Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
jang
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 25, 2011 9:26 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 10:47 pm Príspevky: 321 Bydlisko: Prešov
|
irsa píše: Veľmi dôležitá pripomienka: Manželky a priateľky nie. Na sympóziách kde sa toto porušilo, boli vždy nejaké problémy, ktoré by inak neboli. A keď nebudú problémy priamo na akcii, budú doma. Ja viem, veď oni medzi sebou poklábosia, pozrú po okolí... Keby aj žena žadonila, že bude ten najlepší anjelik, že všetko vydrží, podstúpi a nebude reptať - nedodrží to! Nie, aj chlap sa musí venovať naplno svojmu záujmu a na takejto akcii nepotrebuje rozptýlenie iného druhu. Chlap na akcii, žena doma, alebo na inej akcii - ale nie dokopy! Urobte ako chcete, ale to nie je stretnutie u táboráka. Ja to mám so svojou jasné a ona sa nikde netlačí, lebo vie, že mám v tomto pravdu (spoznali sme na to vlastnej koži). Chlapi ak Vám vadila prítomnosť mojej manželky dajte mi vedieť. Ja Vám doporučujem :ak Vaše manželky ,priateľky... prejavia záujem o váše nadšenie pre drevo neváhajte berte ich všade aj na stretnutia,určite si to zaslúžia ,nezabudajte ,že aj vďaka ich tolerancii a podpore sa možte venovať svojim záľubam. To by sme dopadli keby na stretnutie sustružnikov nemohli aj tokarky. Aj ja to mám so svojou jasné ,aj po 21 rokoch spolu si vážim každu volnu chviľu ,ktoru možme tráviť spolu,pri spoločných záľubach. S pozdravom Jano.
|
|
Hore |
|
 |
poklop
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 11:02 am |
|
Registrovaný: Ned Mar 01, 2009 12:38 pm Príspevky: 136 Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 1:28 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
@JanoG Ahojte na dálný východ. Jak jsem už říkal, byli jste nejsympatičtější pár ze všech  Vážně. Tvoje manželka byla ozdobou a oživením setkání a je skvělé, že jste jeli spolu. A přeji, aby vám to takhle vydrželo co nejdéle. Bude to tím, že její zájem je opravdový a nepředstíraný. Tak mi to alespoň přijde. Hezké dny Jirka Chlapi ak Vám vadila prítomnosť mojej manželky dajte mi vedieť. Ja Vám doporučujem :ak Vaše manželky ,priateľky... prejavia záujem o váše nadšenie pre drevo neváhajte berte ich všade aj na stretnutia,určite si to zaslúžia ,nezabudajte ,že aj vďaka ich tolerancii a podpore sa možte venovať svojim záľubam. To by sme dopadli keby na stretnutie sustružnikov nemohli aj tokarky. Aj ja to mám so svojou jasné ,aj po 21 rokoch spolu si vážim každu volnu chviľu ,ktoru možme tráviť spolu,pri spoločných záľubach. S pozdravom Jano.[/quote]
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 1:30 pm |
|
|
hand64 píše: máte pravdu chlapi, s takovým elánem, s takovým přehledem a zaujetím a s takovou erudovaností jakou pan Lexa ( Velký šéf) podpořil akci syna a jeho kamaráda , jsem se ještě nesetkal. Bylo mi ctí, že jsem se nimi všemi mohl seznámit. Přijel jsem domů a hned ráno jsem si dodělal heft ke struhu, co jsem sehnal od Gurta a vytočil krásnou velkou ušatou mísu z ořechu se zarostlou větví. Hezká ušatice, ještě tak parametry:-) Hodně takových krasavic Jirka
|
|
Hore |
|
 |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 2:26 pm |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
:ak Vaše manželky ,priateľky... prejavia záujem o váše nadšenie pre drevo neváhajte berte ich všade aj na stretnutia,určite si to zaslúžia ,nezabudajte ,že aj vďaka ich tolerancii a podpore sa možte venovať svojim záľubam.
toto je svätá pravda, bez tolerancie partneriek je každý koníček viac-menej trápením ...
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 4:13 pm |
|
|
jiri tovarys píše: hand64 píše: máte pravdu chlapi, s takovým elánem, s takovým přehledem a zaujetím a s takovou erudovaností jakou pan Lexa ( Velký šéf) podpořil akci syna a jeho kamaráda , jsem se ještě nesetkal. Bylo mi ctí, že jsem se nimi všemi mohl seznámit. Přijel jsem domů a hned ráno jsem si dodělal heft ke struhu, co jsem sehnal od Gurta a vytočil krásnou velkou ušatou mísu z ořechu se zarostlou větví. Hezká ušatice, ještě tak parametry:-) Hodně takových krasavic Jirka tak Jirko, průměr mísy je 27 cm a výška je 16 cm a má krásnou kresbu odbočení větve
|
|
Hore |
|
 |
tayger
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 7:35 pm |
|
Registrovaný: Str Júl 28, 2010 3:07 pm Príspevky: 115 Bydlisko: opava
|
Chlapi , možná jednou dojdeme k tomu že na naše setkání vezmeme každý své drahé polovičky , aby se taky ony poznaly navzájem . zdraví Petr
|
|
Hore |
|
 |
Peter Trebuľa
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 7:37 pm |
|
Registrovaný: Štv Sep 22, 2011 12:36 pm Príspevky: 164 Bydlisko: Veľký Krtíš
|
To: jang Určite nevadila a aspoň sa chlapi vyjadrovali slušne  Chodievajte spolu všade, pristane Vám to. Aj ja som si dorobil rúčku ku Gurtovmu dlátu - zostava na fotke je ešte panenská, misku vyskúšam zajtra - už dnes ma však svrbia dlane.
Prílohy: |

Gurttool-1.jpg [ 39.46 KiB | Zobrazené 13850 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 8:02 pm |
|
|
hand64 píše: jiri tovarys píše: hand64 píše: máte pravdu chlapi, s takovým elánem, s takovým přehledem a zaujetím a s takovou erudovaností jakou pan Lexa ( Velký šéf) podpořil akci syna a jeho kamaráda , jsem se ještě nesetkal. Bylo mi ctí, že jsem se nimi všemi mohl seznámit. Přijel jsem domů a hned ráno jsem si dodělal heft ke struhu, co jsem sehnal od Gurta a vytočil krásnou velkou ušatou mísu z ořechu se zarostlou větví. Hezká ušatice, ještě tak parametry:-) Hodně takových krasavic Jirka tak Jirko, průměr mísy je 27 cm a výška je 16 cm a má krásnou kresbu odbočení větve Tak to je pěkný kousek, pěkná boubelka. Nemůžu se dostat do dílny, už z toho mám tiky. Jirka
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 8:04 pm |
|
|
Peter Trebuľa píše: To: jang Určite nevadila a aspoň sa chlapi vyjadrovali slušne  Chodievajte spolu všade, pristane Vám to. Aj ja som si dorobil rúčku ku Gurtovmu dlátu - zostava na fotke je ešte panenská, misku vyskúšam zajtra - už dnes ma však svrbia dlane. MOc pěkné, to bude robiť stružlinky samo Jirka
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 8:47 pm |
|
|
Chlapi ak Vám vadila prítomnosť mojej manželky dajte mi vedieť.
Ahoj Janko, nemyslím si, že by někomu vadila přítomnost Tvojí manželky, nebo obecně přítomnost ženského pohlaví na setkání obráběčů dřeva ( univerzální název aby se nikdo ne....ral ) a ani Andrej to tak určitě nemyslel. Jde tu spíš o to, že organizace takového setkání v prvním nátisku je náročnější v momentě kdy nevíš do čeho jdeš ( jak bude vypadat ubytování, s kým budeš spát, co sociální zázemí apod.). Já osobně se nebráním přátelskému setkání s manželkama, a tá moja mě naštěstí podporuje ( letos v listopadu to bude 24 let takže Tě o tři roky trumfnu ) ., ale aby se tři dny v říjnu motala v dílně když to není její hoby ? U Tebe to je jiná situace pokud fandí dřevu, to všichni chápem takže není problém a pro mě je kdykoli vítaná ( nedělá mi problém sednout si na prkýnko, ale už jsem zažil, že společný záchod ženské s chlapama nechtěly což chápu jako diskriminaci a problém v "polních podmínkách" nikdy uměle nevyráběli chlapi).
To je můj názor a zbytečně to proboha nerozebírejme a poďte se věnovat novým výrobkům a nápadům.
Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 26, 2011 9:35 pm |
|
|
[quote="Radim Kocián"]Chlapi ak Vám vadila prítomnosť mojej manželky dajte mi vedieť.
Ahoj Radime, mrkni na svůj emajl. Jirka
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pia Okt 28, 2011 8:37 am |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
Jsme rádi, že jsme mohli takovou akci pořádat. Poděkování patří ve větší či měnší míře tolika lidem, že by to jistě vystačilo na celou A4 hustě popsanou.... Jsem rád, že nakonec se přece jen dalo dojet i panu sochaři Navrátilovi. Možná to bylo těžké téma, pro ty kdo něco podobného slišeli prvně, těžko stravitelné, ale věřím, že bude celí záznam z jeho "přednášky" a budeme se moci vracet k myšlenkám posbírané za celý plodný život! To jak akce dopadla, jste měli v rukou také VY a váš postoj z jakým jste přistupovali! a to jaký ovoce celá akce přinesla, nebo přinese je zase a jen na VÁS Víme o sobě a můžeme se scházet v lokálním měřítku i častěji (třeba i po dvou hlavách). Každý máte co říci, každý jste zaujali nějaký postoj. Byly jste možná konfrontování celou řadou nových názorů a postojů, tak si je přeberte. Oddělte zrno od plev ... Ať máte pořád tolik elánu a nadšení jako po akci! Tak ještě jednou Vám všem DÍKY a někdy, někde AHOJ!
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Sob Okt 29, 2011 11:19 am |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
byl bych rád kdyby jste mi poslali nějaké fotky, videa ... Kdyby jste je někde vyvjesili na síti (na webu ne na síťi u domu  nebo mi je poslali (např. přes uschovnu, ulozto, ...) a udělal bych společný výběr. Nebo jestli se teho někdo ujmete?! DĚLÁTE TO PRO SEBE, NE PRO MĚ! předem vřelé díky! 
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Sob Okt 29, 2011 7:59 pm |
|
|
Urobím aj video z toho čo som natočil v piatok. Mohli by ste mi ale poslať fotografie zo soboty a nedele, nech to k tomu pridám. Kto pošle - zároveň súhlasí že ich môžem použiť, ale nech je tam aj meno autora - to uvediem v závere.
K tým manželkám poviem toto: Napríklad v Podhájskej (termálne kúpalisko) sme boli na sympóziu bez manželiek. S manželkami sme tam išli v zime rochniť sa do teplej vody a bolo to super. Práve preto, lebo bolo jasné čo sme od konkrétnej akcie očakávali. To že to nebolo v jednom termíne má opodstatnenie asi takéto:
Na sympóziách sa bavíme o vercajchu a treba aj o jeho kúpe - je vždy správne ak manželka vie čo chce chlap kúpiť? Druhá vec je vlastne taká neustála sebakontrola a potreba všímať sa jeden druhého. Inak sa chlap správa bez manželky a inak s ňou. A tým nemyslím úplné pustenie uzdy a všetkých zábran...
Na inak dobrom sympóziu na Morave, boli aj manželky. No a jeden z našich chlapákov sa potužený alkoholom usmieval viac na jednu dámu, čo sa nepáčilo jej manželovi a veru sa schylovalo k bitke...
Aby som to skrátil - takéto akcie sú našou srdcovou záležitosťou. A ženy nemajú rady druhé lásky... A je to do určitej miery únik ktorý či žena, alebo chlap občas potrebujú a dobíja ich to energiou. Ale vždy každý svojim smerom.
Nech si hovorí kto chce čo chce - jasnými pravidlami sa zabráni veľkým problémom, ktoré sa nemusia nutne prejaviť na akcii, ale až po dlhšom čase v čase "krízy" a to minimálne formou výčitiek. A pochybujem o tom, že väčšina manželov nemá kúsok svojho vlastného sveta ktorý si chráni a ktorý si obaja manželia vzájomne rešpektujú. Veď si skúste čítať vzájomne všetky maily, presne rátať svoje výdaje a jednoducho vedieť všetko o všetkom. Nepoznám taký prípad, kde by toto fungovalo viac ako rok po sobáši...
Moja manželka chodí tiež na "svoje" akcie, odpočinúť si odo mňa aj detí a sú akcie kde ideme spolu...
Takže tam to nie je o tom, ži niekomu niekoho manželka vadila. Jednoducho je to o tom veľmi osobnom vzťahu k remeslu, k láske iného druhu...
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|