Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Štv Okt 01, 2015 7:40 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
jsme zaražení, ale počkaj až sa odrazíme! chlapci jsou jistě zalezlí hluboko ve svých norách a točí o sto šest...
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Str Nov 18, 2015 11:22 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Kdo chce lesk jako blesk, jatagan.eu pasta carnauba+včelí vosk. Dá se obstojně zažehlit do povrchu za běhu soustruhu. Ručně už trochu hůř, záleží také na ošetřované ploše. Nedostane se ale moc do hloubky, to by chtělo zahřát jak ukazoval Jarda v Hranicích. Ale jde to pošolichat i za studena, zahřeje se to třením. jirka vyfotím, ale ten lesk se špatně fotí.
Ad Lubo- nevím, čím ten okraj s kůrou pajcujou.
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Sob Jan 02, 2016 7:56 am |
|
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 10:47 pm Príspevky: 321 Bydlisko: Prešov
|
Poradte . Vytočil som misku zo zhubovanej brezy a natrel ju ľanovým olejom,Fakt som sklamaný ,lebo len zožltla a kresba je taká mdlá. Na budúce: Ako upraviť povrch ,ako zvýrazniť kresbu,aspoň zachovať aby nezožltla? Dik.
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Sob Jan 02, 2016 5:47 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
jang píše: Poradte . Vytočil som misku zo zhubovanej brezy a natrel ju ľanovým olejom,Fakt som sklamaný ,lebo len zožltla a kresba je taká mdlá. Na budúce: Ako upraviť povrch ,ako zvýrazniť kresbu,aspoň zachovať aby nezožltla? Dik. Ahoj ,zaleži na tom či je treba dodržat podmienku styku s potravinami .Ak nie tak firma Icla (pobočka je v pieštanoch ) ponuka napuštací lak pod označenim IS 100 a k tomu je tužidlo C 26, mieša sa v pomere 1:1 ale je to vskutku (pokial nevytvrdne ) smradlavy sajrajt.Popripade použit nejake pozitivne alebo v tvojom pripade negativne moridlo.To vykreslí mäkke časti dreva (teda pokial si dobre pamätám).Ale je to zas vykupene zmenou odtienu ,tak neviem či som vôbec poradil.Ernest
|
|
Hore |
|
|
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Ned Jan 03, 2016 2:39 pm |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
jang píše: Poradte . Vytočil som misku zo zhubovanej brezy a natrel ju ľanovým olejom,Fakt som sklamaný ,lebo len zožltla a kresba je taká mdlá. Na budúce: Ako upraviť povrch ,ako zvýrazniť kresbu,aspoň zachovať aby nezožltla? Dik. Ahojky.Nemam sice zkusenost s brizou ale kdyz chci aby neco netmavlo a pritom vynikla kresba,pozivam svetlicovy olej. http://www.manahuna.cz/manahuna/eshop/3 ... icovy-olejZdenda
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Ned Jan 03, 2016 6:29 pm |
|
|
Dik za rady. Ten olej skúsim .a po nom drevo nezožltne? Ernest s tým moridlom máš pravdu, lebo odtieň sa aj tak zmení ,tak ho môžem zmeniť zámerne a výraznejšie. Z vnútra to nechám olejované a zvonku nalakujem nech sa to aspoň leskne. zajtra ak to dokončim tak pridám fotky.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Sob Apr 16, 2016 7:57 pm |
|
|
Ahoj Jano, bříza zežloutne po každém oleji. Po vosku méně.
Ahoj Lubo, na lesklý povrch používám Saicos lesk vosk, Osmo dekorační vosk nebo Osmo olejovosk na podlahy, když se to má lesknou opravdu hodně, tak pastu Carnauba nebo Carnauba se včelím voskem, dostanou se na Jatan.eu, taky to vyrábí PNZ, prý jsou to skvělé pasty, ale nemám odkoušeno osobně. Povrchy ošetřené olejem a dobře zaschlé se dají převoskovat a vyleštit. Pod lesklou povrchovku a nebo pod mořidlo musí být povrch dobře vybroušený, pokud možno, už lesklý. Mohl by vypadat nějak podobně jako tohle, ale i lépe. jirka
Prílohy: |
Fotografie2601.jpg [ 115.47 KiB | Zobrazené 12340 krát ]
|
Fotografie2600.jpg [ 121.36 KiB | Zobrazené 12340 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
lubo
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Sob Apr 16, 2016 9:35 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
ahoj jrko si ma predbehol o vetu ale nemal som skorej keda .mynule som guglil a davalo mi ti všetko autolaky. teraz viem odpoved na moje myslene otazky .tie lepene mysky som dnes ešte prebrusil a navoskoval s včelym voskom s plastov tato ma včely .a pekne sa lesknu moc dik za radu.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Ned Apr 17, 2016 8:26 am |
|
|
lubo píše: ahoj jrko si ma predbehol o vetu ale nemal som skorej keda .mynule som guglil a davalo mi ti všetko autolaky. teraz viem odpoved na moje myslene otazky .tie lepene mysky som dnes ešte prebrusil a navoskoval s včelym voskom s plastov tato ma včely .a pekne sa lesknu moc dik za radu. Včelí vosk dává krásný povrch, ale voda na něm dělá bílé fleky, i pot a podobně. Proto se kombinují pasty například s Carnaoubou-pak už to je vodě a skrvnám od čehokoli odolnější.Nejodolnější je ale olejovosk na podlahy. Saicos i Osmo prodávají i malinké piksličky 125ml, udělá se s nimi hodně. jirka
|
|
Hore |
|
|
Yetti
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Ned Apr 17, 2016 6:42 pm |
|
Registrovaný: Pia Júl 03, 2015 4:01 pm Príspevky: 113 Bydlisko: Opočno pod Orl.h.
|
jiri tovarys píše: Ahoj Jano, bříza zežloutne po každém oleji. Po vosku méně.
Ahoj Lubo, na lesklý povrch používám Saicos lesk vosk, Osmo dekorační vosk nebo Osmo olejovosk na podlahy, když se to má lesknou opravdu hodně, tak pastu Carnauba nebo Carnauba se včelím voskem, dostanou se na Jatan.eu, taky to vyrábí PNZ, prý jsou to skvělé pasty, ale nemám odkoušeno osobně. Povrchy ošetřené olejem a dobře zaschlé se dají převoskovat a vyleštit. Pod lesklou povrchovku a nebo pod mořidlo musí být povrch dobře vybroušený, pokud možno, už lesklý. Mohl by vypadat nějak podobně jako tohle, ale i lépe. jirka Ahoj Jirko plně s tebou souhlasím.Tvrdovoskové oleje a pasty od PNZ používám dlouho a mohu je doporučit.Pasta se jmenuje Antik .Ahoj Yetti
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Ned Apr 17, 2016 7:31 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
Ahoj Jirko plně s tebou souhlasím.Tvrdovoskové oleje a pasty od PNZ používám dlouho a mohu je doporučit.Pasta se jmenuje Antik .Ahoj Yetti[/quote]
Tieto pasty nepoznam nedalo by sa priložit nejake foto tohto vyrobku pripadne vyrobcu Ernest
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Ned Apr 17, 2016 8:11 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Ned Apr 17, 2016 9:37 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Pon Apr 18, 2016 6:24 am |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
...a zvonku som ju nalakoval. Jano, krásne, drevo, krásná nádoba, ale lak ... ja osobne nemusím To máš lakované kvoli spevneniu ? Štefan
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: povrchová úprava Napísal: Pon Apr 18, 2016 9:12 am |
|
|
jang píše: Jirko dik za usmernenie. Ten carnauba vosk si objednám. Zatial som mal len šupinky a to mi nesedi. Tiež som kupil voskový olej od osmo,lebo na ňom nezostávaju po kvapkach vody fľaky ako na olejovanom dreve.S tým som celkom spokojný. Prikladam tu spominánú brezu. nakoniec som ju zvnútra nechal ľanovým olejom a zvonku som ju nalakoval. 30x16cm Jano, dokonale krásné. Kolik variací má spaltovaná bříza. Asi nejvíc. jirka
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|