Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Dec 16, 2012 10:27 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
Zdar Jardo, schválně jsem sedl po přečtení Tvé reakce na cenu z Lidlu. Nebyl jsem si uplně jistý, jestli nešly penízky zbytečně. Tady je výsledek - za výseky ( 30 ks ) od Inny bych dal 104,60 Kč - za pásy ( 30 ks ) od Inny 114,90 Kč ( nebo levnější 94 ) u těch třeba dodat, že jsou o pár milimetrů širší i delší a k tomu poštovné 120 Kč. Vyplývá, že to nebyl z finančního hlediska až tak velký výbuch. Jak to bude s broušením, dám vědět po vyzkoušení. Jinak věřím, že u těch nástrojů je to neodiskutovatelné ! Zdar
Božetěch
|
|
Hore |
|
|
Jaroslav Machaj
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Dec 19, 2012 10:15 am |
|
|
Já u nich nakupuju když se sejde víc věcí, třeba jsem si pořídil nosiče výseků pro každou hrubost šmirglu nebo mě po letech dojdou rutilové elektrody tak koupím dvě kila a podobně. Když je nákup za pár stovek tak se poštovné ztratí. Pokud jde o trvanlivost výseků se sucháčem, je dobrá, když mají pryč okraje, používám je na broušení v ruce a jsou málem na furt. Měj se, Jarda.
|
|
Hore |
|
|
Peter Trebuľa
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Jan 06, 2013 2:51 pm |
|
Registrovaný: Štv Sep 22, 2011 12:36 pm Príspevky: 164 Bydlisko: Veľký Krtíš
|
Reakcia na rezbárske vlákno: jiri tovarys píše: ... a potíže s rozuměním mluveného slova se budou prohlubovat ... ... Pozn.zejm.pro starší soudřevaře: Tebokan zlepšuje prokrvení VŠEHO na periferii ... Tak tento problém s rozumením sa u mňa najviacej prejavuje pri manželke, vidím, počujem, no nerozumiem Nejaká rada, recept, tabletôčka, ... pre zlepšenie by sa nenašla? No vážne, to pískanie je problém asi viacerých. Ja som v mladosti na to vybral aj nejaké papaverínové injekcie, no nepomohlo. Skúsim sa pozrieť za Tebokan-om na Slovensku a naozaj, naozaj, celkom určite nie preto, že potrebujem prekrviť nejaké iné periférie Nech sa darí. P.
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Jan 06, 2013 5:25 pm |
|
|
No fakt, teď jsem tu vatu vytáhl a je to Nový svět Jak žiješ starý barde? Tvoříš? No Poldo, misky točím a rozdávám pořád, ale mám teď takový tvůrčí útlum co se týče nových věcí v tokárstvu. Vánoce proběhly kolem, že jsem je ani nestačil užít a furt se všude šturmovalo v práci i doma. Prostě jsem nestihl dobít baterky. Též rýpu do kde čeho a zkouším nějaké nožíky, ale to neuděláš za jedno odpoledne jako misku, navíc u mě to je proces - musím se hrabat pár dní na internetu a v knížkách než "otěhotním" nějakou myšlenkou. A s tím pískáním - to může myslím taky dělat i neléčený vysoký tlak, ale pryč od tohoto tématu, jinak nám Ti mladí vynadají do hypochondrických stréců . Tož tak Radim.
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Jan 06, 2013 6:25 pm |
|
|
Radim Kocián píše: No fakt, teď jsem tu vatu vytáhl a je to Nový svět Jak žiješ starý barde? Tvoříš? No Poldo, misky točím a rozdávám pořád, ale mám teď takový tvůrčí útlum co se týče nových věcí v tokárstvu. Vánoce proběhly kolem, že jsem je ani nestačil užít a furt se všude šturmovalo v práci i doma. Prostě jsem nestihl dobít baterky. Též rýpu do kde čeho a zkouším nějaké nožíky, ale to neuděláš za jedno odpoledne jako misku, navíc u mě to je proces - musím se hrabat pár dní na internetu a v knížkách než "otěhotním" nějakou myšlenkou. A s tím pískáním - to může myslím taky dělat i neléčený vysoký tlak, ale pryč od tohoto tématu, jinak nám Ti mladí vynadají do hypochondrických stréců . Tož tak Radim. s tím tlakem jsi narazil hřebíček na hlavičku ale fakt pryč od toho s vánocema máš pravdu, představoval jsem si kolik toho neudělám a málem nula od nuly pošla tak ať nám to tady všem v tom novém roce dobře točí Polda
|
|
Hore |
|
|
Jindra
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Jan 16, 2013 2:32 pm |
|
|
Když jsem se kochal bloumáním po galerii, napadl mne problém s focením. Dost často se mi nedaří dostat obrázky s přirozenou barvou dřeva přes různé čarování s vyvažování bílé. Sice mám možnost upravovat teplotu barev v počítači, ale to mne moc nebaví. Jaké s tím máte zkušenosti vy, soudruzi soustružníci? (slovo "soudruzi" jsem si vypůjčil od A.Jiráska ze Starých pověstí českých)
|
|
Hore |
|
|
irsa
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Štv Jan 17, 2013 9:43 pm |
|
|
Jindra píše: Když jsem se kochal bloumáním po galerii, napadl mne problém s focením. Dost často se mi nedaří dostat obrázky s přirozenou barvou dřeva přes různé čarování s vyvažování bílé. Sice mám možnost upravovat teplotu barev v počítači, ale to mne moc nebaví. Jaké s tím máte zkušenosti vy, soudruzi soustružníci? (slovo "soudruzi" jsem si vypůjčil od A.Jiráska ze Starých pověstí českých) To máš jednoduché. Ak máš kompakt - dá sa to aj nadstavením na niektorý z režimov. Plná automatika síce dokáže veľa, ale nie je všemocná. Mám síce zrkadlovku, celkom dobrý objektív, ale keď chcem urobiť dobrú fotografiu, bez postprocesu to nie je ono. Ako som spomenul - nastavenie fotoaparátu je síce dobrá vec, ale nie vždy sa dá predísť nedostatlkom - viac mi vyhovuje to doladenie v programe. Spracúvam fotografie z RAWu, ale pre bežné použitie postačuje aj úprava JPGov. RAW rieši aj nedoexponované, či preexponované snímky. Trávim s tým ale hóóodne času, teda ako ho ušetriť asi nepomôžem..
|
|
Hore |
|
|
Jaroslav Machaj
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Jan 20, 2013 5:54 pm |
|
|
Radime, vysoký tlak nebolí a když začne bolet, je pozdě. U doktorů se zastav, polykat každé ráno pilulku zas není takový opruz. Po vysokém tlaku tvrdnou cévy (arterioskleroza), tvrdé cévy zvýší tlak a tak dokola, až odejdou ledviny. Kdo by nám psal na blog. Jarda
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Jan 20, 2013 6:47 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Jan 20, 2013 6:51 pm |
|
|
Poldíku klid, klid - podível se na naši krysičku s vlkošem - no problem-
Prílohy: |
IMG_21121.jpg [ 81.89 KiB | Zobrazené 13696 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Jan 20, 2013 7:11 pm |
|
|
Jaroslav Machaj píše: Radime, vysoký tlak nebolí a když začne bolet, je pozdě. U doktorů se zastav, polykat každé ráno pilulku zas není takový opruz. Po vysokém tlaku tvrdnou cévy (arterioskleroza), tvrdé cévy zvýší tlak a tak dokola, až odejdou ledviny. Kdo by nám psal na blog. Jarda Jardo, děkuji za starostlivost - pilulky polykám. Snažím se nám to občas zpestřit nějakým fórkem a dokud mě někdo sprostě nevynadá tak občas psát budu. Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
|
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Jan 20, 2013 9:46 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
hand64 píše: Poldiku fajn, ale tady by to zapadlo, dám to do "zajímavé linky" ...
|
|
Hore |
|
|
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Ned Feb 03, 2013 3:31 pm |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
Přátelé, kamarádi, ... nedá mi to, abych Vám tady neukázal světovou špičku , momentálně na České scéně Mistrovskou čepel od Serrgeje Tichomirova, dokončoval můj kamarád Roman z Bílovic nad Svitavou, bronz a mroží zub, zadání bylo " keltský motiv" Jestli to sem nepatří, tak prosím adminy, ať to smáznou, Nebo tady někde uprostřed stránky: http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g ... 2000&p=102
Prílohy: |
RO-m.jpg [ 109.25 KiB | Zobrazené 13624 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Jan Vrtěna
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Štv Feb 07, 2013 12:14 pm |
|
Registrovaný: Pia Nov 18, 2011 1:35 am Príspevky: 113 Bydlisko: Brno
|
Kamarádi poraďte. Konečně mi po nemocech vybyl čas na zpracování chyceného javora získaného dík velkorysosti mistra Lexy. Ale nastal problém Príloha:
houby01.jpg [ 167.51 KiB | Zobrazené 13551 krát ]
Príloha:
houby2.jpg [ 91.74 KiB | Zobrazené 13551 krát ]
Príloha:
houby3.jpg [ 195.36 KiB | Zobrazené 13551 krát ]
Co s tím? mám počkat do jara a sklidit úrodu, doufám že jsou jedlé. Pokud jsou nejedlé, začnu tvořit( no to jsem přehnal), raději řeknu zpracovávat na misky nebo duťáky. Ale i tady mám trochu problém. Když už je to takhle chycené, nevyraší začas z duťáku houbička, stačí povrchová úprava tvrdým olejem nebo je třeba aplikovat nějaký houbostop? Babo raď. Protože jediná baba na tomto fóru tzv Babakatka se po úvodním antré odmlčela, je to na Vás. Předem dík za všechny (i nekvalifikované) odpovědi. Honza
|
|
Hore |
|
|
Paťas
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Štv Feb 07, 2013 1:24 pm |
|
Registrovaný: Štv Mar 19, 2009 7:26 pm Príspevky: 357 Bydlisko: Nivnice u Uherského Brodu
|
Penízovka Sametonohá, výborná jedlá podzimní a zimní houba. Neměj strach že na vytočené misce vyroste. Dřevo jak trochu ztratí vlhkost nebo vyschne tak houby přestanou růst. Jinak by jsem asi misku nenapouštěl kromě oleje. Co na to odborníci? Jirka,Radim,Gurt.......................
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|