Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Zdenek_D
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Uto Dec 22, 2015 10:57 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 04, 2015 10:05 pm Príspevky: 10 Bydlisko: Lipovec - okr. Blansko
|
Zdravím všechny bojovníky se dřevem.
Jmenuji se Zdeněk Doležel a bydlím v Lipovci nedaleko Moravského krasu. Jsem tak nějak domácí kutil i když se dřevem moc pracovat neumím, tak mě to baví ze všeho kutění nejvíc. K soustružení jsem se dostal tak, že jsem chtěl vyzkoušet něco nového a tak jsem si koupil malý stolní soustruh na dřevo. Po čase mě to tak polapilo, že jsem z dílny sotva chodil na oběd (díky tolerantní manželce, která byla toho času na mateřské) Soustružím cca 4 roky a na těchto stránkách to pro mě všechno začalo a hodně jsem se tady dověděl a naučil. Takže jsem se učil podle těchto stránek a podle videí na internetu. Nyní již druhým rokem jezdím spolu s manželkou sem tam i na nějaký jarmark (cca 5 -6 jarmarků do roka / na víc není čas – problém s hlídáním dětí a taky s volnem v práci). Chtěl jsem se zde přihlásit již dříve, ale neměl jsem odvahu mezi Vás profíky vstoupit. Tolik k mému představení a snad se přidám i do nějakých diskuzí.
P.S. Vzhledem k pokročilému datu bych chtěl popřát Všem tady hodně štěstí a zdraví do nového roku a hodně povedených výtvorů bez nehody.
Zdenek
|
|
Hore |
|
 |
Jan Vrtěna
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Dec 24, 2015 1:08 am |
|
Registrovaný: Pia Nov 18, 2011 1:35 am Príspevky: 113 Bydlisko: Brno
|
Zdenek_D píše: Zdravím všechny bojovníky se dřevem.
Jmenuji se Zdeněk Doležel a bydlím v Lipovci nedaleko Moravského krasu. Jsem tak nějak domácí kutil i když se dřevem moc pracovat neumím, tak mě to baví ze všeho kutění nejvíc. K soustružení jsem se dostal tak, že jsem chtěl vyzkoušet něco nového a tak jsem si koupil malý stolní soustruh na dřevo. Po čase mě to tak polapilo, že jsem z dílny sotva chodil na oběd (díky tolerantní manželce, která byla toho času na mateřské) Soustružím cca 4 roky a na těchto stránkách to pro mě všechno začalo a hodně jsem se tady dověděl a naučil. Takže jsem se učil podle těchto stránek a podle videí na internetu. Nyní již druhým rokem jezdím spolu s manželkou sem tam i na nějaký jarmark (cca 5 -6 jarmarků do roka / na víc není čas – problém s hlídáním dětí a taky s volnem v práci). Chtěl jsem se zde přihlásit již dříve, ale neměl jsem odvahu mezi Vás profíky vstoupit. Tolik k mému představení a snad se přidám i do nějakých diskuzí.
P.S. Vzhledem k pokročilému datu bych chtěl popřát Všem tady hodně štěstí a zdraví do nového roku a hodně povedených výtvorů bez nehody.
Zdenek Zdarec Zdenku, zbytečná skromnost, všichni jsme nadšení amatéři/profíci prominou/ a tak buď vítán. Honza
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Dec 24, 2015 9:14 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Jasnočka, Vitaj Zdeno jirka
|
|
Hore |
|
 |
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Dec 24, 2015 10:32 am |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
Zdenek Take te vitam. A at to moc nepraska. Zdenda
|
|
Hore |
|
 |
Yetti
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Dec 24, 2015 1:44 pm |
|
Registrovaný: Pia Júl 03, 2015 4:01 pm Príspevky: 113 Bydlisko: Opočno pod Orl.h.
|
Ahoj Zdenku vítám Tě zde a doufám že nám ukážeš něco ze své tvorby.Vše dobré přeje Yetti
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Ned Máj 22, 2016 5:42 pm |
|
|
Zdenek Sorry Zdenku, byl jsi mi povědomý, ale taky jsem byl trochu rozbrnkaný a nesoustředěnmý a spěchal jsem. To je mi moc líto, že jsme nedali delší řeč. Měl jsem návštěvu a nestíhal jsem. Misky máš pěkné, jak už jsem Ti je chválil na jarmarku v Kroměříži. A jak jsi pěkně mlžil s těmi olejovosky  . Hodně zdaru, jsi šikovný. Jirka-prošedivělý pán před polednem.A povídání o Praze a bezlepku  Chlapi, Zdenek má téměř všechny misky zespoda hladké 
|
|
Hore |
|
 |
Jaro
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pia Aug 05, 2016 5:38 am |
|
|
Zdravím všetkých nadšencov dreva a sústruženia. Som tu nový tak je na čase sa aj kus predstaviť. Pochádzam zo stredného Slovenska - Podbrezová, mám 24 rokov. Práca s drevom ma baví od malička, kedže bývam v dome a tam sa robí s drevom vždy  . Viac sa tomu venujem posledné dva roky a po skončení vysokej školy som si zadovážil aj sústruh. Vždy ma to fascinovalo, čo všetko sa dá vyrobiť na sústruhu ale až teraz prichádzam na to, že to nieje také jednoduché a treba sa mi veľmi veľa učiť tak som hľadal a našiel túto stránku. Dúfam že sa tu naučím čo najviac, nájdem tu super ľudí a časom aj ja odovzdám svoje skúsenosti. Zatiaľ som do drevárčiny lajik, kedže som to nikdy neštudoval. Všetko sa učím sám za pomoci internetu. Mám vyštudovanú strojarinu a predsa ma to ťahá viac k drevu .  Tak, toľko zhruba o mne. Jaro.
Naposledy upravil Jaro dňa Pia Aug 05, 2016 9:15 am, celkovo upravené 1
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pia Aug 05, 2016 6:10 am |
|
|
Jaro píše: Zdravím všetkých nadšencov dreva a sústruženia. Som tu nový tak je na čase sa aj kus predstaviť. Pochádzam zo stredného Slovenska, mám 24 rokov. Práca s drevom ma baví od malička, kedže bývam v dome a tam sa robí s drevom vždy  . Viac sa tomu venujem posledné dva roky a po skončení vysokej školy som si zadovážil aj sústruh. Vždy ma to fascinovalo, čo všetko sa dá vyrobiť na sústruhu ale až teraz prichádzam na to, že to nieje také jednoduché a treba sa mi veľmi veľa učiť tak som hľadal a našiel túto stránku. Dúfam že sa tu naučím čo najviac, nájdem tu super ľudí a časom aj ja odovzdám svoje skúsenosti. Zatiaľ som do drevárčiny lajik, kedže som to nikdy neštudoval. Všetko sa učím sám za pomoci internetu. Mám vyštudovanú strojarinu a predsa ma to ťahá viac k drevu .  Tak, toľko zhruba o mne. Jaro. Tož vitaj chlope, jirka
|
|
Hore |
|
 |
Peter Trebuľa
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pia Aug 05, 2016 1:16 pm |
|
Registrovaný: Štv Sep 22, 2011 12:36 pm Príspevky: 164 Bydlisko: Veľký Krtíš
|
Jaro píše: Zdravím všetkých nadšencov dreva a sústruženia. Som tu nový tak je na čase sa aj kus predstaviť. Pochádzam zo stredného Slovenska - Podbrezová, mám 24 rokov. Práca s drevom ma baví od malička, kedže bývam v dome a tam sa robí s drevom vždy  . Viac sa tomu venujem posledné dva roky a po skončení vysokej školy som si zadovážil aj sústruh. Vždy ma to fascinovalo, čo všetko sa dá vyrobiť na sústruhu ale až teraz prichádzam na to, že to nieje také jednoduché a treba sa mi veľmi veľa učiť tak som hľadal a našiel túto stránku. Dúfam že sa tu naučím čo najviac, nájdem tu super ľudí a časom aj ja odovzdám svoje skúsenosti. Zatiaľ som do drevárčiny lajik, kedže som to nikdy neštudoval. Všetko sa učím sám za pomoci internetu. Mám vyštudovanú strojarinu a predsa ma to ťahá viac k drevu .  Tak, toľko zhruba o mne. Jaro. Vitaj Jaro! Pekne sa nám tu tá stredoslovenská skupinka rozrastá  Určite tu nájdeš veľa z toho čo hľadáš, nech sa Ti darí. Peter 
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pia Apr 21, 2017 7:27 am |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
Ahoj dnes je to rok, co jsem se zaregistroval a tak je asi už na čase přidat pár řádek o sobě. V občance mám napsáno Jiří Hurych, ročník 1974 a stejně jako několik mých generací předků bydlím vždy někde blízko řeky Vltavy. Přezdívku Hurykán jsem dostal cca. před 20 lety v práci, protože mě bylo asi všude plno a tak nějak už mi zůstala. Ke dřevu a soustruhu (mimo kácení a štípání ) jsem se poprvé dostal v dubnu 2016, poté co jsem kamarádovi vyprávěl o videích na YouTube a on sundal z půdy nový, ještě nepoužitý Gude1000 s tím, že si ho mám půjčit, že on nikdy soustružit nebude, ani to neumí. Začal jsem tedy hledat někoho, kdo by mi pomohl v začátku. Poptával jsem se v okruhu známých, pak u okolních truhlářů a bylo mi řečeno, že to kdysi na učňáku zkoušeli, byla to velká psina, dřevo lítalo vzduchem a všichni uskakovali. Prý se toho nemám bát, mám to zkusit a uvidím.  Tak to zkouším už rok a stále mě překvapuje, co tak veskrze jednouchý stroj dokáže. Pořád mě to baví a to taky díky vám, kamarádům soutokárům, kteří jsou ochotni se podělit o své zkušenosti, poradit, povzbudit, popíchnout…… Nevím jaké budou další roky, ale ten první byl dost divoký a v mých očích i hodně progresivní, což je dobré, to je to co, mě na tom mimo jiné baví (ta široká škála možností co vyrobit a penzum znalostí co je potřebné načerpat) a doufám, že mi to vydrží. Tělo ani mysl nezakrní a ten: „pocit z dobře odvedené práce u soustruhu je k nezaplacení“ no vždyť to znáte…. Vzhledem k tomu, že nemám technické vzdělání, tak mé příspěvky jsou takové, jaké jsou. Povětšinou dotazující se, úsměvné nebo povzbuzující. Negací je všude okolo dost a tak jsem rád, že lidé scházející se zde na fóru jsou jak se říká: „na pohodu“. Tak ať nám to tu vydrží. Zdravím vás a mějme se fanfárově, Hurykán.
|
|
Hore |
|
 |
Josef Kroupa
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Str Aug 02, 2017 7:45 pm |
|
|
Ahoj SOUTOKÁRI. Jsem Josef Kroupa z Třeboně a nějakou dobu již sleduji tyto stránky. Proto jsem se také rozhodl zaregistrovat. Nevím co o sobě říct. Jsem kutil a láká mne učit se soustružení dřeva. Soustruh mám ale zkušenosti malé. Těším se na setkání s vámi. Moje první setkání již proběhlo díky GURTOVI v DFT 2017. Pepa
|
|
Hore |
|
 |
Orion1757
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Aug 03, 2017 2:33 pm |
|
|
Zdravím všechny přátele roztočeného dřeva. Jmenuji se Jaroslav Čapek, pocházím z Třebíče, studoval jsem na východním Slovensku a nyní žiji v Mošnově - nedaleko letiště Ostrava. Profesí sice nemám s dřevem nic společného ale pracovat s ním mě baví a tak zkouším kde co - řezbu dláty i motorovkou, nábytek i hračky. Nedávno jsem si nadělil malý soudtruh Holzmann 490FXL, k tomu In-OUT sklíčidlo z unimaxu, nějaké struhy od Gurta a teď sbírám zkušenosti a učím se točit. Díky za tohle forum - je to zdroj inspirace a nových informací.
Jarda - Orion
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pon Aug 14, 2017 5:19 pm |
|
|
Tož Vás chlapci vítáme v našem soutokárském kolektívu a rádi Vás uvidíme osobně na některém setkání. Možná jsme se i potkali, ale jak říká Hurykán naživo jsou ty ksichty z fotek špatně identifikovatelné.
|
|
Hore |
|
 |
Venouš
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pon Dec 04, 2017 10:10 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 03, 2017 7:32 pm Príspevky: 6 Bydlisko: Uherský Brod
|
Zdravím všechny soustružníky. Jmenuju se Václav a bydlím v Uherském Brodě. Je mi 26 let. K soustružení jsem se dostal přes youtube, kde jsem tak rok v kuse sjížděl videa kde chlapící točili misky a vázy a talíře a všechno možné. Potom jsem objevil tohle forum a bylo vymalováno. Nedlouho poté jsem si objednal svůj první soustruh Holzmann d460 fxl a dva struhy od Gurta. No a svůj první výrobek na sebe nenechal dlouho čekat. Hraju si s tím tak měsíc a neskutečně mě to baví... Jen mít toho času víc. tohle je moje první věc co jsem vytočil 
|
|
Hore |
|
 |
Paťas
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Uto Dec 05, 2017 6:50 am |
|
Registrovaný: Štv Mar 19, 2009 7:26 pm Príspevky: 357 Bydlisko: Nivnice u Uherského Brodu
|
Venouš píše: Zdravím všechny soustružníky. Jmenuju se Václav a bydlím v Uherském Brodě. Je mi 26 let. K soustružení jsem se dostal přes youtube, kde jsem tak rok v kuse sjížděl videa kde chlapící točili misky a vázy a talíře a všechno možné. Potom jsem objevil tohle forum a bylo vymalováno. Nedlouho poté jsem si objednal svůj první soustruh Holzmann d460 fxl a dva struhy od Gurta. No a svůj první výrobek na sebe nenechal dlouho čekat. Hraju si s tím tak měsíc a neskutečně mě to baví... Jen mít toho času víc. tohle je moje první věc co jsem vytočil  Tož vitaj krajane! Konečně někdo další na Slovácku, ať se ti daří, spoustu krásného dřeva a málo leteckých dnů!  )
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|