Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Nov 22, 2011 7:52 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
Jan Vrtěna píše: ... přikládám něco svého. S miskami tady moc parády neudělám (zatím dělám jen klasiku),tak něco s podélným strouháním. Príloha: stojan.jpg Príloha: hrací kolotoč.jpg No tak ty poslední svícny, tvoří pěknej celek, jsme zviklí dělat solitery, ale toto je ještě působyvější ...
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Nov 22, 2011 9:31 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Takže chlapi a chlapci. Dceřin kamarád se postavil poprvé v životě k,točovce, za 5minut už nechtěl něž bowl gouge,sice úzké, ale žádné olandotool, a vytočil napoprvé talířkomisečku z ořechu. Takže nebát se toho, a hned zostra  Taky jsem dnes pokračoval s tou úúúúzkolistou. Je to nahrubo, bez broušení, mokré jako houba. Tak točte. Prošel jsem točovky na aukru. Legrační představy prodávajících o hodnotách jimi nabízeného AHOJTE Jirka
Prílohy: |
Poznámka: Hlošina mokrá 23x10 nebroušeno

P1110082.JPG [ 270.27 KiB | Zobrazené 13854 krát ]
|
Poznámka: Vojtíkova prvotina

P1110071.JPG [ 239.38 KiB | Zobrazené 13854 krát ]
|
Poznámka: Vojtíkova prvotina

P1110068.JPG [ 324.35 KiB | Zobrazené 13854 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Nov 22, 2011 9:44 pm |
|
|
hlošina je pěkná, ale zájem kamaráda od dcery ještě lepší  teda myslím to tak, že máš si s ním o čem povídat, já se snažím, a že těch dětí a především dcer mám povícero a nemůžu nikoho lapit 
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Nov 22, 2011 9:49 pm |
|
|
ještě mne něco napadlo, když děláš takový nepravidelný tvar z mokrého, tak ....já to teda dělám už nadoraz, natenko, jak to necháš silnější, tak už do toho potom nestrouhneš. klasická miska, "přípravek" ta to jo, ale tyhle ušatice mi dělají strašný problémy potom, .... omlouvám se, je to můj názor
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Nov 22, 2011 10:04 pm |
|
|
hand64 píše: ještě mne něco napadlo, když děláš takový nepravidelný tvar z mokrého, tak ....já to teda dělám už nadoraz, natenko, jak to necháš silnější, tak už do toho potom nestrouhneš. klasická miska, "přípravek" ta to jo, ale tyhle ušatice mi dělají strašný problémy potom, .... omlouvám se, je to můj názor Ahoj Poldi, proč se omlouvat za názor-spíše já děkuji. Nešlo to tenší, je to děravé a sotva drží pohromadě. Takže to tak nechám a dobrousím, nebo taky nikdy nedodělám  Ale obecně-z mokrého dělám i ušatice jako přípravky. Ale kdy to dodělám?????? Na důchodek. A s Vojtíkem se uvidí-jsou v Praze.
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Nov 22, 2011 10:12 pm |
|
|
no to chápu, že ona se s ním uvidí - myslel jsem to tak, že je dobré, že Vojtík zkusil něco , co zajímá i tebe a šlo mu to  , že si s ním máš co povídat
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Nov 22, 2011 10:15 pm |
|
|
a co nový soustruh, už ho máš?
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Nov 22, 2011 10:26 pm |
|
|
hand64 píše: a co nový soustruh, už ho máš? Vypadá to v nedohlednu, je to finta uni-maxu, dovezou to, až budou mít dost objednávek. Asi v létě.
|
|
Hore |
|
 |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Str Nov 23, 2011 2:04 pm |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Str Nov 23, 2011 6:22 pm |
|
|
ST.NICOLAUS píše: tak Vám to budu tady dál nesoustružnícky prasit jestli to vadí, písněte a skončím .. Kondor... ořech ... Nádhera Jirka Na soustružení je Tě vyloženě škoda-ostatní tokari prominou 
|
|
Hore |
|
 |
jang
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Str Nov 23, 2011 10:06 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 10:47 pm Príspevky: 321 Bydlisko: Prešov
|
jiri tovarys píše: ST.NICOLAUS píše: tak Vám to budu tady dál nesoustružnícky prasit jestli to vadí, písněte a skončím .. Kondor... ořech ... Nádhera Jirka Na soustružení je Tě vyloženě škoda-ostatní tokari prominou  Suhlasim s tebou Jirko. Aj ja radšej točim pride mi to jednoduchšie ,na niečo take ako robi Števo by som asi nemal trpezlivosť . Obdivujem ludi čo to s drevom vedia.. Jano.
|
|
Hore |
|
 |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Štv Nov 24, 2011 10:44 am |
|
|
Obdivujem ludi čo to s drevom vedia..ďakujem, ale ... Chlapci nepreháňajte buď mám dobú chvíľu a v tom dreve to vidím, alebo sa možem aj s prepáčením pos*ať a nič z toho nebude ... keďže sa mi stávalo, že som schoval drevo a za pol roka, rok som to zobral do ruky a divil sa, čo som to schoval za hnus, teraz, keď niečo v dreve "vidím", tak si hněď fixom kreslím čmáram, alebo niekde dole napíšem, čto takoje... ale ani toto niekedy nepomáha  a drevíčko ide do "kamen" .
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Štv Nov 24, 2011 8:43 pm |
|
|
ST.NICOLAUS píše: Obdivujem ludi čo to s drevom vedia..ďakujem, ale ... Chlapci nepreháňajte buď mám dobú chvíľu a v tom dreve to vidím, alebo sa možem aj s prepáčením pos*ať a nič z toho nebude ... keďže sa mi stávalo, že som schoval drevo a za pol roka, rok som to zobral do ruky a divil sa, čo som to schoval za hnus, teraz, keď niečo v dreve "vidím", tak si hněď fixom kreslím čmáram, alebo niekde dole napíšem, čto takoje... ale ani toto niekedy nepomáha  a drevíčko ide do "kamen" . Správny prístup - ten vzťah k drevu. Skoro taká Hamletovská tázka "Čo s tebou - kamna, alebo umenie?" Tie pochybnosti a potom nápad. Až také mrazenie, ale príjemné... Chlape, to je diagnóza, ale neliečiť! Rozvíjať!
|
|
Hore |
|
 |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Pia Nov 25, 2011 4:40 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 27, 2011 8:22 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|