejšie. Na druhej strane vidieť Česťov rukopis a štýl rezby, ktorý sa mu stáva typickým.

PoslaťNapísal: Str Mar 27, 2013 2:57 pm 
Obrázok užívateľa

Táto téma sa volá pokusy o anatómiu. Česťova socha by sa však hodila do inej témy, ktorá tu ale nie je. Tá ženská postava je totiž skôr Česťovou štylizáciou. Ide o to, či chcieť aby sa všetky sochy podobali ako vajce - vajcu. Ono totiž tie presne anatomické sochy majú jednu obrovskú nevýhodu - veľmi ťažko sa priraďujú ku konkrétnemu autorovi.
A teraz k jadru veci: Česťovi som v minulosti kritizoval diela tvrdšie. Lenže tie ženské postavy mali napríklad v oblasti krku strááášne veľa hmoty, boli hrbatejšie a tvár bola mužskejšia... V tomto nastal u Česťu posun a môže na tom stavať. Je vidieť, že pokiaľ by mal ísť Čestmír cestou spracovania anatomických detailov - bude to cesta tŕnistá a vždy to bude niekde inde... Preto mi u tejto sochy chýba viac ako vypracovanie detailov skôr ten priehyb. Detaily pútajú na seba pozornosť a vyžadujú aby aj celá socha bola podriadená myšlienke (teda detailnejšia, alebo hrubšia). V Česťovom prípade by som to hral skôr na takú tvarovú formu bez výrazných (ostrých) zárezov. Taká hladšia soška, viac o línii, ako o presných proporciách. Ruky úplne bez prstov (taký púčik, maximálne s palcom...) Lenže to je zasa vec, ktorá sa od tej anatómie vzďaluje... No som presvedčený, že pre Česťu je to lepšia cesta, ako drilovať anatómiu. Je na ňom, či bude mať svojský rukopis, alebo bude nútený tvrdo modelovať z plastelíny, alebo hliny. Aby vedel ktokoľvek urobiť anatomickú sochu z dreva, musí mať ten tvar nahmataný modelovaním. Nie desať, ale aspoň sto krát... No a to Čestmír to nerobí a robiť nebude, lebo mu to nevyhovuje.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 37 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 1 hosť