Aktuálny čas je Sob Jún 10, 2023 10:59 pm

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1136 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 76  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov
PoslaťNapísal: Str Okt 12, 2011 9:48 pm 
Obrázok užívateľa

gurt píše:
Zapomel jsi dodat, že Jirka zabyl dve mouchy jednou ranou, má mísu a má "maso" na zahuštení :mrgreen:

Až ty misky doschnou, asi ty červotoče dopeču v mikrovele, kdyby se kvůli chroustání nedalo v místnosti s miskou spát.

@ Jirka
tak letadlový soustruh, to bude vážne unikát. doufám, že budou fotky!

Jo, nafotím.
Zatím jsem přidal 150 kg železa a dalších 50 kg mám v profilech, které někam navařím,
jiný motor a frekvenční měníč.
To všechno kvůli možnosti točení větší mísy, kterých jistotně udělám tak málo, že budou v přepočtu nákladů jako pozlacené.
Někdo už to má tak.
Ale pak můžu poradit s přestavbou ostatním.
A na shledanou v Kloboukách.
Jirka

PoslaťNapísal: Štv Okt 13, 2011 8:35 pm 
Obrázok užívateľa

Dnes jsem byl domlouvat ubytování v domově mládeže (klasickej internát) tady v Kloboukách. Cena by byla 200 kč za osobu a noc.
Potřeboval bych jen vědět přesný počet zájemců o ubytování. proto bych chtěl poprosit ty, co neodevzdali vyplněný dotazník Gurtovi, ať tak učiní. Bylo by super kdyby se to podařilo dát dohromady během výkendu.

Ps.: pro ty co to nestihnou mám k zapůjčení stan :D

PoslaťNapísal: Štv Okt 13, 2011 11:47 pm 
Obrázok užívateľa

jiri tovarys píše:

podělím se o něho s těmi červotoči. :-)

Mal som v úmysle zahryznúť sa do čerešne a vytočiť z nej misku, no červotoči ma predbehli :( tak namiesto misky je jablko, aj s dierkou po červovi - prinesiem (jablko - červa som vyhnal :?)

Vôňa dreva tu už bola spomínaná, no čerešňa (možno je to višňa, neviem) ma svojou vôňou príjemne prekvapila.

PoslaťNapísal: Pia Okt 14, 2011 9:49 pm 
Obrázok užívateľa

Peter Trebuľa píše:
jiri tovarys píše:

podělím se o něho s těmi červotoči. :-)

Mal som v úmysle zahryznúť sa do čerešne a vytočiť z nej misku, no červotoči ma predbehli :( tak namiesto misky je jablko, aj s dierkou po červovi - prinesiem (jablko - červa som vyhnal :?)

Vôňa dreva tu už bola spomínaná, no čerešňa (možno je to višňa, neviem) ma svojou vôňou príjemne prekvapila.

Je sedm dní před bouří - a už mě s těma červotočema s...te, na guláš už je jich dost.

Ale k věci - všem, kteří máte nějaké přípravky na oválné soustružení - a předvedete je na srazu, osobně naservíruju jídlo ktere s sebou přivezu ( nebude to hmyz ) bude to exotika a všíchni si to zatím pochvalovali. Jenom potřebuju plynový vařič.

Těším se Radim.

PoslaťNapísal: Pia Okt 14, 2011 11:06 pm 
Obrázok užívateľa

Veľmi dôležitá pripomienka:
Manželky a priateľky nie. Na sympóziách kde sa toto porušilo, boli vždy nejaké problémy, ktoré by inak neboli. A keď nebudú problémy priamo na akcii, budú doma. Ja viem, veď oni medzi sebou poklábosia, pozrú po okolí...
Keby aj žena žadonila, že bude ten najlepší anjelik, že všetko vydrží, podstúpi a nebude reptať - nedodrží to! Nie, aj chlap sa musí venovať naplno svojmu záujmu a na takejto akcii nepotrebuje rozptýlenie iného druhu. Chlap na akcii, žena doma, alebo na inej akcii - ale nie dokopy!
Urobte ako chcete, ale to nie je stretnutie u táboráka.
Ja to mám so svojou jasné a ona sa nikde netlačí, lebo vie, že mám v tomto pravdu (spoznali sme na to vlastnej koži).

PoslaťNapísal: Ned Okt 16, 2011 10:11 pm 
Obrázok užívateľa

Je pět dní před bouří - nikdo ( kromě mě ) netratí čas na fóru a soustruží.

Ti červotoči mi zvedají adrenalin, páč se mi pustili do švestky, kterou si schovávám pro sváteční příležitost, ale zatím ohryzávají jen kraj do středu nejdou i když je to asi jen otázka času - hlad je sviňa.

Souhlasím s Andrejem, že "nekonfliktní řešení srazu je bez bab", ale pokud by to pro někoho znamenalo důvod proč nejet tak můj názor je ten - ať jede a ať si teda sebou vezme koho chce pokud to zásadně neovlivní průběh akce pro ostatní. Taky se to pak vyhodnotí a pro příště stanoví nějaké pravidla hry.

Ahoj Radim.

PoslaťNapísal: Uto Okt 18, 2011 7:41 pm 
Obrázok užívateľa

Radim Kocián píše:

Jenom potřebuju plynový vařič.

nabízím elektrickou plotýnku, benzínový cestovní vařič, plynovou bombu bez vařiče, misto pro táborák...
jen ten plynový vařič se mi zatim nepodařilo sehnat :)

PoslaťNapísal: Uto Okt 18, 2011 7:48 pm 
Obrázok užívateľa

Tak Radimuv orloj nám nezadržitelně odměruje čas ...

Pokud máte někdo zvláštní požadavky na strojní vybavení (příslušenství), tak to hoďte sem a třeba se najde někdo, kdo to bude mít a bude ochoten to přivézt s sebou.

@ Andrej
na jednu stranu jsem si toho vědom a na druhou jsem stále ještě naivní :roll:
však uvidíme, každý pozná svojí polovičku a když to bude chtít ryskovat :wink:

PoslaťNapísal: Uto Okt 18, 2011 7:50 pm 
Obrázok užívateľa

pavlik píše:
Radim Kocián píše:

Jenom potřebuju plynový vařič.

nabízím elektrickou plotýnku, benzínový cestovní vařič, plynovou bombu bez vařiče, misto pro táborák...
jen ten plynový vařič se mi zatim nepodařilo sehnat :)

A ve velkem kotli by to nešlo?! beztoho se v nem už topí :mrgreen:

PoslaťNapísal: Str Okt 19, 2011 7:45 pm 
Obrázok užívateľa

Dva dny do velkého třesku - nemám sil a slov.

Ahoj kamarádi,
již několik dní se tu snažím udržet konverzaci ( sám se sebou ) a teď to na mne padlo - nestíhám. Předevčírem jsem brousil vercajk na sraz - nový kotouč a samozřejmě to koplo, palec v p...li a už se mi ten časový harmonogram sype. Samozřejmě tuším, že jste na tom asi podobně ( zřejmě nejhůř naši organizátoři ), ale vypadá to, že pokutu za nedodání výrobku si nadělím sám a eště otravuju s tím plyňákem. No, zitra se rozhodne a budu volat těm našim dvěma statečnym. Tak bruste, pilujte, soustružte dokud mate čim.

Ahoj smolař Radim. :lol: :lol: :lol:

PoslaťNapísal: Str Okt 19, 2011 8:17 pm 
Obrázok užívateľa

Tak jsem dnes navštívil lesácký sklad a vydalo to na celou Avii, takže momentálně se na skladě válí nějaké kmeny ořešáků, třešně, červené duby, jasany, olše, bříza a jilmy.
Aby se nikdo nemohl vymlouvat že nám nemůže ukázat své soustružnické umění, protože nemá to vhodné dřevo :wink:

mejte se, Pavlík

PoslaťNapísal: Str Okt 19, 2011 9:55 pm 
Obrázok užívateľa

pavlik píše:
Tak jsem dnes navštívil lesácký sklad a vydalo to na celou Avii, takže momentálně se na skladě válí nějaké kmeny ořešáků, třešně, červené duby, jasany, olše, bříza a jilmy.
Aby se nikdo nemohl vymlouvat že nám nemůže ukázat své soustružnické umění, protože nemá to vhodné dřevo :wink:

mejte se, Pavlík

Pavlíku,
Tak to je fakt dobrý,
lámal jsem si hlavu, jaký matroš bych přivézl.
Je to skvělé.
Motorová pila bude k dispozici????Nebo s sebou vlastní.
Avii nemám :-)
JILMY????????
Dalo by se od nich i nějaký kousek koupit???

Takže kdyby nic jiného, na to dřevíčko se těším moc.
Doufám, že mě to nerozpláče, když si představím, jak těžko něco podobného sháním.

To si teda jistotně nějaký nástroj vezmu.
Jilm.
Jirka
Nachystal jsem alesp.Gleditschii, na misku 40 cm, s kůrou, nevleze mi do soustruhu,tak si ji chci vytočit na kongresu.
Jestli mě teda k tomu pustíte a máte v dílně lékárničku.

Naposledy upravil jiri tovarys dňa Štv Okt 20, 2011 5:47 pm, celkovo upravené 1

PoslaťNapísal: Štv Okt 20, 2011 4:57 am 
Obrázok užívateľa

@ Jiří

Motorovou pilu asi vozit nemusíš, Pokud ovšem nevyžaduješ nějaké speciality, jako carvingovou lištu a td.
Já se zas těším že uvidím Gleditschii.
A neboj pokud budeš chtít něco vysoustružit, tak ti určitě bránit nebudem :), průměr 40 cm není problém soustruh má točný průměr 60 cm a pokud by někdo extra toužil po nějaké prasárně tak se dá nasadit lícní deska i z druhé strany :D

pavlík

PoslaťNapísal: Štv Okt 20, 2011 8:03 pm 
Obrázok užívateľa

Zdravím všechny nadšence a přeji Vám hodně krásných zážitků, výrobků a předání zkušeností na prvém setkání, které je vždy nejlepší. . Podle počtu přihlášených účastníků je vidět veliký zájem. Ať Vám vydrží nadšení a euforie co nejdéle. U řezbářů první nadšení opadlo, což bylo vidět na letošním ročníku NEFSETŘEZU. Doufám, že to bylo jen přechodné. Tak ať Vám to vyjde. :D :lol: :D

PoslaťNapísal: Štv Okt 20, 2011 9:21 pm 
Obrázok užívateľa

Ahoj Jirko,
moc děkujeme!
Věříme že to bude fajn. Jak se říka: nic netrvá věčně ani ....
Každé má svoje. Větší akce i ta komornější. Z každe se dá čerpat, jen to uchopit za správný cíp 8)

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1136 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 76  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia