Ernest píše:
jang píše:
nedávno som na poslednú chvílu stihol výstavu ,ktoru si tu môžte poztereť . Som žasol nad sustruženým nábytkom spred cca1500 rokov.
Vtedy ma i prišli na um naše debaty o tom koľko kW ma mať naš stroj.
Koľko kW mali v tedy ?
http://poprad.korzar.sme.sk/c/6872923/p ... prade.htmlČlovek dokaže dlhodobo vydávať cca 100 Watt-ov ,narazovo krátkodobo 200 Watt,preto všetky staré stroje hnané našou silou pracovali s týmto príkonom a na toto boli konštruované jedinou pomôckou boli zotrvačníky pre ktoré bolo na začiatku treba nárazovo cca 300 watt čo sa však uložilo v jeho kinetickej zotrvačnosti.

A můžeš mi prosím Erneste prozradit z čeho vycházíš ? Docela by mě to zajímalo. Před pár lety jsem byl na zátěžovém EKG a tam jsem šlapal na stacionárním kole a to trvalo skoro půl hodiny(možná více nebo méně) a při tom mi naměřili výkon 250 watů, což je podle mého doktora průměrný výkon vzhledem k mojí tehdejší postavě a věku. No ale neřekl mi, kolik je nadstandartní výkon. Uvědomuji si, že u každého ten výkon může být jiný, i mě by nyí byl jiný, takže ten údaj je asi zprůměrovaný, jen by mě zajímalo, odkud to pochází, jeslti je to z nějakého výzkumu, anebo to někdo spočítal z praktických měření...