Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Ned Dec 23, 2012 9:40 pm |
|
|
žádný zkažený půlden, udělej z chyby přednost,já to tak používám
|
|
Hore |
|
 |
jang
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Štv Jan 17, 2013 4:07 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 10:47 pm Príspevky: 321 Bydlisko: Prešov
|
Tak som raz prešiel cez dno, Možná oprava vlepil som zátku z javora,ale kedže viacej zoschla tak po čase vypadla, skúsil so to vyľiať cínom a tak sa mi podarila asi najdlhšia špona cez 2 metre ,čo natom že cínova Jang.
Prílohy: |

špony_1.JPG [ 72.55 KiB | Zobrazené 14833 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
poklop
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Str Jan 23, 2013 1:37 pm |
|
Registrovaný: Ned Mar 01, 2009 12:38 pm Príspevky: 136 Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
|
Janko gratulujem. Vraj raz. Ja v poslednej dobe prechádzam cez dno skoro pravidelne. Ale tu je jedna skoro pokazená miska. Stačilo obstrihnúť dodrncané okraje a dačo nové je na svete. Vraj celkom milé.

SlivkaNezdarená.jpg [ 208.05 KiB | Zobrazené 14799 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
Lada Vrany
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Sob Feb 02, 2013 11:39 pm |
|
Registrovaný: Sob Okt 06, 2012 9:09 pm Príspevky: 23 Bydlisko: Roztoky u Prahy
|
Tak jsem točil mísu z třešně. Byla už lehce prožraná broučkem a někde byla i trhlina. Vytočil jsem vnější tvar a při upnutí z druhé strany mi to dvakrát vylítlo a rozbil se okraj. Vztekle jsem jí kopnul pod stůl a točil jiné věci. Za pár dnů přišel nápad na stojan na stromeček. Stačilo dotočit spodek, vyhloubit díru a vánoce jsou v pohodě. Láďa

stojan2.jpg [ 365.86 KiB | Zobrazené 14743 krát ]
|

stojan1.jpg [ 263.22 KiB | Zobrazené 14743 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Sob Feb 16, 2013 9:08 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Letecký den v KM Hojte kamarádi, Tůje cca 150 let stará, voňavá, polétavá  hezkých 35 cm v průměru.Miska. Kdo z vás by to přilepil a točil dál???? A nechat tam ty stopy po cestě dílnou, nebo to přetočit na menší???? Uletělo to hned, jak jsem to roztočil, naštěstí, ještě jsem stál bokem. Zapraskalo to a letělo. Ani ještě nevím, co všechno se rozbilo. Točte kamarádi, a bacha na hlavy  Jirka jo, 1000 otáček
Poznámka: šrámy to má na obou stranách :-( To co uletělo, jen volně položené na původní místo

Fotografie0928.jpg [ 182.95 KiB | Zobrazené 14697 krát ]
|

Fotografie0927.jpg [ 286.87 KiB | Zobrazené 14697 krát ]
|

Fotografie0926.jpg [ 313.45 KiB | Zobrazené 14697 krát ]
|
Poznámka: detail uchycení, ktreré uletělo

Fotografie0924.jpg [ 107.69 KiB | Zobrazené 14697 krát ]
|
Poznámka: slepit-neslepit ????

Fotografie0923.jpg [ 171.53 KiB | Zobrazené 14697 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Sob Feb 16, 2013 10:47 pm |
|
|
no já bych to přilepil a točil dál :-p stará tůja, no netoč to  máš li kousek, pošli dál. a jek se tak dívám, co to máš za upínání?
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Sob Feb 16, 2013 11:26 pm |
|
|
hand64 píše: no já bych to přilepil a točil dál :-p stará tůja, no netoč to  máš li kousek, pošli dál. a jek se tak dívám, co to máš za upínání? Ahoj Poldi, díky, už jsi ve formě??? Přilepím a točím. Je to sklíčidlo z uni-maxu 125, docela ujde, takový číňan. Tuji dál nepošlu, kousek je v té Paříži, a druhý jsi viděl. Jen je mi líto, že se mi nepodařilo z toho kmene získat více, šlo to na palivo  jak jinak. Asi to přilepím ale uberu ze spodu a upnu ve zdravém dřevě, zmenšít to stejně asi musím, abych odstranil ty otlučeniny. Měj se hezky Jirka
|
|
Hore |
|
 |
Pavel Dvořák
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Ned Feb 17, 2013 8:28 am |
|
Registrovaný: Uto Máj 01, 2012 6:31 am Príspevky: 92 Bydlisko: Letovice
|
Myslím,že by bylo daleko lepší kousek odtočit do "zdravého".Rozhodně bych při té velikosti a hmotě nelepil a za nalepený neupínal.Dnešní lepidla jsou sice velmi kvalitní,ale konkrétně v tomto případě jedíně za předpokladu protipancéřového pyrotechnického obleku.Z obrázku je vidět,že došlo ke klasickému "střihu" právě díky velké hmotě působící oproti poměrně malému průřezu,kterému ještě pomohla drobná vada materiálu.Na takovouhle velikost je třeba použít také patřičně "velké" upnutí.Jinak to sklíčidlo je zcela ukázkový číňan s pravými čínskými vůlemi.Dokonce jsem ho ještě ztáčel,abych ho trochu srovnal,žel z hlediska výrobních vůlí je to stejně zbytečné.Ale dělat se na něm dá.Také to z nouze praktikuji,ale již chystám konečně pakny "ala Oneway" na tosácké sklíčidlo.
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Ned Feb 17, 2013 10:44 am |
|
|
[quote="jiri tovarys"]Letecký den v KM Hojte kamarádi, Tůje cca 150 let stará, voňavá, polétavá  hezkých 35 cm v průměru.Miska. Kdo z vás by to přilepil a točil dál???? Já bych uřezal ten zub, zabrousil, nalepil čtverec - z tvrdého řeva ( přesně na střed a na výšku na hloubku paken, ne víc ať je vyložení co nejmenší ), přes to posichroval cca třemi, čtyřmi vruty 6ky nebo 7mičky ( přes to tvrdé dřevo durch a do tůje tak 1 až 2cm, podle toho kolik máš masa ve spodku misky ) takže kroutící moment nebude přenášet dřevo ale vruty. Pokud nalepíš čtverec disperzákem ( já používám disperkol ) tak to ulítne jinde, ale ne ve spoji a garantuju, že ty vruty to unesou a kdyby nedej bůh ne, tak neuletí všechny najednou a že se něco děje to poznáš. Poté vidím skutečně největší nebezpečí v tom, že to neudrží to sklíčidlo. Takže, pokud máš, tak použij lícní desku ( dle mého soudu nejlepší řešení ), postup výše uvedený zachovej a přes lícní desku to chytni na čtyři vruty přes nějaký přilepený podkladek z tvrdého dřeva. Kdybys to chytal naprudko bez podkladku, tak ta tůje je měká a hrozí omačkání vrutů, nebo zase upadnutí dřeva. To mám vyzkoušeno u dlouhých váz z měkého dřeva a nikdy mi to neuletělo. Na začišťování spodků máš přípravek od Taygera, takže žádný problém. A Jirko opatrně zdraví Radim. Jo a tu jizvu stočíš, to není tak hluboko ne?
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Ned Feb 17, 2013 11:04 am |
|
|
Díky kamarádi za názor. Hlavní chybou bylo nerozpoznání mikrotrhliny, muselo to být načlé. Jinak sestřinou misku z druhé poloviny kuláče jsem točil stejně, ještě o něco slabší uchycení, vydrželo. Nalepím, vytočím druhé uchycení, stejné, ale ve zdravějším dřevě, a uvidímě. Radime, Tayger se nedá použít na misky s přírodním okrajem  to musím špalíček do sklíčidla a přiržet koníkem. Tuje byla uschlá nastojato, jinak by se nekácela, a to bude taky trochu ten problém, není to docela zdravé dřevo. Večer jsem zaváhal s lepením, teď musím počkat, až to uschne, v těch 5ti st.C co mám dílně,to asi nebude hned tak  Pane Dvořáku, na ty čelisti jsme všichni moc zvědavíííííí  Hezkou neděli Jirka
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Ned Feb 17, 2013 11:37 am |
|
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Ned Feb 17, 2013 2:39 pm |
|
|
Radime, Tayger se nedá použít na misky s přírodním okrajem  to musím špalíček do sklíčidla a přiržet koníkem.No jo ty přírodní okraje já nedělám  , a ten hříbek se dá opřít i o ten přípravek, ale každý používá to co má zrovna upnuto ve vřeteníku. Při téch Tvých tloušťkách stěn ( pod 5 mm ) bych se to stejně bál do toho přípravku upínat Pane Dvořáku, na ty čelisti jsme všichni moc zvědavíííííí  Hezkou neděli Jirka[/quote]Ano zvědavíííí Radim.
|
|
Hore |
|
 |
Pavel Dvořák
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Ned Feb 17, 2013 3:09 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 01, 2012 6:31 am Príspevky: 92 Bydlisko: Letovice
|
S těmi čelistmi je to stejné jako s těmi struhy.Chce to čas,poněvadž se to dělá na NC.Vše je nachystáno a naprogramováno,jen musím počkat na skulinku ve výrobě,no a poté ještě tepelně zušlechtit.
|
|
Hore |
|
 |
Jindra
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Pon Feb 18, 2013 9:38 am |
|
|
U tak široce otevřeného tvaru misky by možná pomohlo soustružit vnitřek až téměř do konce tzv. "na jádro" při opření pinolou. Až v závěru, kdy už rotuje pouze téměř hotový obrobek s minimální hmotností, odstranit zbytek "jádra" a dokončit bez pinoly. To jsou moje skromné zkušenosti. Se sklíčidlem, které mám k dispozici já, mi ani nic jiného nezbývá Jindra
|
|
Hore |
|
 |
poklop
|
Predmet príspevku: Re: Nezdary nezdarené. Napísal: Pon Feb 18, 2013 9:52 am |
|
Registrovaný: Ned Mar 01, 2009 12:38 pm Príspevky: 136 Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
|
No ja sa osobne považujem za Lepiča a zásadne takú hrču šrôbujem na tanier, a z vnútra začínam aj ja s koníkom, kým sa nezbavím podstatnej časti hmotnosti. No aj tak ma naháňa občas nejaká škrupina po dielni. Neváhajte, uhýbajte, zatĺkajte.
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|