Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
luděk
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Feb 08, 2017 11:31 pm |
|
|
lubo píše: zdravym vas všetkych.tak vianoce mam zatial polovične.prišli mi zatiaa len čeluste ,hlava bude za dva tyždne.postreh aj pre vas. čeluste som namontoval na hlavu z UNIMAXU 100. diery pasovali akurat šrobky su o dva milimetre dlhšie. zdar lubo pasují ty čelisti na tu unimaxku 100 přesně??? (jasně krom šroubů  ) pokud jo tak je pro mě axminster asi ta nejpřijatelnější volba. dík z pozdravem LT
|
|
Hore |
|
 |
Lorch
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Feb 12, 2017 9:26 am |
|
|
Fotka pro Yettiho Takhle to mám já, asi dělají víc druhů pro různé velikosti sklíčidel a nemají to dotažené do konce, aby to šlo kombinovat. Asi si to budeme muset začít vyrábět sami  )
Prílohy: |

ax.jpg [ 100.12 KiB | Zobrazené 11356 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
Yetti
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Feb 12, 2017 8:35 pm |
|
Registrovaný: Pia Júl 03, 2015 4:01 pm Príspevky: 113 Bydlisko: Opočno pod Orl.h.
|
Lorch píše: Fotka pro Yettiho Takhle to mám já, asi dělají víc druhů pro různé velikosti sklíčidel a nemají to dotažené do konce, aby to šlo kombinovat. Asi si to budeme muset začít vyrábět sami  ) Ahoj Petře máš pravdu stavil jsem se u Karla,má podobný typ je o něco málo větší a ten by tam pasoval.To co mám já má dokonce málo vybrané uchycení anejde to přitáhnout k čelistem sklíčidla.Přeju hodně zdaru Honza
|
|
Hore |
|
 |
Lorch
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Feb 12, 2017 9:07 pm |
|
|
No to je teda pěkná divočina, jak to vymysleli, to tě akorát nutí kupovat jejich další čelisti a sklíčidla. Mě to sedí i dole pěkně po celé ploše.
|
|
Hore |
|
 |
lubo
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Feb 12, 2017 9:10 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
luděk píše: lubo píše: zdravym vas všetkych.tak vianoce mam zatial polovične.prišli mi zatiaa len čeluste ,hlava bude za dva tyždne.postreh aj pre vas. čeluste som namontoval na hlavu z UNIMAXU 100. diery pasovali akurat šrobky su o dva milimetre dlhšie. zdar lubo pasují ty čelisti na tu unimaxku 100 přesně??? (jasně krom šroubů  ) pokud jo tak je pro mě axminster asi ta nejpřijatelnější volba. dík z pozdravem LT ahoj ty čeluste sedia presne akurat su bez dražky len na šroboch .ale jasi myslim že je to vpohode.ja by som to bral a axminster je aj moj vyber
|
|
Hore |
|
 |
Miroslav Žúrek
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Feb 23, 2017 7:55 pm |
|
Registrovaný: Pon Apr 30, 2012 10:04 pm Príspevky: 47 Bydlisko: pri Skalici
|
|
Hore |
|
 |
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pon Mar 06, 2017 10:29 pm |
|
Registrovaný: Pon Sep 07, 2015 12:16 am Príspevky: 231 Bydlisko: Skalica
|
U svokra na chalupe sa povaľovala duralová platňa 5 mm hrubá, tak som ju znárodnil a našiel jej lepšie využitie. Upínací priemer vyše 40 cm.
Prílohy: |

colejaws2.jpg [ 96.15 KiB | Zobrazené 11179 krát ]
|
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Mar 08, 2017 9:25 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 314 Bydlisko: Topolčany
|
Š.J. píše: U svokra na chalupe sa povaľovala duralová platňa 5 mm hrubá, tak som ju znárodnil a našiel jej lepšie využitie. Upínací priemer vyše 40 cm. moc pekny vrtulnik
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Mar 08, 2017 9:29 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Š.J. píše: U svokra na chalupe sa povaľovala duralová platňa 5 mm hrubá, tak som ju znárodnil a našiel jej lepšie využitie. Upínací priemer vyše 40 cm. Omotal bych obvod před zapnutím soustruhu izolepou. Ale jsem asi zbytečně opatrnický  jirka jinak je to super.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Mar 09, 2017 9:14 pm |
|
|
Problém se suchým zipem a kovovým zipem. Šičky jsou schopny sehnat za rozumnou cenu jen černé a bílé, takže pokud se nestane zázrak, budou muset noční košile na soustružení být opatřeny černým zipem vpředu a černými sucháči na rukávech a pod krkem na stojáčku. 21.století v Česku, fakt zážitek. jirka šičky kšiltovek nemají plast do kšiltu, a když bych jim ho dodal, tak to nemají jak nastříhat, takže až seženu plast, tak těch 100 kšiltů musím nastříhat v ruce.  jirka
|
|
Hore |
|
 |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Mar 10, 2017 8:20 am |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
jiri tovarys píše: Problém se suchým zipem a kovovým zipem. Šičky jsou schopny sehnat za rozumnou cenu jen černé a bílé, takže pokud se nestane zázrak, budou muset noční košile na soustružení být opatřeny černým zipem vpředu a černými sucháči na rukávech a pod krkem na stojáčku. 21.století v Česku, fakt zážitek. jirka šičky kšiltovek nemají plast do kšiltu, a když bych jim ho dodal, tak to nemají jak nastříhat, takže až seženu plast, tak těch 100 kšiltů musím nastříhat v ruce.  jirka
Jiří! knoflíky !!! I v KLDR mají knoflíky na uniformách  Tak ať to koupí za cenu běžnou ! Udělá to takový skok v ceně ?
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Sob Mar 11, 2017 10:13 am |
|
|
ST.NICOLAUS píše: jiri tovarys píše: Problém se suchým zipem a kovovým zipem. Šičky jsou schopny sehnat za rozumnou cenu jen černé a bílé, takže pokud se nestane zázrak, budou muset noční košile na soustružení být opatřeny černým zipem vpředu a černými sucháči na rukávech a pod krkem na stojáčku. 21.století v Česku, fakt zážitek. jirka šičky kšiltovek nemají plast do kšiltu, a když bych jim ho dodal, tak to nemají jak nastříhat, takže až seženu plast, tak těch 100 kšiltů musím nastříhat v ruce.  jirka
Jiří! knoflíky !!! I v KLDR mají knoflíky na uniformách  Tak ať to koupí za cenu běžnou ! Udělá to takový skok v ceně ? Ono to pak po desetikorunách narůstá. Nechal jsem ušít vzorovou kšiltovku. Je červená, šitá černou nití, otřes. Takže ještě se musím zeptat, jestli na ty košile mají zelené nitě, něbo si je mám taky někde sehnat. Fakt síla. Že by se to dalo dělat i takhle, mě nenapadlo.
|
|
Hore |
|
 |
Karel
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Sob Mar 11, 2017 11:39 am |
|
|
Jelikož nevím, kde mám co zmáčnout, když chci napsat nový příspěvek a nikoliv nové téma, tak odpovídám na příspěvek, na ktrý vlastně ani nechci odpovědět. Omlouvám se za neznalost, ale snad se to časem naučím.
Zdraví všechny.
Chci se spíš zeptat, jest-li někdo má zkušenost s předělávkou DOS 350, kde je závit 42x4.5 na Unimaxové sklíčidlo se závitem 33x3.5?
A prosím, nebuzerujte mne, když jsem udělal něco špatně (mysím tím tento příspěve/dotaz) .
|
|
Hore |
|
 |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Sob Mar 11, 2017 8:49 pm |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
Ono to pak po desetikorunách narůstá. Nechal jsem ušít vzorovou kšiltovku. Je červená, šitá černou nití, otřes. Takže ještě se musím zeptat, jestli na ty košile mají zelené nitě, něbo si je mám taky někde sehnat. Fakt síla. Že by se to dalo dělat i takhle, mě nenapadlo.[/quote]
Jirko, nechceš to s touhle "firmou" zabalit ??? píše se rok 2017 
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Sob Mar 11, 2017 9:16 pm |
|
|
ŠTEFANE, nech prosím Tě Jirku ať zařídí co může. Jinak tě zakousnu, já už na tu soutokárskou košili čekám pět let.
Jirko prosím Tě dotáhni to do konce, budu Ti vděčný.
Díky Radim.
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|