Ernest píše:
Neda mi zareagovat na članok ,Derave dno rezbara .Aj ked v drobnych detailoch mam trošku ine skusenosti tomuto vravím "Trafiť klinec po hlavičke ".Presne pred nejakym časom ked sa chlapec prihlasoval na školu na odbor umelecky stolar tak sa nepodarilo ho otvoriť bol proste sam kto chcel držať hoblík .Takže jedinym východiskom bolo vziať najbližší možny smer a to dizajn nabytku (ale podla toho čo sa učia o dizajn ide len okrajovo ).Nemať vlastne skusenosti a dlhoročnu prax ktoru sa snažim odovzdať asi by len v buducej praci tupo hladel na monitor počítača a podla netu či katalogov opajcovaval to čo vo svete prave letí len v zelenom ,pretože podla môjho nazoru tak na jedno kopyto vyzerá dnešná produkcia nábytku pre masy
Očakával som aj negatívne reakcie, no pravdou je - že vlastne zazneli len pozitívne. Od učiteľov, žiakov, rodičov... Vraj kto by aj chcel oponovať - radšej strčí hlavu do piesku a ostatní sa (aj napriek zmieneným detailom) stotožňujú. Dlho to vo mne vrelo - musel to von. A to som tam nedal ešte také detaily, ako sa robí odborná prax žiakov, alebo koľko hodín majú žiaci ktorí majú opracovávať drevo určených na prácu s drevom - a koľko na iné - viacmenej pre rezbárstvo veľmi málo využiteľné veci...