Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Pon Aug 21, 2017 2:52 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Minulý týden byla v Lidlu šikovná sadička Imbus a Torx, ve čtvrtek myslím, mohlo by to ještě být. Radime, není to identické, jako jsi viděl u mne, to byl jen imbus, bude to ale za chvíli, protože to mám kolem roku a to so co rok opakuje. Mám i s tím Torxem, protože jsem ji koupil dříve, a protože Torx se taky může hodit, není to profi kvalita, ale já to občasným používáním neopotřebuju. Lidl, správná volba jirka P.S. S vyjímkou kotoučů do flexy a jak říká Gurt i šmirglů, ale ty taky nejsou všechny stejné.
|
|
Hore |
|
|
MichalKraft
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Pon Aug 21, 2017 7:17 pm |
|
Registrovaný: Uto Okt 22, 2013 4:56 pm Príspevky: 76 Bydlisko: Mirošovice
|
Božetěch píše: Zdar Michale, obávám se, že máš problém - blikni ještě konec kabelu, který leze z motoru, ať jde vidět počet žil. Rozhodně neříkám, že to nejde, ale v tomto provedení, které máš, je lepší jej vrátit a pořídit přesně, co potřebuješ. Božetěch To bylo za dara, mám jich víc. leze z toho fáze,nula,zem a taky kondík. podle výrobce to je jednofázový asynchroní motor s kotvou nakrátko. jen nevím jestli záleží na ledajakém fr.měniči nebo ne. Koupil bych tak do 200W.
_________________ Nemám čas ztrácet čas
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Pon Aug 21, 2017 9:02 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
No, tak to jsem nechtěl slyšet - na tohle by jsi potřeboval člověka, který se tím živí a navíc to má jako koníčka aby byl schopen na frekvenčním měniči nasimulovat nesymetrickou zátěž v jednotlivých vinutích motoru, kdy jedno má větší odběr ( hlavní ) a druhé ( pomocné ) menší a slouží jen k vlastnímu roztočení pomocí kondíku ( stálého ) běhového. Navíc tyhle motorky jsou stavěny na maximální, ideální provoz a jakákoliv změna drasticky mění všechny parametry a mimo jiné i výkon je v p.... neznámu. Toto se s měničem dá regulovat v rozmezí 40-50Hz a Ty by jsi potřeboval tak od 25-30 nahoru, ale to jsou tak mezní stavy, že není zaručena životnost. Tož tak. Božetěch
|
|
Hore |
|
|
MichalKraft
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Pon Aug 21, 2017 9:37 pm |
|
Registrovaný: Uto Okt 22, 2013 4:56 pm Príspevky: 76 Bydlisko: Mirošovice
|
Božetěch píše: No, tak to jsem nechtěl slyšet Božetěch To Já asi taky ne, ale co se dá dělat. Jediná možnost je to kuchnout a pohrabat se v převodovce. Nebo nechat 9.6m/min. To mi přijde dost rychle. Válcové brusky mají tak 3-6m/min.
_________________ Nemám čas ztrácet čas
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Okt 11, 2017 3:37 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
S času na čas kuknem na forum no a skutocne to tu zaspava tak aspon par fotiek co ma zaneprazdnuje a odputava od sustrueženia Ernest
Prílohy: |
IMG_20170824_015114_1- pult ibm.jpg [ 284.8 KiB | Zobrazené 12801 krát ]
|
IMG_20170921_155642- pult.jpg [ 282.59 KiB | Zobrazené 12801 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Okt 18, 2017 11:48 am |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
|
Hore |
|
|
Mikuláš Bruttovszký
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Uto Okt 31, 2017 3:03 pm |
|
Registrovaný: Pia Jan 04, 2013 10:57 am Príspevky: 16 Bydlisko: Bratislava
|
Zdravím vospolok, pri pozeraní videa na yt občas vidím, že majstri na praskliny, čo majú v obrobku, používajú nejaké asi rýchloschnúce lepidlo, zrejme, aby sa im to nerozletelo pri točení, nepoužívate tiež? A ak áno, značka?
|
|
Hore |
|
|
Orion1757
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Uto Okt 31, 2017 3:22 pm |
|
|
Mikuláš Bruttovszký píše: Zdravím vospolok, pri pozeraní videa na yt občas vidím, že majstri na praskliny, čo majú v obrobku, používajú nejaké asi rýchloschnúce lepidlo, zrejme, aby sa im to nerozletelo pri točení, nepoužívate tiež? A ak áno, značka? Ahoj, používám klasické vteřinové lepidlo, k dostání v každém marketu nebo trafice. Jarda
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Nov 01, 2017 10:09 pm |
|
|
Mikuláš Bruttovszký píše: A ak áno, značka? Ahoj, občas používám tzv. CA lepidlo, jedná se o vteřinové lepidlo, které kupuji v modelářských prodejnách. Dříve jsem ho používal na lepení dřeva RC letadel. Ber si vždy řídké, protože časem se ti z něj stane střdní a pak husté Dobré je ve spojení s urychlovačem ve spreji. Zakápneš prasklinu a zastříkneš aktivátorem. U EPP (extrudovaný polypropylen- což je materiál jako igelitová taška) ti nehezky bíle vypění, ale u dřeva a to i mokrého to nic neudělá, jen značně zrychlí reakci CA lepidla. Osobně ho spíš používám na misky točené z mokrého do slaba, když málo odeberu ze středu a ona začne praskat, tak to hned zalípnu a ono to podrží. Pozor docela špatně se brousí. Je tvrdé a u zalepeného měkého dřeva probrousíš okolí dříve jak lepidlo! Tak asi tak.... ať se daří
|
|
Hore |
|
|
adambernau
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Štv Nov 02, 2017 9:45 am |
|
|
Ahoj všem, Dokončuji konečně repas mé pásové pily ale trochu mi háže hnací kolo na motoru a pila trochu vibruje. Nemáte někdo nějakou zkušenost z vyvážením litinového kola?
Prílohy: |
IMG_20171007_183500.jpg [ 69.11 KiB | Zobrazené 12581 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Štv Nov 02, 2017 7:56 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Štv Nov 02, 2017 9:48 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
adambernau píše: Ahoj všem, Dokončuji konečně repas mé pásové pily ale trochu mi háže hnací kolo na motoru a pila trochu vibruje. Nemáte někdo nějakou zkušenost z vyvážením litinového kola? Ahoj pekne si sa pohral .Na mojej pile to vyvažovali nejaky profíci a že vedeli čo robia .Navynuli na lúče kolesa drôt priemer cca 5 mm a postupne odvíjali a uštipovaly alebo pridavali prstence ktore nakoniec poprivarovaly aby netancovali.Ernest
|
|
Hore |
|
|
adambernau
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Pia Nov 03, 2017 7:53 am |
|
|
myslel jsem si to. na jedné loukoti mám namotaný zřejmě olověný pásek,zkoušel jsem zatěžovat jednu loukot po druhé ale bezúspěšně. Zřejmě to bude chtít trochu víc trpělivosti jak píše Božetěch a točit a značit a točit . S tím drátem to je docela dobrý nápad! Zatím díky za nápady.Adam
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Pia Nov 03, 2017 9:30 am |
|
|
Samo, že jsem také první namotával olověný drát, který se pak sundal, odvážil a ustříhnul plechový pásek, zvážil, odstříhnul a pak se natvaroval a přivařil. Kdyby mne napadlo to stím ocelovým drátem, asi bych do toho šel i za cenu, že to jde víc vidět, ale zase se jedná o pohodlnější postup. Vtip byl v tom, že odlitek na řemenici byl na jedné straně 12 mm a na druhé 21mm. Proto jsem musel celé soukolí dovažovat odvrtáváním děr na řemenici.
Božetěch
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Jan 13, 2018 10:50 pm |
|
|
Ahoj, nevím kam můj dotaz přesně patří tak to napíšu sem: Dostal jsem se k dubu, těženo tento týden. Rád bych polovary misek nějak obarvil, ale nechci používat mořidla. Vím o čpavkování a pak si matně pamatuji, že mi kdosi povídal něco o možnosti rozupusit snad kovové špony v něčem a do toho dát dřevo...... prosím můžete mě ťuknout? Moc díky JirkaHu
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|