Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
dogman
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 11, 2011 10:24 am |
|
Registrovaný: Pon Jún 14, 2010 8:39 pm Príspevky: 65 Bydlisko: Kysucký Lieskovec
|
no práve už len zohnať (vyrobiť) tú redukciu  neviete mi s tým niekto pomôcť??
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 11, 2011 11:04 am |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
dogman píše: no práve už len zohnať (vyrobiť) tú redukciu  neviete mi s tým niekto pomôcť?? Ten "prešovák" co má Paľo (na setkání byl ve dvou kusech) má na vřeteníku závit M42 a Mk3 Přemýšlel jsem nad nástrčnou verzí právě do toho Morse kužele a zajištěním matici zaručovalo by to nejvyšší přesnost ale kdo to vyrobý to vážně nevým. Ideální by bylo, kdyby to mělo větší pevnost než běžné "černé železo". Ale nejsem strojař, tak bych byl rád kdyby jste mě usměrnili a vrátili do reálu 
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 11, 2011 9:37 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Ještě i jiné řešení. Demontovat hřídel a vytočit místo 42 těch 33. Ale to je taky jeden z nápadů člověka bez strojního vzdělání. Čistě teoreticky by to pro šikovného soustružníka problém být neměl. jirka
|
|
Hore |
|
 |
dogman
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 11, 2011 9:59 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 14, 2010 8:39 pm Príspevky: 65 Bydlisko: Kysucký Lieskovec
|
No len ten hriedel je duty ...
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 11, 2011 10:05 pm |
|
|
dogman píše: No len ten hriedel je duty ... Jsem to ale trubka, píšete, že má morse 3, to už je nějaká díra. Tak zas nic. To by bylo moc slabé. Jirka
|
|
Hore |
|
 |
tayger
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Sob Nov 12, 2011 9:45 pm |
|
Registrovaný: Str Júl 28, 2010 3:07 pm Príspevky: 115 Bydlisko: opava
|
Ahoj Palo Dělat redukci , kterou využiješ jen při jedné operci se mi nezdá jako moc dobrá věc. Pokud máš univerzálku průměr 125 mm nebo větší může se udělat příruba bez závitu a upneš ji přímo do sklíčidla. Tak to budu ,po dnešním tel. hovoru, vyrábět i pro hand64 . Jak píšeš máš točný průměr 300 nebo to je rozměr od osy vřetena až po lože?Nevím přesně jestli mám udělat průměr přímo 300mm nebu třeba o 1cm menší.Ahoj Petr
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Sob Nov 12, 2011 9:48 pm |
|
|
tayger píše: Ahoj Palo Dělat redukci , kterou využiješ jen při jedné operci se mi nezdá jako moc dobrá věc. Pokud máš univerzálku průměr 125 mm nebo větší může se udělat příruba bez závitu a upneš ji přímo do sklíčidla. Tak to budu ,po dnešním tel. hovoru, vyrábět i pro hand64 . Jak píšeš máš točný průměr 300 nebo to je rozměr od osy vřetena až po lože?Nevím přesně jestli mám udělat průměr přímo 300mm nebu třeba o 1cm menší.Ahoj Petr Petr je hlavička, to je jasné. 
|
|
Hore |
|
 |
dogman
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Nov 13, 2011 9:30 am |
|
|
Tayger-využil by som to na viac vecí-(napr.narážací hrot, prípadne iné príslušenstvo) Ten priemer je 32 cm takže 30 cm mi stačí
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pon Nov 14, 2011 10:45 pm |
|
|
Zdravím Taygera, Petře, už můžu smazat tu malůvku, ať nezabírá místo na WEBU ? A jak pokračuješ s našimi přípravky? Všichni předpokládáme, že je naše manželky dostanou od nás pod stromeček. No a potom se počítám už všichni sejdem na pustém ostrově, kde nám stlučeš soustruhy z bambusu a bude to do konce života jen nekonečný mejdan ( řečeno moderní češtinou "megatočka" ).
Ostrava !!! zdraví Opavu !!!
|
|
Hore |
|
 |
tayger
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Uto Nov 15, 2011 6:49 pm |
|
Registrovaný: Str Júl 28, 2010 3:07 pm Príspevky: 115 Bydlisko: opava
|
Ahoj Radime a všichni. Malůvku už můžeš smazat, kovový materiál i výkresy pro každého z vás už jsou u soustružníka a práce běží v plném proudu , takže doufám o vánocích. Ahoj Petr
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Uto Nov 15, 2011 8:37 pm |
|
|
tayger píše: Ahoj Radime a všichni. Malůvku už můžeš smazat, kovový materiál i výkresy pro každého z vás už jsou u soustružníka a práce běží v plném proudu , takže doufám o vánocích. Ahoj Petr Ahoj Petře, já už si schovávám misky s čepem k úpravě na Tvém přípravku. Radim je svědkem. Takže bude hned prověřen v praxi  Můj oblíbenec Mike Mahoney to řeší tak, pro kutily, že upne kruh ze silnější MDFky a vystuží v něm žlábek, přesně podle konkrétní misky, do kterého misku natlačí okrajem a dodělá spodek. Na příležitostnou práci dobrý nápad. Těším se na Vánoce  Jirka nemáš cestu na Moravu?Letos?Jižní Moravu?
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Nov 16, 2011 1:56 pm |
|
|
Chlapi, na Uni-maxu mají výýýýraznou slevu na soustruh ,sice asi není skladem  , to je taková jejich finta, hodí slevu, není skladem, aby měli zajištěný odběr předtím, než si sami objednají, protože musí objednat například 20 kusů a neměli by jistotu, že to prodají, a nemají ani žádný sklad, takže tak. Je to čistá čína, identický se soustruhem DB 1100, a mnoha dalšími, mám s ním osobní zkušenost, neviděl jsem sílu motoru, ale já mám 750W/220v a stačí to na misky do 35cm, ale to už je velikost na hranici pevnostních možností točovky. Kdo uvažuje o převážně podélném soustružení, nebo věci do 30ti cm v průměru, je to dostačující,po zpevnění stojanu zavětrováním zatížením závažím. Cena ale fakt dobrá. Jirka Mechanický variátor otáček není bez výhrad, ale nejlevnější varianta. TeĎ JSEM SI VŠIML, že to nemá ukazatel otáček, oproti DB 1100, to je podle mne vážný nedostatek zejména pro začínající je dobré znám otáčky vřetene, u mechanického variátoru se nedají nijak vypočítat!!!!!, při stejné poloze páčky jsou otáčky pokaždé jiné, jak se vytahuje řemen a podobné vlivy. Tak pozor na to, to už bych se do té koupě moc nehnal, promiňte přehlédnutí, ale třeba má někdo mobilní snímač otáček.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Nov 17, 2011 10:43 am |
|
|
jiri tovarys píše: Chlapi, na Uni-maxu mají výýýýraznou slevu na soustruh ,sice asi není skladem  , to je taková jejich finta, hodí slevu, není skladem, aby měli zajištěný odběr předtím, než si sami objednají, protože musí objednat například 20 kusů a neměli by jistotu, že to prodají, a nemají ani žádný sklad, takže tak. Je to čistá čína, identický se soustruhem DB 1100, a mnoha dalšími, mám s ním osobní zkušenost, neviděl jsem sílu motoru, ale já mám 750W/220v a stačí to na misky do 35cm, ale to už je velikost na hranici pevnostních možností točovky. Kdo uvažuje o převážně podélném soustružení, nebo věci do 30ti cm v průměru, je to dostačující,po zpevnění stojanu zavětrováním zatížením závažím. Cena ale fakt dobrá. Jirka Mechanický variátor otáček není bez výhrad, ale nejlevnější varianta. TeĎ JSEM SI VŠIML, že to nemá ukazatel otáček, oproti DB 1100, to je podle mne vážný nedostatek zejména pro začínající je dobré znám otáčky vřetene, u mechanického variátoru se nedají nijak vypočítat!!!!!, při stejné poloze páčky jsou otáčky pokaždé jiné, jak se vytahuje řemen a podobné vlivy. Tak pozor na to, to už bych se do té koupě moc nehnal, promiňte přehlédnutí, ale třeba má někdo mobilní snímač otáček. Byl to MC1443A-už je ze stránek pryč, jak jsem se dnes díval. 
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 18, 2011 9:12 pm |
|
|
dogman píše: no práve už len zohnať (vyrobiť) tú redukciu  neviete mi s tým niekto pomôcť?? Ahoj kolego, já bych na tu redukci nešel přes upnutí přes morse kužel, myslím že to je složitější na výrobu ( v konečném výsledku by to Gurte bylo asi přesnější, ale kdo by to vyrobil?),ale zkusil bych to takto : viz malůvka předpokládám, že vřeteník se závitem hřídele M42 má robustnější ložiska a delší vyložení přípravku ( redukce ) mu nebude vadit. Přípravky na závit M33x3,5 bych si pak nechal dělat s vnitřním závitem ( bez příruby abych zmenšil namáhání ložisek - v případě zájmu nakreslím ). Ahoj Radim.
Naposledy upravil Radim Kocián dňa Ned Nov 20, 2011 10:44 am, celkovo upravené 1
|
|
Hore |
|
 |
dogman
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 18, 2011 11:36 pm |
|
|
Ahoj Radime-presne takto som to dal vyrobiť!!! dúfam že na budúci týždeň to bude hotové  ďakujem za nákres!!!
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|