V první řadě bych chtěl všem zúčastněným poděkovat za čas strávený nad komentářem mého výtvoru. Názorů si vážím a kritika mi nevadí.
Zvažoval jsem jestli to mám do tohoto vlákna (pokusy o anatomii)umístit a nebo raději do volné témy o všetkom.
Protože úmysl nebyl úplně anatomická řezba, ale spíše subtilní protáhlá postava v Netíkovském stylu. Stylizovaná s jedním ústředním detailem/motivem (což jsou v tomto případě lyže).
Myslím, že bych zvládnul vyřezat obličej nebo ruce. Studiu anatomie se intenzivně věnuji od podzimu, kdy každou středu chodím na dvě hodiny do lidové školy umění na figurální kresbu. (kreslíme spoře oděnou slečnu
jen spodek v různých polohách.
V tom to formátu a stylu vidím svůj směr. Hnedka zdůvodním. 2m vysokou skulpturu si sebou na simpozium nevezmu a i klientela je dosti omezená, k tomu manipulace, skladování....
Ale formát sexy lyžařky mne celkem naplňuje, navíc je skladný a snadno transportovatelný, lze jej umístit i v interiéru chudém na prostor.
Líbí se mi řezby z prostředí mi samotnému blízké. Sakrální věci asi nikdy nebudu dělat a když tak to budou atleti na kříži
Povrchová úprava vosk.