Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Jan Vrtěna
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Pia Nov 23, 2012 12:59 am |
|
Registrovaný: Pia Nov 18, 2011 1:35 am Príspevky: 113 Bydlisko: Brno
|
Pavel Dvořák píše: Dobrý den,nechal jsem si dělat dutinové a vřetenové struhy a zepár kousků mi zbylo.Jedná se o dutinové 10,13 a 16 , materiál ocel 19852.Pokud by jste někdo měl zájem jsou v cenách 550,- 700,- a 850,- Kč. Také prosím o rezervaci jednoho struhu 10 mm. Předem dík Honza
|
|
Hore |
|
|
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Pia Nov 23, 2012 7:02 am |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
Pavel Dvořák píše: Dobrý den,nechal jsem si dělat dutinové a vřetenové struhy a zepár kousků mi zbylo.Jedná se o dutinové 10,13 a 16 , materiál ocel 19852.Pokud by jste někdo měl zájem jsou v cenách 550,- 700,- a 850,- Kč. Dobrý den, jestli je možné prosím rezervovat dutinový 1x 13 , děkuji, pokusím se poslat kontakt přes PM
Naposledy upravil ST.NICOLAUS dňa Pia Nov 23, 2012 7:09 am, celkovo upravené 1
|
|
Hore |
|
|
Miroslav Žúrek
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Pia Nov 23, 2012 7:07 am |
|
Registrovaný: Pon Apr 30, 2012 10:04 pm Príspevky: 47 Bydlisko: pri Skalici
|
Pavel Dvořák píše: Dobrý den,nechal jsem si dělat dutinové a vřetenové struhy a zepár kousků mi zbylo.Jedná se o dutinové 10,13 a 16 , materiál ocel 19852.Pokud by jste někdo měl zájem jsou v cenách 550,- 700,- a 850,- Kč. Zdravím ak sú ešte volné tak by som chcel 16 a 10 .Neberte to ako nenažranosť,ale ja mám zatial len škrabáky.Ďakujem
|
|
Hore |
|
|
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Pia Nov 23, 2012 3:46 pm |
|
|
Pavel Dvořák píše: Dobrý den,nechal jsem si dělat dutinové a vřetenové struhy a zepár kousků mi zbylo.Jedná se o dutinové 10,13 a 16 , materiál ocel 19852.Pokud by jste někdo měl zájem jsou v cenách 550,- 700,- a 850,- Kč. Zdravím, ja by som mal záujem o 13 a 16 mm, ak ešte sú voľné. Mohli by ste mi poslať číslo účtu, alebo sa môžeme dohodnúť mailom. Moja adresa je: hero2424@azet.skDíky Jaro Schneider
|
|
Hore |
|
|
Pavel Dvořák
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Pia Nov 23, 2012 10:00 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 01, 2012 6:31 am Príspevky: 92 Bydlisko: Letovice
|
Dobrý den,velmi mne překvapil Váš zájem o struhy a pokusím se vyhovět všem s tím,že Vám dám i svoje.Ty své si nechám znovu vyrobit,a proto Vás požádám,pokud ještě někdo bude mít zájem,třeba i o vřetenové,ať se ještě ozve.Ona je to poměrně dlouhodobá záležitost.
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Sob Nov 24, 2012 9:43 am |
|
|
Pavel Dvořák píše: Dobrý den,velmi mne překvapil Váš zájem o struhy a pokusím se vyhovět všem s tím,že Vám dám i svoje.Ty své si nechám znovu vyrobit,a proto Vás požádám,pokud ještě někdo bude mít zájem,třeba i o vřetenové,ať se ještě ozve.Ona je to poměrně dlouhodobá záležitost. Tož nechtěl jsem vybrat vánoční hračky potřebnějším, ale jestli je to tak, tak bych prosil 10 a 16 dutinovou. Jo a zabalit do vánočního papíru . Ještě otázečka, struhy budou s heftem nebo bez? Díky Radim. P.S. Zájem určitě bude i o ty vřetenové, tak jestli by to šlo tak bych prosil rozměr a cenu. Třeba i na mail.
|
|
Hore |
|
|
Pavel Dvořák
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Sob Nov 24, 2012 12:00 pm |
|
|
Zdravím,struhy jsou samozřejmě bez heftu,každý nechť si vyrobí dle své libosti.Ceny těch vřetenových jsou naprosto stejné
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Sob Nov 24, 2012 2:14 pm |
|
|
Pavel Dvořák píše: Zdravím,struhy jsou samozřejmě bez heftu,každý nechť si vyrobí dle své libosti.Ceny těch vřetenových jsou naprosto stejné tož když všichni, tak všichni, já bych chtěl ten dutinový 13
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Sob Nov 24, 2012 8:02 pm |
|
|
Pavel Dvořák píše: Zdravím,struhy jsou samozřejmě bez heftu,každý nechť si vyrobí dle své libosti.Ceny těch vřetenových jsou naprosto stejné Tož svatá pravda dubu a buku máme dost, tak každý nechť si na svou pracku udělá dřevíčko. Takže podtrhnuto sečteno : prosím dutinový struh 10 a 16 mm a vřetenový struh 10 mm. Tož adresu pošlu do mailu ahoj chlapi Ml.St. Radim.
|
|
Hore |
|
|
tayger
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Sob Nov 24, 2012 10:01 pm |
|
Registrovaný: Str Júl 28, 2010 3:07 pm Príspevky: 115 Bydlisko: opava
|
Dobrý večer Pavle. Objednal bych si u vás dutinovou 10 a 13 mm struh po jednom kuse. Můžu vás poprosit o ještě o jednu službu? Jak jste mi psal o té segmentové kouli , tak nemůžu nějak najit foto , prosím na které diskusním vlákně jste měl ty fotky? Děkuji Petr
|
|
Hore |
|
|
Pavel Dvořák
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Ned Nov 25, 2012 9:34 am |
|
|
Dobrý den,jen narychlo sem ještě přikládám foto vřetenových struhů.Naprosto mne překvapil Váš zájem.Bohužel dutinové struhy již nemám,ale pokusím se ještě v další várce nechat vyrobit.Jelikož jsem v současné době od rána do večera v práci i o výkendech,pokusím se se všemi spojit v průběhu večera.Velice rád bych také,kdyby jste mi poté sdělili Vaše poznatky,co se týče geometrie,materiálu a výdrže nábrusu,prostě jak jste spokojeni.
Prílohy: |
DSC_0367aa.jpg [ 204.46 KiB | Zobrazené 13154 krát ]
|
DSC_0366aa.jpg [ 190.46 KiB | Zobrazené 13154 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Uto Nov 27, 2012 9:15 pm |
|
|
Pavel Dvořák píše: Dobrý den,jen narychlo sem ještě přikládám foto vřetenových struhů.Naprosto mne překvapil Váš zájem.Bohužel dutinové struhy již nemám,ale pokusím se ještě v další várce nechat vyrobit.Jelikož jsem v současné době od rána do večera v práci i o výkendech,pokusím se se všemi spojit v průběhu večera.Velice rád bych také,kdyby jste mi poté sdělili Vaše poznatky,co se týče geometrie,materiálu a výdrže nábrusu,prostě jak jste spokojeni. Ahoj Pavle, poslal jsem Ti dva maily, ale mám pocit, že to nefunguje ( visí mi to jako neodeslané ). Došlo Ti něco ? Díky za odpověď Radim.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Str Nov 28, 2012 5:36 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Chlapi, až budete brousit struhy od pana Dvořáka, připravte se na materiál tvrdý jako sklo. To tady ještě nebylo. Uvidíme, jak se bude chovat v řezu, ale troufám si říct, že bude hodně dobrý. Uvidíme taky, co Vy na to. Jirka
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Str Nov 28, 2012 8:15 pm |
|
|
jiri tovarys píše: Chlapi, až budete brousit struhy od pana Dvořáka, připravte se na materiál tvrdý jako sklo. To tady ještě nebylo. Uvidíme, jak se bude chovat v řezu, ale troufám si říct, že bude hodně dobrý. Uvidíme taky, co Vy na to. Jirka Obecná informace z tabulek z internetu - ocel 19852 vysoce výkonná rychlořezná ocel s vysokou stálostí proti popuštění a vysokou tvrdostí za vyšších teplot, s velmi dobrou houževnatostí a dobrou odolností proti opotřebení. Takže ano to je správně Jirko ocel 19852 pokud je dobře "tepelně zpracovaná" se tak musí chovat ( tvrdá jako sklo ) musí být otěruvzdorná za vysokých teplot a ono se to nezdá dřevo ( i papír ) je sfiňa a ta ocel je přesně ten matroš, který na to má - je houževnatý, tvrdý a bude držet ostří i za vysokých teplot a nedojde k změknutí - popuštění vlivem zvýšení teploty při obrábění dřeva. Takže materiál - ideální volba. Těším se na dodávku ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Str Nov 28, 2012 8:37 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Vrypová zkouška-srovnatelná tvrdost s Radekem, Tvar žlábku u dutinových struhů i vřetenových struhů-ideální, u dutinových lehce náročnější pro začátečníky, dutinová 10ka má žlábek poněkud širší na můj vkus. Nabroušeno do docela ostra už kamenem o zrnitosti 24 bílý. Řeže už po tomto broušení.Nemá snahu tvořit moc dlouhou jehlu. Nemá snahu se přepalovat jako Radeko, brousí se lépe. jirka
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|