Janek píše:
Jen popíši vlastní zkušenost, pily 150 193 201 s označením C-E (dvouruční) se v ČR v autorizovaných prodejnách Stihl neprodávají . Mužu poskytnout i oficelní vyjádření distributora. Praxe v prodejnách je taková že vám zaměstnanec sedící za počítačem oznámí že tyto pily nejsou v oficiálních materiálech pro ČR - nemají svá produktová(objednací) čísa pro ČR, (nejsou v evidenci, tedy nedovážejí se). Když pilu zakoupíte mimo oficielní síť prodejců nelze u těchto uplatnít záruku.
S oficiálnym vyjadrením českého zastúpenia Stihl mám tiež osobnú skúsenosť. A to takú, že informáciu ktorú mi dali mala parametre vietnamského trhovníka bez povolenia predávajúceho na parkovisku výpadovky. Teda skúsenosť: Opýtal som sa na na konkrétne veci k tovarom. Prišla mi odpoveď, že sa mám obrátiť na Slovenského distribútora značky Stihl. Lenže ja som si kupoval výrobky Stihl v Strážnici, alebo v Hodoníne, lebo to mám bližšie a aj tovar skladom je vo väčšom objeme. Neviem prečo by som sa mal pýtať na tovar predávaný v ČR slovenského zástupcu. A ja ako Slovák si nemusím predsa kupovať tovary len na Slovensku. Okrem toho - Hodonínske parkoviská sú plné áut zákazníkov zo Slovenska, teda nik mi nemôže tvrdiť, že som v nákupoch v ČR nejaká výnimka. To "oficiálne" vyjadrenie Stihl teda nedáva žiadnu logiku, len potvrdzuje nezáujem, neústretovosť, vyhýbanie sa odpovedi atď. Vyjadrenie, ktoré dali Tebe - bude mať asi rovnakého pôvodcu. Ak sa totiž tovar zakúpi mimo oficiálne zastúpenie, zo zákona má aj tento (neoficiálny) predajca povinnosť poskytnúť zákonom stanovenú záruku a doklad o kúpe. To je striktný zákon, o ktorom netreba diskutovať. Čo sa týka toho, že tovar ktorý nie je v oficiálnej ponuke nemôžu predať - to je tiež výmluva. Bežne kupujem a aj predávam tovar, ktorý nie je v oficiálnej ponuke. Aký problém? V podstate žiadny. Je to len a len záujem či vôľa predajcu. Ak budem chcieť, tak nie len druhu tovaru, ale každému jednému výrobku dokážem ako predajca prideliť číslo. A nemusím ho uviesť do oficiálnej ponuky, ale napríklad do špeciálnej, do ponuky na vyžiadanie, na objednávku atď. U toho Vášho zastúpenia sa nebudem čudovať ničomu, lebo keď mi na niektoré otázky predajcovia nevedeli dať relevantnú odpoveď, chcel som si dohodnúť termín priamo u zastúpenia. Samozrejme, že čas si nenašli, pretože majú veľa práce a odkázali ma na svojich školených predajcov

. No a to je jeden z dôvodov, že výrobky Stihl už nekupujem, ponevádž stále tvrdím - kvalita výrobkov je taká, aký kvalitný je jeho predajca. No a z horeuvedeného je zrejmé, že keby mal český predajca píly a piesty vyrobené z čistého diamantu, kľukovku a lišty z titánu a celý stroj bol pozlátený 24 karátovým zlatom, a celkovo by mala píla medziplanetárne kvalitatívne parametre, nezakryje to veľmi jednoducho ovplyvniteľnú a napraviteľnú vec: mizerný prístup ako predajcu.
Nechcem upravovať posledné slová, pretože som zahorel vášnivým hnevom. Stihlkou som totiž začínal, čiže je tam aj kus sentimentálnych spomienok na to, čo bolo. Starých predajcov, ktorí boli ešte z poctivého základu "lesákov" remeselne zdatných servisákov pomaly, ale istotne ubúda a ich nástupci už robia čistý obchod a nič viac. Stroje predávajú tak, ako by dokázali predávať aj žuvačky. Sídla majú vybehané a zovšednené koľaje, plno sekcií, kde niektoré možno ani nevedia, na čom sa pracuje vedľa a nik nechce urobiť viac, ako mu káže povinnosť. Chýba zápal pre vec, snaha ako niečo vylepšiť je nahradená záujmom ako sa čo najmenej s niečím zaoberať. Bohužiaľ.