Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
David Nera
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Ned Mar 01, 2015 9:15 pm |
|
|
Parada, s povrchovkou jeste bojuju, po tungovym a lnenym oleji se mi to tak neleskne..
Ja jsem mel dneska pripravnej den - bukove a dubove blanky na talire, na hefty (nekdy udelam nove na sadu) a 3 nohy ze stareho stolu na mlynky..
David
Prílohy: |
Priprava_new.jpg [ 53.37 KiB | Zobrazené 13353 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Ned Mar 01, 2015 9:35 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
David Nera píše: Parada, s povrchovkou jeste bojuju, po tungovym a lnenym oleji se mi to tak neleskne..
Ja jsem mel dneska pripravnej den - bukove a dubove blanky na talire, na hefty (nekdy udelam nove na sadu) a 3 nohy ze stareho stolu na mlynky..
David Talířky pro celé Ner... nebo máš tak velkou rodinu jirka¨ P.S. Mám takových koleček roky, a už to jistotně nikdy nedotočím. Jde to zkrátka dál.
|
|
Hore |
|
|
David Nera
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Ned Mar 01, 2015 9:38 pm |
|
|
Jop, jsme lini myt nadobi, tak to budeme hazet pak rovnou do krbu..
|
|
Hore |
|
|
vulxy
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Pon Mar 30, 2015 11:30 am |
|
|
|
Hore |
|
|
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Ned Apr 05, 2015 10:33 am |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
Ahoj Jiri. Tak uz mam vše pokupe a zkoušim točit.Velky respekt,a vidim ze to neni žadná sranda jak jsem si myslel.Zkouším zatim jen ohrubovat ruzne valce(to mi docela jde.) Zjistil jsem ze potrebuji na misky a nejake talire mit dobre pripraveny polotovar.Tak to zatim řeším..Jedine pozitivum, je ze dlata od Adama jsou super.drzi ostri a jdou krasne brousit.Parkarat mi vylitlo polinko a parkrak se mi seklo dlato. Zdenda
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Ned Apr 05, 2015 4:52 pm |
|
|
Zdenek Svoboda píše: Ahoj Jiri. Tak uz mam vše pokupe a zkoušim točit.Velky respekt,a vidim ze to neni žadná sranda jak jsem si myslel.Zkouším zatim jen ohrubovat ruzne valce(to mi docela jde.) Zjistil jsem ze potrebuji na misky a nejake talire mit dobre pripraveny polotovar.Tak to zatim řeším..Jedine pozitivum, je ze dlata od Adama jsou super.drzi ostri a jdou krasne brousit.Parkarat mi vylitlo polinko a parkrak se mi seklo dlato. Zdenda Ahoj Zdendo, to je super, že točíš. Jdeš na to úplně nejlíp, že točíš válce. A klidně vem mokré dřevo. Když vytočíš ze čtvrtky kmene válec, při schnutí nepraskne, jen se z něho stane šišatý válec. Z toho pak dotočíš třeba hefty na struhy nebo něco. Misku, plytkou, si nechej, až to dostaneš více do ruky. Taky je dobré do začátku na učení mokré dřevo, ale to by sis musel chystat řetězovou pilou, nevím, jestli vlastníš? Pokud ano, uřízneš 30cm kmene, položíš,užízneš z toho fošínku a z ní pak kolečko řetězovkou nebo na pásovce. Bez řetězové pily se mokré dřevo chystá blbě. Hodně podarků Jirka
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Str Apr 08, 2015 9:01 pm |
|
|
Tak jsem se pustil do toho jilmu. Je hodně popraskaný. Při točení se objevila tahle skrytá prasklina-praskliny.¨ Jak dál, kamarádi??? Vhodit Dotočit silnou stěnu, aby se to nerozletělo, zúžit, zeštíhlit celkový tvar a pokusit se dřevo s prasklinou odsoustružit zeštíhlit a tenkou stěnu????¨ Jak byste na to šli???¨ Snad ty opraskliny budou na fotce vidět. jirka
Poznámka: prasklina zvýrazněna žlutou pastelkou
P1140533.JPG [ 118.86 KiB | Zobrazené 13080 krát ]
|
P1140530.JPG [ 96.6 KiB | Zobrazené 13080 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Str Apr 08, 2015 9:43 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 10:47 pm Príspevky: 321 Bydlisko: Prešov
|
skusil by som ešte ubrať do čisteho dreva ,vyhodiť až ked to nepomože. na praskliny bacha hlavne tie veľke ako si nafotil minule . https://www.youtube.com/watch?v=FlhWF4M9CO4nedávno mi odletela len kôra cca 10dkg ,taku šupu som dostal do štitu ,že som to musel musel rozdýchať ,štít to ustal a ja tiež.
|
|
Hore |
|
|
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Štv Apr 09, 2015 5:56 am |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
Při točení se objevila tahle skrytá prasklina-praskliny.¨ Jak dál, kamarádi???Na vyhodenie vždy času dosť ! Ja milujem každú prasklinu a deformáciu , taketo drobné spevním sekundovým lepidlom, používám nejaké modelárske, riedke a stredné, myslím, že to trošku pomože (aspoň psychicky určitě )
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Štv Apr 09, 2015 6:56 am |
|
|
ST.NICOLAUS píše: Při točení se objevila tahle skrytá prasklina-praskliny.¨ Jak dál, kamarádi???Na vyhodenie vždy času dosť ! Ja milujem každú prasklinu a deformáciu , taketo drobné spevním sekundovým lepidlom, používám nejaké modelárske, riedke a stredné, myslím, že to trošku pomože (aspoň psychicky určitě ) Ad Štefan-je to hodně mokré na lepení Ad Jano-pokoušel jsem se to utočit, prasklina byla stále do hloubky jirka
|
|
Hore |
|
|
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Štv Apr 09, 2015 9:03 am |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
Ad Štefan-je to hodně mokré na lepení kyanoakrylatove sekundové lepidlo TO DÁ, zkus to nebohej kamarád říkal: Kdo se bojí, se*e v síni
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Štv Apr 09, 2015 9:50 am |
|
|
Ubral jsem něco materiálu, praskliny stále, jedna souběžně s okrajem misky, po letech, druhá napříč lety, teď už jssem to asi měl vyhodit.
P1140538.JPG [ 102.29 KiB | Zobrazené 13052 krát ]
|
P1140535.JPG [ 105.29 KiB | Zobrazené 13052 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Štv Apr 09, 2015 7:24 pm |
|
|
Jirko, přesně tak mi to dělá dub. Vždycky se nechám nachytat, protože je mi to líto vyhodit - ubírám, ubírám v naději, že to odsoustružím , a vždycky s tím prásknu do nepodarků až za půl dne. Ty trhliny jdou tak zvláštně přes vlákna, nemám proto nějaké logické vysvětlení. A co je ještě zajímavější - z jednoho kusu kmene mám šest polotovarů - tři osoustružené na tl. stěny 1cm v klidu schnou a tři brutálně popraskaly a je to z jednoho kmene ? Bylo to shozené v únoru a špalky byly mokré. To co jsem nafotil (fotil jsem to teď ) popraskalo po hrubém osoustružení venkovní strany a měl jsem to cca týden ve sklíčidle - nebyl čas a pak jsem přišel do sklepa a vypadalo to přesně jako ty Jirkovy praskliny. Podotýkám sklep je vlhký a teplota kolem 14 st.C a běžně zde dosušuju misky.
IMG_29181.jpg [ 47.92 KiB | Zobrazené 13020 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Štv Apr 09, 2015 7:47 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruzeni dreva Napísal: Štv Apr 09, 2015 8:14 pm |
|
|
Takže jsem to nevyhodil, točil a točil, a takhle jsem to protočil. A už to nikdy nedodělám a nedobrousím. Takže další do krabice nepodarků. Jestli mám něčeho sbírku, tak právě nepodarků.
P1140540.JPG [ 69.31 KiB | Zobrazené 13012 krát ]
|
P1140541.JPG [ 108.69 KiB | Zobrazené 13012 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|