Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Sob Mar 11, 2017 9:30 pm |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
Radim Kocián píše: ŠTEFANE, nech prosím Tě Jirku ať zařídí co může. Jinak tě zakousnu, já už na tu soutokárskou košili čekám pět let.
Jirko prosím Tě dotáhni to do konce, budu Ti vděčný.
Díky Radim.
Jasně! jak ovce, tak budeme bez uniformy, ja už ji za takových podmínek rozhodně NECHCI  promiňte všichni, že se do toho tady je*u  hvězdíčka je asi B ... 
|
|
Hore |
|
 |
David Nera
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Mar 12, 2017 12:15 pm |
|
|
Jirko, nenech se odradit, s dodavateli je vzdycky problem, vzdyt to znas  My ostatni se tesime! Nikdo nikoho nenuti, takze kdo nechce, at si nebere a necha si to pro sebe. David
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Mar 12, 2017 12:25 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
David Nera píše: Jirko, nenech se odradit, s dodavateli je vzdycky problem, vzdyt to znas  My ostatni se tesime! Nikdo nikoho nenuti, takze kdo nechce, at si nebere a necha si to pro sebe. David Já jsem v klidu, protože to už nechám běžet,¨ v pátek slíbiloi, že seženou zelený sucháč, nebo se vynasnaží. Kdyby byl černý, může si to každý snadno přešít, zelený je v maloobchodě k sehnání. No a kšiltovky uvidíme, to není tak náročné. Komu se nebude mikina hodit nebo líbit nebo slušet, tak si ji nevezme nebo vrátí, je nás tolik, že těch 30 se rozplyne jak nic. A kdyby to někoho lehce táhlo přes pupík ....je to motivační  jirka Štefan je horká východňárská hlava, tomu se odpouští  , bude to blůza na práci, nemyslím, že bychom v tom museli nacvičovat v Německu. Za soustruhem, to třeba jo, proč ne, ale jinak kostkovaná klošile  Jinak-už to nejde vzít zpět, byllo by mi to blbé, když objednali speciálně pro nás ten matroš.
|
|
Hore |
|
 |
lubo
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Mar 12, 2017 4:02 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
ahoj Jirko,prečo si zmazal prispevoj v galerii na moje misky?
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Mar 12, 2017 6:56 pm |
|
|
lubo píše: ahoj Jirko,prečo si zmazal prispevoj v galerii na moje misky? Nechtěl jsem Ti kazit radost:-) jestli se opravdu neobjeví trhliny, tak to po nějaké čase-měsících.nafotíš???? Odhadem i tzv.mrtvé dřevo, co leží 3/4 roku, bude mít vlhkost přes 20% aa to je na třešeň i s bělí hodně, aby se to točilo dohotova a se silnější stěnou. Ale samozřejmě neznám přesné okolnosti, proto jsem to vymazal. Lubo, měj se moc hezky, ROZHODNĚ nic ve zlém. jirka
|
|
Hore |
|
 |
lubo
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Mar 12, 2017 7:06 pm |
|
|
jiri tovarys píše: lubo píše: ahoj Jirko,prečo si zmazal prispevoj v galerii na moje misky? Nechtěl jsem Ti kazit radost:-) jestli se opravdu neobjeví trhliny, tak to po nějaké čase-měsících.nafotíš???? Odhadem i tzv.mrtvé dřevo, co leží 3/4 roku, bude mít vlhkost přes 20% aa to je na třešeň i s bělí hodně, aby se to točilo dohotova a se silnější stěnou. Ale samozřejmě neznám přesné okolnosti, proto jsem to vymazal. Lubo, měj se moc hezky, ROZHODNĚ nic ve zlém. jirka ja som rad komentom.to bolo robene s polotovaru,nie zo stromu .polotovar som točil v decembri.mam taku slivkovu a ta ma v biely trhliny ale na krase to nemeni.je to priroda.pomaličky cvyčim prsty .
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Mar 12, 2017 8:48 pm |
|
|
lubo píše: jiri tovarys píše: lubo píše: ahoj Jirko,prečo si zmazal prispevoj v galerii na moje misky? Nechtěl jsem Ti kazit radost:-) jestli se opravdu neobjeví trhliny, tak to po nějaké čase-měsících.nafotíš???? Odhadem i tzv.mrtvé dřevo, co leží 3/4 roku, bude mít vlhkost přes 20% aa to je na třešeň i s bělí hodně, aby se to točilo dohotova a se silnější stěnou. Ale samozřejmě neznám přesné okolnosti, proto jsem to vymazal. Lubo, měj se moc hezky, ROZHODNĚ nic ve zlém. jirka ja som rad komentom.to bolo robene s polotovaru,nie zo stromu .polotovar som točil v decembri.mam taku slivkovu a ta ma v biely trhliny ale na krase to nemeni.je to priroda.pomaličky cvyčim prsty . Tak z polotovaru, to zcela mění situaci 
|
|
Hore |
|
 |
lubo
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Mar 30, 2017 4:23 pm |
|
|
zdravym ,dneska som sa pobavil vyrobou Longworth Chuck.material co bolo doma .akurat sa mi podarila zlomit freza 6mm.
Prílohy: |

20170330_155821.jpg [ 132.75 KiB | Zobrazené 11532 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
Aleš Kratochvíl
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pon Máj 22, 2017 9:38 am |
|
|
Taky se pochlubím svým kutilským výtvorem ... segmentová upínací deska ... z hliníku tl. 8mm, s maximálním rozevřeným průměrem cca 30cm, na sklíčidle 100mm. Príloha:
AL_1.jpg [ 57.79 KiB | Zobrazené 11360 krát ]
Príloha:
AL_2.jpg [ 73.24 KiB | Zobrazené 11360 krát ]
Príloha:
AL_3.jpg [ 71.83 KiB | Zobrazené 11360 krát ]
|
|
Hore |
|
 |
miloslav oroš
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Jún 11, 2017 4:58 am |
|
|
|
Hore |
|
 |
miloslav oroš
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Jún 11, 2017 5:15 am |
|
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Jún 11, 2017 6:30 am |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
Miro, máš to vymazlený. Frézování mě zajímá, je to taky jeden z kroků, který chci v budoucnu zkusit  a tak při pohledu na fotky mě napadá jak zajistíš u toho frézovaného talíře pravidelnost v rozestupu jednotlivých drážek vedoucích od středu do boku? Napadá mě zda nemáš na druhé straně hřídele nějaké "udělátko -krokovátko"  když tan nemáš to origo chromové kolo? JirHU
|
|
Hore |
|
 |
miloslav oroš
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Jún 11, 2017 1:27 pm |
|
|
Hurykan píše: Miro, máš to vymazlený. Frézování mě zajímá, je to taky jeden z kroků, který chci v budoucnu zkusit  a tak při pohledu na fotky mě napadá jak zajistíš u toho frézovaného talíře pravidelnost v rozestupu jednotlivých drážek vedoucích od středu do boku? Napadá mě zda nemáš na druhé straně hřídele nějaké "udělátko -krokovátko"  když tan nemáš to origo chromové kolo? JirHU na druhé straně soustruhu mám děličku po 10stupních
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Jún 11, 2017 2:48 pm |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
Mílo, mohl by jsi prosím dát foktu té děličky? Nějak si to neumím představit jak bych to vyrobil. Moc díky. Jirka
|
|
Hore |
|
 |
David Nera
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Ned Jún 11, 2017 7:49 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|