Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
gurt
|
Predmet príspevku: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pon Nov 07, 2011 9:09 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
Jak vyrobyt přípravek? Jak funguje? Kde to sehnat? ... a mnohem více ...
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pon Nov 07, 2011 10:06 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
A budu první... Podařilo se mi, v opojení ze srazu na sklíčidle ( klasickém) ulomit tři zuby na jedné čelisti - jde o 160/3 - tedy tříčelisťovou stošedesátku. Mám tam tvrdé vnitřní čelisti a praskla mi jednička. Nemáte někdo zbytečnou ?
Božetěch
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pon Nov 07, 2011 10:08 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Božetěch píše: A budu první... Podařilo se mi, v opojení ze srazu na sklíčidle ( klasickém) ulomit tři zuby na jedné čelisti - jde o 160/3 - tedy tříčelisťovou stošedesátku. Mám tam tvrdé vnitřní čelisti a praskla mi jednička. Nemáte někdo zbytečnou ?
Božetěch To je dobré, bude to bazar. Poptávám sadičku čelistí do čtyřčelisťového sklíčidla TOS 125mm Jirka
|
|
Hore |
|
|
gurt
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Uto Nov 08, 2011 1:20 pm |
|
|
Božetěch píše: A budu první... Podařilo se mi, v opojení ze srazu na sklíčidle ( klasickém) ulomit tři zuby na jedné čelisti - jde o 160/3 - tedy tříčelisťovou stošedesátku. Mám tam tvrdé vnitřní čelisti a praskla mi jednička. Nemáte někdo zbytečnou ?
Božetěch Ahoj skus se pozerat na aukru, občas tam mývají čelisti samostatné. Na trojčelistově častěji, na čtvorčelistove, skoro vůbec... mnoho štěstí!
|
|
Hore |
|
|
tayger
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Uto Nov 08, 2011 10:23 pm |
|
Registrovaný: Str Júl 28, 2010 3:07 pm Príspevky: 115 Bydlisko: opava
|
Ahojte ,tak jsem tady . Kluci s těma unašečema pro každého zvláštˇ jsou dvě podstatné věci . 1. musím opravdu přesně vědět kdo chce co za např. závit , délku , osazení, nebo to chce někdo vyrobit na MK2 , nebo úplně něco jiného. 2. protože ten daný unašeč , se na hrubo vyříznutý překlížkový kotouč šroubuje JAKO PRVNÍ. Protože bys nesrovnal hned v úvodu obvod obou dvou desek . A i když bys to chtěl namontovat až třeba doma sám po možných úpravách ten unašeč , věřte tomu že nechytnete přesný střed a bude vám to házet. Jirka ten problém nemá protože bude mít soustruh se stejnými parametry jako já .Zatím ahoj a ozvěte se Petr
|
|
Hore |
|
|
gurt
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Uto Nov 08, 2011 10:39 pm |
|
|
přípravek na broušení, vyrobený z jeklova profilu 30x30 délky 50mm. "Nožička" Ø10 delka cca 130mm.
Prílohy: |
pripravek_na_brouseni.jpg [ 177.06 KiB | Zobrazené 32834 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
dogman
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Uto Nov 08, 2011 10:57 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 14, 2010 8:39 pm Príspevky: 65 Bydlisko: Kysucký Lieskovec
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Nov 09, 2011 10:31 am |
|
|
tayger píše: Ahojte ,tak jsem tady . Kluci s těma unašečema pro každého zvláštˇ jsou dvě podstatné věci . 1. musím opravdu přesně vědět kdo chce co za např. závit , délku , osazení, nebo to chce někdo vyrobit na MK2 , nebo úplně něco jiného. 2. protože ten daný unašeč , se na hrubo vyříznutý překlížkový kotouč šroubuje JAKO PRVNÍ. Protože bys nesrovnal hned v úvodu obvod obou dvou desek . A i když bys to chtěl namontovat až třeba doma sám po možných úpravách ten unašeč , věřte tomu že nechytnete přesný střed a bude vám to házet. Jirka ten problém nemá protože bude mít soustruh se stejnými parametry jako já .Zatím ahoj a ozvěte se Petr Myslím je to jasné, musí to být komletní výrobek. Takže já prosím o kopii toho Tvého I když soustruh mám zatím někde v podpalubí. Ale na "starém"/mám ho dva roky necelé/ můžu otočit vřeteník a tím pádem mi vejde i přípravek, s externí opěrkou.M 33x3,5 tam mám také. Hodně úspěchů. Jirka
|
|
Hore |
|
|
tayger
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Nov 10, 2011 8:33 pm |
|
|
pro Pala(dogman) a hand64 . Něco k tomu přípravku, problém s přírubou by se dal vyřešit tak ,že by se udělala příruba jen obyčejná plná , bez vnitřního závitu , zkrátka , bez ničeho jen s osazením a ta se pak přišroubovaná k talířům přípravku uchycovala přímo do univerzálky. Ale pokud máte jiný nápad , tak mi to zkuste nakreslit i s rozměrama ,já to zhlídnu , pokud by to nebylo nějak moc složité , nechal bych to vyrobit. Jo a potřeboval bych taky jaký maximální průměr talířů by se vám vešel na soustruh každého z vás . Při menším točným průměru vřetena bych doporučoval ne 8 držáku jako mám já , ale 6 nebo 4 držáky, pro větší tuhost přípravku. Ahoj Petr
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Nov 10, 2011 9:02 pm |
|
|
Ahoj Petře, no to je přesně ono, žádný závit , celou tu lícní desku na přírubě s osazením upnu do čelistí. mám podomácku vyrobený soustruh a nedá se tam měnit sklíčidlo. tak když chci použít třeba trn, nebo cokoliv jiného upnu to do sklíčidla do čelistí. Průměr celé té lícní desky do 380. a stačí ty 4 drážky. já dokonce přemýšlel, jestli by nebylo lepší klasickou lícní desku na to, že to k tomu můžeš chytit excentricky. No ale to jen nahlas přemýšlím. Ahoj a díky.
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Nov 10, 2011 9:04 pm |
|
|
a vlastně ještě si tak přemýšlím, tu přírubu s tím osazením, bych mohl udělat a poslat ti to, ať s tím nemáš problém. Co ty na to?
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Nov 10, 2011 9:16 pm |
|
|
tayger píše: pro Pala(dogman) a hand64 . Něco k tomu přípravku, problém s přírubou by se dal vyřešit tak ,že by se udělala příruba jen obyčejná plná , bez vnitřního závitu , zkrátka , bez ničeho jen s osazením a ta se pak přišroubovaná k talířům přípravku uchycovala přímo do univerzálky. Ale pokud máte jiný nápad , tak mi to zkuste nakreslit i s rozměrama ,já to zhlídnu , pokud by to nebylo nějak moc složité , nechal bych to vyrobit. Jo a potřeboval bych taky jaký maximální průměr talířů by se vám vešel na soustruh každého z vás . Při menším točným průměru vřetena bych doporučoval ne 8 držáku jako mám já , ale 6 nebo 4 držáky, pro větší tuhost přípravku. Ahoj Petr Ahoj Peťo, posílám Ti svoji malůvku, ahoj Radim
|
|
Hore |
|
|
tayger
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Nov 10, 2011 9:59 pm |
|
|
pro hand64. Prosim tě napiš mi tvoje telefon. číslo .Už jsem ti napsal dlouhy článek on , mrcha neprošel . Tak je lepší se domlovit ústně Ahoj Petr
|
|
Hore |
|
|
dogman
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 11, 2011 7:39 am |
|
Registrovaný: Pon Jún 14, 2010 8:39 pm Príspevky: 65 Bydlisko: Kysucký Lieskovec
|
Ja mam závit M42 no ak by to bol problém tal by to mohlo byť aj do univerzálky. premer mám 30 cm.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Nov 11, 2011 8:22 am |
|
|
dogman píše: Ja mam závit M42 no ak by to bol problém tal by to mohlo byť aj do univerzálky. premer mám 30 cm. Tak mě napadá, že kdybys měl redukci ze 42 na 33, tak ji využiješ na standartní i jiné unášecí přípravky a sklíčidla, většinou mají těch M33x3,5. Pak by Ti Petr vyrobil taky standart na 33x3,5?
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|