Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Pavel Dvořák
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Uto Máj 01, 2012 8:32 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 01, 2012 6:31 am Príspevky: 92 Bydlisko: Letovice
|
Zdravím pane Božetěch,děkuji za Vaše info.Fotečky zasílat nemusíte,jsou vidět o pár příspěvků výše,jinak stroj do šroubku znám.Řešil jsem způsob pohonu a rozhodl jsem se ne pro klínový,ale pro plochý řemen,jinak poměr si zmáknu tím,že zatím nechám mech.variátor a teprve při soustružení se rozhodnu.Ještě řeším indikaci otáček.No příští týden budu chytřejší,to již budu soustružit s fr.měničem.Jinak se přiznám,že tomu rumunskému motoru také dvakrát nevěřím,ale právě proto mu dám co snese,at´se klidně rozpadne poněvadž se chystám koupit siemense a totální generálka bude u konce.
|
|
Hore |
|
 |
Miroslav Žúrek
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Str Máj 09, 2012 12:23 pm |
|
Registrovaný: Pon Apr 30, 2012 10:04 pm Príspevky: 47 Bydlisko: pri Skalici
|
Zdravím všetkých , rovnako postihnutých na tejto stránke,ktorú som už dlhšie sledoval (zo zálohy) a až teraz som sa zaregistroval.Na začiatok sa teda aspoň stučne predstavím.Volám sa Miro Žúrek ,mám 37 rokov a bývam v malej dedinke pri Skalici.(takže su záhorák jak repa)Aj keď som vyučený stolár, tak v sústružení dreva som ešte také neskúsené ucho.Síce som s ním už prišiel do styku ,ale bolo to velmi dávno.Teoriu hladám na nete,ale ozajstný sústruh mám necelé 2 mesiace a tak sa pomaly učím aj prakticky.Zatial skúšam len misky( ak sa to tak dá nazvať,)Takže zatial tolko,majte sa
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Str Máj 09, 2012 8:20 pm |
|
|
Ahoj Miro, tu určite nájdeš naslovovzatých fachmanov. No a pre chlapov sem dám fotku, čo máš na predaj:
Prílohy: |

IMG_9945.JPG [ 198.7 KiB | Zobrazené 14204 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
poklop
|
Predmet príspevku: Aj ja som Tu. Napísal: Str Júl 25, 2012 8:21 am |
|
Registrovaný: Ned Mar 01, 2009 12:38 pm Príspevky: 136 Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
|
Volám sa Poklop, pretože sú tie písmenká blízko na klávesnici. Vlastným menom Miroslav Lacko. Asi nie sme na svoj výzor, možno až na malé výnimky, nijako pyšní, preto je na fóre minimum Avatarov. Možno by sme sa v našom veku mohli preniesť cez to, že sme akí sme a pripojiť k nycom aj svoje foto 80px80p. ( Chápte ako výzvu! ) ( Postup na tejte obrazovke: Profile > Profil > Upraviť avatar ) Bolo by to osobnejšie a cítili by sme sa viac spolupatrične. (žiaden súvis, ani inotaj, zámer či narážka na už na fóre menovaného pána...) Ja som samouk, informatik profesiou, a tak to skúšam s drevom systémom pokus omyl, akoby som mal more času. A mám ho ako všetci ostatní. Až do +. * som sa 1961, som z Kysuckého Nového Mesta, o strojoch a zariadeniach toho viem málo preto sa pripájam do diskusie iba keď si myslím, že mám čo povedať. Rád hľadám nové zážitky s drevom, preto sústružím čo sa dá a niekedy aj čo sa nedá. Teším sa na Vás a stretnutia s Vami, Miroslav.
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Ned Júl 29, 2012 10:53 am |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
Miroslav Žúrek píše: ...Zatial skúšam len misky( ak sa to tak dá nazvať,)... Ahoj Miro, jsme rádi že jsi se osmělil a vyšel jsi z anonimního prohlížeče Iba misky? rozhodně jsou jednodušší věci jako misky... budem rádi když se s námi podělíš o své výtvory a rozdělíš o své zkušenosti. jistě to bude zajímavé i pro stará ucha poklop píše: ... Asi nie sme na svoj výzor, možno až na malé výnimky, nijako pyšní, preto je na fóre minimum Avatarov. Možno by sme sa v našom veku mohli preniesť cez to, že sme akí sme a pripojiť k nycom aj svoje foto 80px80p. ( Chápte ako výzvu! ) ( Postup na tejte obrazovke: Profile > Profil > Upraviť avatar ) Bolo by to osobnejšie a cítili by sme sa viac spolupatrične. ... To je Miro aspoň řeč! s novím forem jsem se na tuto funkci těšil nejvíce  takže díky!
|
|
Hore |
|
 |
pavlik
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Ned Júl 29, 2012 8:17 pm |
|
Registrovaný: Sob Jan 17, 2009 6:44 pm Príspevky: 61 Bydlisko: břeclavsko
|
tož abych nebyl pozadu.....
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Pon Júl 30, 2012 8:09 pm |
|
|
Tež nechcu byt zaostaly.
Ale Gurt se mi vic libil s tu muchomurku na hlavě a na fotce včil vypada jak nekompromisni stražce narodniho parku.
P.S. Z HLEDISKA BEZPEČNOSTI PRACE MUSI MIT SPRAVNY SOUTOKAR PŘI PRACI NA SOUSTRUHU NA HLAVĚ HUČKU ABY MU MAŠINA NEODEBRALA SKALP.
|
|
Hore |
|
 |
poklop
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Uto Júl 31, 2012 12:12 pm |
|
Registrovaný: Ned Mar 01, 2009 12:38 pm Príspevky: 136 Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
|
Tak vidím, že ste to poňali ako súťaž o "najkrajšiu" pokrievku hlavy, úsmev číslo 4 s výzorom mladého tokára v akcii. Pre kolegov v CZ: SuperB. Pre SK: kiaCeed.
|
|
Hore |
|
 |
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Str Aug 01, 2012 10:27 am |
|
|
Ak som to dobre pochopil, tak s pokrievkou hlavy, aby sa mi nenaprášilo do mozgu
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Štv Aug 02, 2012 3:52 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
asi vás nepotěším, muchomurkovou čepičku jsem pověsil cesléto na věšák a nasadil čepičku strážce národního parku a usměv amerického mariňáka miro, pokud bych vyhrál, spokojil bych se i s ojetou felícíí, tá má levnější ND 
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Ned Aug 05, 2012 6:01 pm |
|
|
tak se taky ukážu s čepičkou  zdravím kamarády
|
|
Hore |
|
 |
Lorch
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Ned Aug 26, 2012 7:59 pm |
|
|
Zdravím Vás pánové, chvilku sem již chodím čerpat inspiraci, nějak se mi nedařilo se sem přihlásit, tak až teď. Soustružím jen příležitostně, moc času není, učím se všechno sám a tak mi to jde pomalu, zatím stále spíš jen škrabu. Jmenuji se Petr Paul a jsem z Vysočiny.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Uto Aug 28, 2012 10:18 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Lorch píše: Zdravím Vás pánové, chvilku sem již chodím čerpat inspiraci, nějak se mi nedařilo se sem přihlásit, tak až teď. Soustružím jen příležitostně, moc času není, učím se všechno sám a tak mi to jde pomalu, zatím stále spíš jen škrabu. Jmenuji se Petr Paul a jsem z Vysočiny. Ahoj Peter, nechej škrabání a přijeď k někomu na čumendu, ušetříš si hodně času a pokusů omylů, jednou vidět......určitě si udělejh čas na setkání v Kloboukách, myslím že pro ty, co začínají, je to nejskvělejší co může být. Kdybys měl cestu přes Kroměříž, jsem Ti k dispozici  Honza je z Brna,......a všichni tady jsme příležitostný tokári, myslím že nikdo tady z fora se tím neživí. Tak se těšíme na nový obličej a nové názory a pohledy. Jirka
|
|
Hore |
|
 |
Lorch
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Uto Aug 28, 2012 11:45 am |
|
|
Ahoj Peter, nechej škrabání a přijeď k někomu na čumendu, ušetříš si hodně času a pokusů omylů, jednou vidět......určitě si udělejh čas na setkání v Kloboukách, myslím že pro ty, co začínají, je to nejskvělejší co může být. Kdybys měl cestu přes Kroměříž, jsem Ti k dispozici  Honza je z Brna,......a všichni tady jsme příležitostný tokári, myslím že nikdo tady z fora se tím neživí. Tak se těšíme na nový obličej a nové názory a pohledy. Jirka[/quote] Ahoj, dík za pozvání. Jsem od Jihlavy, tak to mám k tobě docela daleko, i když bych rád něco okouknul. O Kloboukách jsem přemýšlel už loni, akorát na to nakonec nebyl čas, ale rád bych se tam podíval. Jinak se dřevem pracuji dost často, takže kdyby někdo potřeboval s něčím poradit, tak jsem k dispizici, pokud to bude v mých silách a možnostech.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Jsem TU Napísal: Str Aug 29, 2012 9:28 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Lorch píše: Ahoj Peter,
Ahoj, dík za pozvání. Jsem od Jihlavy, tak to mám k tobě docela daleko, i když bych rád něco okouknul. O Kloboukách jsem přemýšlel už loni, akorát na to nakonec nebyl čas, ale rád bych se tam podíval. Jinak se dřevem pracuji dost často, takže kdyby někdo potřeboval s něčím poradit, tak jsem k dispizici, pokud to bude v mých silách a možnostech. Omluva Lorchovi Petrovi. Promiň prosím Tě, myslel jsem, že jsi takový kutil jako jsme my povětšinou, netušil jsem, že jsi profesionální dřevař, to bych si ten žoviální ton opravdu odpustil. Tak promiň a na čumendu bych nejraději přijel já, na dílnu, na Tvou práci, na materiál....... tak na viděnou Jirka RYZÍ amatér se vším, co je s tím spojeno.
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|