Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Libor Flídr
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Feb 23, 2012 7:17 pm |
|
Registrovaný: Pon Nov 28, 2011 3:26 pm Príspevky: 14 Bydlisko: Svitavy
|
Ten soustruh jsem koupil od firmy co tu dělala schody. Dostala se do insolvence a tak rozprodávala stroje. Soustruh byl v tu dobu funkční a nikdo ho nechtěl, tak jsem ho koupil za celkem dobrou cenu. Než jsem si ho ale stihl odvézt, někdo z toho ukradl opěrky a koníka, jinak je celkem v dobrém stavu, bohužel zatím se na něj chodím jen koukat 
|
|
Hore |
|
 |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Feb 23, 2012 7:26 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
Můžeš zmínit , co je dobrá cena - pokud by Ti vadilo prostředí, pošli mi to na SS. Já totiž mám něco také v merku a abych si to trochu srovnal... Koník bude asi problém, ale ty opěrky jdou vyrobit. Díky.
Božetěch
|
|
Hore |
|
 |
Libor Flídr
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Feb 23, 2012 7:36 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Feb 23, 2012 7:44 pm |
|
|
Ty vado, tak to nebyl kup, ale lup !!!
Gratuluji ! Já se pak pochlubím až to u mne klapne ...
Božetěch
|
|
Hore |
|
 |
Libor Flídr
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Feb 23, 2012 8:06 pm |
|
|
Kup jako lup by to byl, kdybych ho odvezl o pár dní dříve, když byl ještě v pořádku. Zřejmě budu muset nechat koník vyrobit a to asi bude dražší než ten soustruh 
|
|
Hore |
|
 |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Str Apr 18, 2012 7:56 pm |
|
|
Tak abych navázal na to předešlé téma, že se pochlubím - mám SL 2000. Vím, že znáte tuhle mašinku, jenže tahle je MOJE ! Musel jsem ji zrepasovat, vyměnit ložiska, upravit řemenice, vyhodit variátor a zapojit frekvenční měnič. Dopadlo to přesně, jak jsem předpokládal - PARÁDA - tichý, kultivovaný chod s plynulou regulací... Ten svinčík jsem měl uklizen, ale zapoměl jsem si vzít do dílny foťák a než mi mladý přinesl, už tam bylo tohle...
|
|
Hore |
|
 |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Str Apr 18, 2012 8:01 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Str Apr 25, 2012 11:00 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Ahojky, boží Božetěchova mašinka  Ať se točí. Jirka
|
|
Hore |
|
 |
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Apr 26, 2012 10:01 am |
|
|
|
Hore |
|
 |
Paťas
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Apr 26, 2012 12:59 pm |
|
Registrovaný: Štv Mar 19, 2009 7:26 pm Príspevky: 357 Bydlisko: Nivnice u Uherského Brodu
|
Jarík píše: Libor Flídr píše: Kup jako lup by to byl, kdybych ho odvezl o pár dní dříve, když byl ještě v pořádku. Zřejmě budu muset nechat koník vyrobit a to asi bude dražší než ten soustruh  Čau, pozri toto http://stroje.bazos.cz/inzerat/15731330 ... 100478.phpTento soustruh je velice slušný za skvělou cenu! Mít zbytečné penízky tak už sháním dopravu z Plzně. 
|
|
Hore |
|
 |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Apr 26, 2012 4:12 pm |
|
|
Svůj soustruh jsem táhl z Ústí n Labem za osobákem na vozíku... Tak do tohoto bych šel i já - je mnohem více zachovalý než můj a s více doplňky. Kdo chcete dobrou hračku, jděte do toho!
Božetěch
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pia Apr 27, 2012 6:24 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Podle mne je to stroj zadarmo, taková příležitost je jednou za život  chtělo to jen vyčkat. Já už dokončím ten svůj, ale pro váhavé-do toho  Jirka
|
|
Hore |
|
 |
Libor Flídr
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pia Apr 27, 2012 5:02 pm |
|
|
Konečně jsem po šesti měsících nepřetržitého pátrání na internetu našel origoš koníka na tu moji obludu  . Dneska jsem si pro toho koníka jel a už je na svým místě. Je trošku obouchanej, ale funguje. Jakmile dodělám generálku stroje pošlu foto.
|
|
Hore |
|
 |
Pavel Dvořák
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Uto Máj 01, 2012 6:40 am |
|
Registrovaný: Uto Máj 01, 2012 6:31 am Príspevky: 92 Bydlisko: Letovice
|
Dobrý den,k panu Božetěchovi.Všiml jsem si,že převod na svém soustruhu místo variátoru jste volil "do rychla".Jak máte vyřešeno chlazení motoru v nízkých otáčkách.Fr.měnič dovoluje motoru o 1400 ot. zvýšit bez poškození klidně až na 2000ot/min.Chystám se volit převod do pomala právě ohledně chlazení motoru,kdy i při nízkých obrátkách mám zaručeno chlazení motoru.Samozřejmě poté se dá volit ručně ještě rozsah mezi třemi stupni.Jen by mne zajímal Váš názor a Vaše zkušenost.
Pavel
|
|
Hore |
|
 |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Uto Máj 01, 2012 7:28 pm |
|
|
Zdravím Vás pane Dvořák, chtěl jsem Vám poslat mejlíka s fotečkama, ale ještě k tomu nedošlo. Vědět, že sledujete tohle fórum, stačilo Vás jen upozornit... No, do rychla jsem volil abych nemusel přehazovat řemeny ( Adam mi vysvětlil a musím mu dát za pravdu, že stejně v jistých případech je budu muset měnit ) a také proto, že zmenšit se předloha dá vždycky... Skutečnost je taková, že při zkoušce na rychlé otáčky to má takové točky, že jsem se až lekl a zůstávám na předlohách vyfocených na fóru. Ještě jsem nemusel řešit chlazení ( dokonce ani přehazování řemenů - vystačil jsem s tím, co to teď umí ), bo ani po třech hodinách provozu se mi motor nijak výrazně nehřál a kdyby ano, byl jsem připraven k němu přidat mezaxial-ventilátorek. Přetáčet jsem ho v žádném případě nechtěl - je původní a nemám jistotu, že by právě tohle nebylo to, co by jej poslalo do navijárny. S nově konstruovaným bych to zkusil, ale zase vícenáklady a nutná úprava usazení - u nových totiž nesedí díry patek. Tak to vidím já ( zatím )
Božetěch
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|