Aktuálny čas je Štv Sep 19, 2024 9:09 am

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 53 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Ochranné pomůcky
PoslaťNapísal: Pia Máj 29, 2009 2:38 pm 
Obrázok užívateľa

Presunutý príspevok:
oskar píše:
Jaké používáte ochrané pomůcky proti prachu a na ochranu sluchu,má maska M3 plexik proti rychle letícím ulomkům a pod. :?: :?: Toto tématady dosti chybělo :lol: :lol:

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Máj 29, 2009 2:42 pm 
Obrázok užívateľa

Presunutý príspevok:
irsa píše:
Oskare , téma dobrá, ale v nadpise témy máš chybu. To znamená, že ak niekto zadá do vyhľadávania správny výraz, šanca že sa dostatane do tejo témy cez vyhľadávanie je podstatne nižšia. Preto si pri zakladaní tém dávajte pozor na správny nadpis témy (pravopis, chýbajúce písmenká, výstižnosť), pretože ten sa už dodatočne opraviť nedá preto vytvorím tú istú tému znovu a túto zaknem.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Máj 29, 2009 3:21 pm 
Obrázok užívateľa

:oops: :oops: :oops:

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Máj 29, 2009 7:51 pm 
Obrázok užívateľa

neni toho mnoho.
mam oblicecejovy stit, sluchatka, obcas pouzivam repirator, pri soustruzeni pouzivam jeste satek kolem krku, abych struziny nemel aj pod odevem...

respirator bych chtel neaky poradny, ale zatim jej nepouzivam tak casto aby me to dokopalo myslet vice na zdravi :oops:

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Máj 29, 2009 8:50 pm 
Obrázok užívateľa

V minulosti som pracoval s motorovou pílou v pantofliach, bez súchadiel a niekedy aj bez okuliarov. NIe preto že by som tie pomôcky nemal, ale nemal som zaužívané ich používanie. Keď som pracoval v minulosti na montážach, stačila by dvadsaťštvorky matica padajúca z tridsaťdva metrovej kolóny na hlavu bez prilby, aby sa to skončilo tragicky. Takých matíc a niekedy aj kladív a iného vercajchu nám popadalo... Tým chcem povedať, že predvídať sa v tomto smere nedá a je lepčie používať ocranné pomôcky. Používam tú masku 3M preto, lebo chráni aj pred jemným prachom aj pred výparmi z riedidiel. Keď som používal rúšku a okulire, tak sa mi tie okuliare rosili a občas mi podfúklo a dostal sa prach do očí aj tak... Takže teraz je to také radikálne, ale zvykol som si.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Máj 29, 2009 9:21 pm 
Obrázok užívateľa

Jen pokud budeme zdraví můžeme se věnovat svým koníčkům potažmo prací se dřevem . I když jsem na horách snažím se dělat vše pro vlastní bezpečnost i tak je v horách spousta příležitosti jak přijít do průseru. No a podobně je to i při práci stačí chvilka a jsou prsty v pi.. nebo palec v riti. :) A určitě znáte ten vtip jak všechno ze vším souvisí. jak na to přišli ? Vzali chlapa a bodli mu do zadku vidle a chlapovi vyhrkly slzy. Pa ty vidle vzali a bodli mu je do oka a on se z toho posral.
No ale to jsme odbočili od tématu. Já jsem jednoznačně pro kvalitní ochranné pomůcky. v dílně používám sluchátka 3M s plexi štítem cena cca 900kč a venku používám sluchátka Stihl respektive Peltor s síťovou mřížkou.cena u Stihlu 1100,- ty samé u Peltoru 650,-
Obrázok
Obrázok
Co se týče pohodlí tak ty Peltory jsou jednoznačně lepší. Ty 3M trochu tlačí do temene.
Jeden známý ty peltory má už 10let používá je při práci s křoviňákem 3x do měsíce a pořád jsou funkční.
Ty peltoory mají i s plexi ale radeji mám mřížku nemlží se a ani zaprášení síťce nevadí. ale občas se stane že když si pustím plnou dávku pilin do obličeje od rozbrušovačky tak něco prolítne. co se mi velice osvědčilo je že štít je uchycený na sluchátkách a né na pasku kolem hlavy. Po delší době to může být nepohodlné.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Sob Máj 30, 2009 5:43 pm 
Obrázok užívateľa

s cim se podikam ja pri ochrane sluchu, je spatna prilnavost zmekcene casti sluchatek. Jelikoz nosim dioptricke bryle, toto mekceni nebyva dostatecne prizpusobyve, cimz dochazi k netesnosti, a tedy i ke snizeni ucinosti.
variantou jsou samorejme "spunty do usi" nejsou vsak tak vhodne k beznemu pouzivani.
Pro mou indispozici se mi nejlepe osvetcily prave ty zlute Peltory (Peltor H510A), i kdyz jsem zkousel i ty z vyssich rad, tak jiz tak dobre neprilehali. co se tyce "levnych" sluchatek tak mit a nemit bylo jedno a totez, takze jen kosmeticky doplnek :cry:

co povazuji za trochu rozporuplnou otazku je pouzivani rukavic... ktere chrani ale nekdy mohou byt i nebezpecne....

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Sob Máj 30, 2009 7:04 pm 
Obrázok užívateľa

gurt píše:
co povazuji za trochu rozporuplnou otazku je pouzivani rukavic... ktere chrani ale nekdy mohou byt i nebezpecne....

Pokiaľ si správne spomínam, tak v prípade sústruhu sa rukavice nedoporučovali, pretože hrozilo riziko namotania rukavice a vtiahnutia ruky k rotujúcemu obrobku, alebo skľúčidlu. Rukavice sme používali maximálne pri čistení stroja, pričom v priebehu práce sa používal háčik a nie ruka s rukavicou. Lenže to bolo na strojarine a práca na drevosústruhu je možno iná. Rukavice sú ale vvhodné pri práci s uhľovkou a motorovými pílami. Niektoré katapultované odrezky ma o tom presvedčili a taktiež spŕška pilín z uberacieho kotúča má celkom slušnú kadenciu aj razanciu.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Sob Máj 30, 2009 8:28 pm 
Obrázok užívateľa

co se týká špuntu do uší tak mne osobne nebaví je pořád zakládat a vytahovat když si s váma chce někdo pokecat.
Zajimaly by mne ty peltory s radiem jak to maji ti frajeři z těch amerických videjí. zajimalo by mne co tam můžou slyšet když jim v rukách vrká motorovka.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Sob Máj 30, 2009 9:49 pm 
Obrázok užívateľa

jo je to slyšet ale oni to používají spíš jako bluetooth sluchátka k telefonu nebo k spojení se svím týmem :lol: :lol:jde o to že jsou vybavena elektronickým tlumičem který se dá nastavit na rušení určité frekvence zvuku a jiný naopak posílit.výsledek je takový že neslišíš pilu ale třeba co povídá tvoje žena stojící vedle.Pro někoho jde to i naopak :lol: :lol: cena je od 6000 kč výše :lol: :lol:

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pon Jún 01, 2009 1:37 pm 
Obrázok užívateľa

No a co je lepší poslouchat ženu nebo pilu? To ať si rozmyslí každý sám. :) :)

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Ned Júl 12, 2009 2:11 pm 
Obrázok užívateľa

má někdo ke kotouči od ARBORTECHu originální plastový kryt? je to k něčemu, neb zbytečně vyhozéné kačky?
Diky

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Ned Júl 12, 2009 6:42 pm 
Obrázok užívateľa

U nás používa podobný kryt (ale od firmy AEG už s bruskou) Anton Hanzalík a je sním spokojný. Chem si ho zapožičať a vyskúšať. Zatiaľ to neviem posúdiť...

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Ned Júl 12, 2009 6:42 pm 
Obrázok užívateľa

U nás používa podobný kryt (ale od firmy AEG už s bruskou) Anton Hanzalík a je sním spokojný. Chem si ho zapožičať a vyskúšať. Zatiaľ to neviem posúdiť...

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pia Sep 25, 2009 2:19 pm 

irsa píše:

Už jsi to měl možnost zkusit? Já ten arbortech používám bez toho, ale občas z toho mám trochu nepříjemný pocit....

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 53 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 2 hostia