Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Uto Nov 06, 2012 10:28 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
jiri tovarys píše: Díky Boži, pracuji na tom. Ukazuje mi to přizátěži chybu-Podpětí. Nastavení a instalaci mi dělal chlapík, co se tím živí, tak jsem si říkal, že to bude to nejlepší.Ještě ho trochu potrápím. Doufám že nemám nějaký studeňák na některé fázi. Ještě jednou díky, překontroluju co svedu a uvidíme. Jirka Chyba v nastavení - studeňák jedině v měniči, u třífázového napětí by musel být vypálený kontakt u stykače, vypínače a určitě nemáš. Božetěch
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Str Nov 07, 2012 7:27 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Božetěch píše: jiri tovarys píše: Díky Boži, pracuji na tom. Ukazuje mi to přizátěži chybu-Podpětí. Nastavení a instalaci mi dělal chlapík, co se tím živí, tak jsem si říkal, že to bude to nejlepší.Ještě ho trochu potrápím. Doufám že nemám nějaký studeňák na některé fázi. Ještě jednou díky, překontroluju co svedu a uvidíme. Jirka Chyba v nastavení - studeňák jedině v měniči, u třífázového napětí by musel být vypálený kontakt u stykače, vypínače a určitě nemáš. Božetěch FM má výstupní max 4A, max.vstupní 5,8 ,motor má na štítku 2,8/4,8 ale tak mě na základě Tvého dopisku napadlo, že motor není nový, může být klidně přetočený, nemusí tedy sedět zejm.ten jeho proud, takže jak jsi říkal, bez ampérmetru se asi neobejdu, to nebude stačit nasliněný prst, jak jsem zvyklý Boži, ta stavebncice na regulaci 220, to se koupí kde???? Když máš Kroměříž tak zmáklý Díky. První triakový regulátor co jsem vyráběl mi doslova bybouchnul Druhý jsem nedávno odpálil Milanovou vypalovačkou, takže do třetice doufám že jsem nevyhodil tu škatulku ze zásuvkou a poťákem, co zbyla z posledního regulátoru, byl to ještě poctivý černý bakelit. Měj se hezky Jirka
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Str Nov 07, 2012 9:43 pm |
|
|
Zdar, myslel jsem i na motor, ale měl jsem za to, že je fungl - rozdílně navinutá cívka - generovaná chyba. Měření je vědění a zláště, když si chytré věci z nás dělají šprťouchlata. Stavebnice regulace jde použít i na řezačky polystyrenu ( vyzkoušeno ) a tudíž i na vypalovačku, pokud je na základě trafa. Dá se koupit po netu u firmy GM elektronic http://www.gme.cz/ napíšeš triakový regulátor 10A ... Jak jsem psal, je třeba větší chladič, než dodávaný. Kontakt OK - ozvu se. Božetěch
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Str Nov 07, 2012 10:02 pm |
|
|
Radim Kocián píše: Ahoj Božo, já mám taky problém s psaním dlouhých příspěvků a mnohokrát jsem se vypek. Nepíšu to bokem ve WORDU, ale před odesláním si to zkopíruju do schránky -označím text a dám zkopírovat. Pak mě to pošle do haj..zlu a já se znovu přihlásím a vložím text. ( již několikrát jsem překonal infarkt myokardu, ale na to Mi sere bílý Tesák ). Měnič zatím neřeším, ale výroba kolečka na broušení s pomocí PVC trubky, to beru jako dobrý nápad. Akorát prosím Tě co to je pěnovka na broušení a kde ji sehnat.
Měj se fajn Radim. Víš, jak jsem vzpomínal na srazu tu pěnovku na izolace u nás v mrazírnách - to je ona. Kousek Ti daruji... Dokonce jsem tam našel na nějaký nápis - nafotím. Božetěch
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Štv Nov 08, 2012 8:44 pm |
|
|
To by si byl hodný děkuji ( máš to u mě ). Radim.
|
|
Hore |
|
|
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Sob Nov 10, 2012 2:41 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Sob Nov 10, 2012 9:59 pm |
|
|
Jarík píše: Chlapi, ten triakový regulátor predáva pomerne lacno aj tu: http://m.michal-imre.sk/produkty-1/Dobrý typ, díky. Stejně by mi to zase vybuchlo. Ad FM byl vadný kabel k motoru !!!!!! Teď už mi to akorát někdy vypne při doběhu. Asi to generuje proud, přitom mám ale boběhovou rampu 7 sec. Budu ji muset asi prodloužit. Jirka
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Sob Nov 10, 2012 11:04 pm |
|
|
Jak vadný kabel ? Jako že byl někde seklý, nebo na svorkách nepřipojený ?
Božetěch
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Pon Nov 12, 2012 2:44 pm |
|
|
Božetěch píše: Jak vadný kabel ? Jako že byl někde seklý, nebo na svorkách nepřipojený ?
Božetěch Ono to hlásilo možnosti jako-zkratované vinuté motoru, zkratovaný přívod motoru, výpadek jedné fáze, příliš dlouhý kabel motur. Kabel jsem vyměnil, taky nebyl docela nový/šetřílek / a funkce se zlepšila. Vypíná to při zátěži, ale při větší zátěži než předtím. Ale stejně bych chtěl ještě větší možnost zatížení. A vypíná to pri doběhu, ale až tak poslední sekundu před doběhem, jednou to vyplo při změně otáček jednou to při zapojení běželo jen v pomalých otáčkách, nereagovalo na potenciometr. Při každé z těchto vypnutí to hlásí stejnou chybu F0003 - podpětí. Jakože výpadek jedné fáze. Ale vypne to pokaždé jindy, jakoby za jiných podmínek, při tom doběhu třeba lx z deseti vypnutí, ale nezávisle na setrvačníku, jak jsem zjistil. Zkrátka se to chová pokaždé jinak, to mě překvapuje. Motor není nový, ale není převíjený a borec comi to prodával říkal, že je přeměřený a dobrý.Nevím přesně co to obnáší, že je přemeřený. Rozvodovou skříň v dílně jsem už vykuchal, ještě zkusím vykuchat skříň v domě, jestli jsou všechny fáze do dílny utažené. Že to běží lépe po vým.motor.kablu může být taky náhoda. Borec nad tím hlášením podpětí kroutí hlavou, zatím nemá čas přijet s avometrem. Resetovat to musím tlačítkem Fn na měniči, tou kombinací tlačítek to nefunguje. Po vyplnutí hlavního vypínače-k měniči-musím čekat nějaké ¨desítky vteřin, když to h¨nahodím brzy, chybové hlášení je tam stále a nejde to spustit. Tož tak. Ale je to radost. Pozitiva jednoznačně převažují už nyní Boži, měl jsem tu hlošinu pro Tebe přihodit Paťasovi do auta, že ano. Ale byl jsem trochu mimo, manželka ležela, nebylo jí dobře, tak jsem nefungoval na všechny závity. Ani jsem tím pádem nepozval Jardu domů. Ahjoj Jirka
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Pon Nov 12, 2012 9:19 pm |
|
|
No prosím a to prý JIRKA není technický Typ a má strach z drobné úpravy sklíčídel. Já se jdu oběsit smíchem.
Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Pon Nov 12, 2012 11:51 pm |
|
|
Radim Kocián píše: No prosím a to prý JIRKA není technický Typ a má strach z drobné úpravy sklíčídel. Já se jdu oběsit smíchem.
Ahoj Radim. Zdarec, já nemám strach, nebo jen z máločeho, to jen když bych se měl vyjadřovat k něčemu, co se týče druhých. Osobně se pouštím do ledasčeho V jednu chvíli jsem cítil dost silně, že jsem v naší diskuzi nad klíčidlem se vyjádřil nějak výrazněji než jsem chtěl, zamrzelo mne to hned a později i více, promiň Radime, někdy jednám, mluvím unáhleně, naštěstí ale jen ve věcech kutilských, tedy asi nezávažných, je to možná tím, že ve věcech vážných, pracovních, si toto dovolit nemůžu. Tak ještě jednoupromiň, jestli jsem Ti odsekl, jako že ano, nemyslel jsem to zle, a nadosmrti dobré jirka
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Uto Nov 13, 2012 8:08 pm |
|
|
jiri tovarys píše: Radim Kocián píše: No prosím a to prý JIRKA není technický Typ a má strach z drobné úpravy sklíčídel. Já se jdu oběsit smíchem.
Ahoj Radim. Zdarec, já nemám strach, nebo jen z máločeho, to jen když bych se měl vyjadřovat k něčemu, co se týče druhých. Osobně se pouštím do ledasčeho Ano to souhlasím jsem v tom stejný.V jednu chvíli jsem cítil dost silně, že jsem v naší diskuzi nad klíčidlem se vyjádřil nějak výrazněji než jsem chtěl, zamrzelo mne to hned a později i více, promiň Radime, někdy jednám, mluvím unáhleně, naštěstí ale jen ve věcech kutilských, tedy asi nezávažných, je to možná tím, že ve věcech vážných, pracovních, si toto dovolit nemůžu. Tak ještě jednoupromiň, jestli jsem Ti odsekl, jako že ano, nemyslel jsem to zle, a nadosmrti dobré jirka Tak teď se budem omlouvat jeden druhému - ten můj příspěvek byl myšlen jako legrace, protože Ty máš komplet postavený soustruh, kde se musí vyřešit spousta odborných technických problémů. A mně jen pobavilo to srovnání nový soustruh x úprava sklíčidel, myslím si, že se málokdo pustí do tak rozsáhlé rekonstrukce soustruhu jako Ty, ale mnoho lidí po setkání uvažuje jak upravit sklíčidla, aby větší věci nelítaly po dílně. Ty jsi vyřešil u toho soustruhu daleko složitější věci takže máš můj respekt. Navíc s tím sklíčidlem to tam byla prvoplánová diskuse a ty nápady je třeba probrat s ještě zkušenějšími než jsme my, ať to nikomu neublíží. Víš jak to bylo ve filmu " Sedm statečných ". Trochu si to poupravím - "Nepotřebujem zkušenosti chlapa s jizvou, ale zkušenosti toho, kdo mu ty jizvy udělal". A v tom jsme zajedno - sichrujeme se a nechceme být chlapi s jizvou. Tak doufám, že jsi mě pochopil Jirko, ta moje glosa byla jenom přátelský šťouch. Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Uto Nov 13, 2012 8:44 pm |
|
|
Ahoj Radime, já jsem to vůůůůbec nebralo jako provokaqci nebo tak, nejsem vztahovačný nebo tak něco, mně to jen připomnělo takovou nepříjemnou situaci, kdy jsem na tebe štěkl v Kloboukách, a jestli už o tom nevíš, tím líp, tak toho necháme. Hlavně, že se máme rádi Soustruh byla fakt hračka. Ne nadarmo je to po hrnčířském kruhu asi nejjjednodušší stroj. Na sklíčidlo TOS 125 mám teď ty čelisti se šroubkama, ještě to poměřím, jestli na to budou pasovat čelisti ze sklíčidla co měl Peter.To by pak byla bomba, jen je nemůžu najít na netu, to by nám je musel dovážet Gurt To co bylo v tom katalogu, co jsme si prohlíželi, to bylo jen PODOBNÉ, takže nevíme rozteč šroubků, takže na nic. Musíme se poohlédnout po těch samých, ale nevím značku. Je to práce pro Gurta. JInak chlapi, Fejlík 27 ket se včera poprvé postavil k točovce a miska jako vyšitá, jen stáhnu fotku a hodím to do galerie. Měl jsem chuť zahodit ruky-srandička. Struh z radeka 8x16mm, co jsem měl v Kloboukách. To jen na okraj pro ty, co váhají. Jen to chtělo trochu mu stát za zády a nepustit ho od toho, dokud to nebylo dobré. Takže točení zdar, třeba máme nového soutokára jen abych se teď dostal k točovce já Jirka /
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Str Nov 14, 2012 7:43 pm |
|
|
jiri tovarys píše: Ahoj Radime, já jsem to vůůůůbec nebralo jako provokaqci nebo tak, nejsem vztahovačný nebo tak něco, mně to jen připomnělo takovou nepříjemnou situaci, kdy jsem na tebe štěkl v Kloboukách, a jestli už o tom nevíš, tím líp, tak toho necháme. Hlavně, že se máme rádi Soustruh byla fakt hračka. Ne nadarmo je to po hrnčířském kruhu asi nejjjednodušší stroj. Na sklíčidlo TOS 125 mám teď ty čelisti se šroubkama, ještě to poměřím, jestli na to budou pasovat čelisti ze sklíčidla co měl Peter.To by pak byla bomba, jen je nemůžu najít na netu, to by nám je musel dovážet Gurt To co bylo v tom katalogu, co jsme si prohlíželi, to bylo jen PODOBNÉ, takže nevíme rozteč šroubků, takže na nic. Musíme se poohlédnout po těch samých, ale nevím značku. Je to práce pro Gurta. JInak chlapi, Fejlík 27 ket se včera poprvé postavil k točovce a miska jako vyšitá, jen stáhnu fotku a hodím to do galerie. Měl jsem chuť zahodit ruky-srandička. Struh z radeka 8x16mm, co jsem měl v Kloboukách. To jen na okraj pro ty, co váhají. Jen to chtělo trochu mu stát za zády a nepustit ho od toho, dokud to nebylo dobré. Takže točení zdar, třeba máme nového soutokára jen abych se teď dostal k točovce já Jirka / Kluci, co to tady píšete o čelistech na 125 , Já mám čtyřčelisťovou a sháním je taky, nevíte o něčem?
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustruhy - točovky Napísal: Str Nov 14, 2012 9:08 pm |
|
|
Kluci, co to tady píšete o čelistech na 125 , Já mám čtyřčelisťovou a sháním je taky, nevíte o něčem?
Ahoj Poldo, mám TOS 125/4 a chtěl bych na ni přidělat čelisti co měl Peter. O plonkovních čelistech nevím, koupil jsem za krvavý peníz tzv.základní čelisti, říkají tomu hřeben, mají po dvou šroubkách, teď ještě, aby seděly rozteče. Někdo to měřil u Petera. Ale taky budou mastný, určitě kolem 50ti Euro. Takže tak, asi jsem Tě nepotěšil. Jirka
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|