Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Štv Jan 26, 2017 6:12 pm |
|
|
Ahoj Bobe, tak to je nádhera, jen pro upřesnění, jak jsou ty misky velké? Radim.
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Štv Jan 26, 2017 9:38 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
Radime, nejmenší má ( průměr ) 150x90 a největší 190x90 a na výšku jsou ( to je zajímavé ) od 80 do 90mm všechny. Zajímavé proto, že jsem je neměřil, ale dělal pocitově.
Božetěch
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pia Jan 27, 2017 3:21 pm |
|
|
Božetěch píše: Radime, nejmenší má ( průměr ) 150x90 a největší 190x90 a na výšku jsou ( to je zajímavé ) od 80 do 90mm všechny. Zajímavé proto, že jsem je neměřil, ale dělal pocitově.
Božetěch Ano, jsou dělané pocitově - proto kromě specifického materiálu jsou takové " tvarově ladné". Já taky nikdy misky nerozměřuju, nikdy jsem nedělal na objednávku ( že by mi někdo dal rozměry ). A ono čas ukáže, které výrobky je třeba tvarově předělat, nebo se tomu tvaru vyhnout - ony nám totiž zůstanou. " A proto se točí " ( trochu jsem ten známý citát " A přece se točí " upravil a nabízím ho náčelníkovi jako slogan do toho našeho loga nebo jako motto na další sraz). Ahoj Radim
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pia Jan 27, 2017 11:29 pm |
|
|
Radim Kocián píše: Božetěch píše: Radime, nejmenší má ( průměr ) 150x90 a největší 190x90 a na výšku jsou ( to je zajímavé ) od 80 do 90mm všechny. Zajímavé proto, že jsem je neměřil, ale dělal pocitově.
Božetěch Ano, jsou dělané pocitově - proto kromě specifického materiálu jsou takové " tvarově ladné". Já taky nikdy misky nerozměřuju, nikdy jsem nedělal na objednávku ( že by mi někdo dal rozměry ). A ono čas ukáže, které výrobky je třeba tvarově předělat, nebo se tomu tvaru vyhnout - ony nám totiž zůstanou. " A proto se točí " ( trochu jsem ten známý citát " A přece se točí " upravil a nabízím ho náčelníkovi jako slogan do toho našeho loga nebo jako motto na další sraz). Ahoj Radim dnes jsem byl na super akci - Pan Vít Kašpařík ukazoval svoje hudební nástroje - už se těším až si spolu Radime zahrajeme http://www.ireceptar.cz/zajimavosti/ton ... lku-a-jak/
|
|
Hore |
|
|
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Feb 01, 2017 6:48 pm |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
Zdravim kamaradi.Nevim jaky pilovy pas poridit.Vetsina z vas ma jiste zkusenost.Poradite jaky vybrat a kde koupit? Zdenda
|
|
Hore |
|
|
ladis1973
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Sob Feb 11, 2017 12:19 am |
|
|
Vinšuju brejvečír vespolek! Tak jsme s bráchou před pár dny položili tuhle nádheru. Ty barvy mne přivádějí do naprosté extáze. Dovolím si poprosit o tipy, jak to nařezat a ošetřit, aby to nepopraskalo a barvy zůstaly zachované. Spíš to chci to zásoby a občas od toho podle potřeby uříznout kousek, za mokra to točit na polotovary nebudu, teď nic nestíhám. Sušit to můžu ve stínu pod terasou, naskládat to můžu až do výšky 1m, větrané to je, resp. ještě je možnost u bráchy na půdě v suché, nevětrané stodole. Rozměry jsou cca 7-30cm průměr, délka špalků cca 40cm. Předpokládám, že ty barvy asi po vysušení zachovat nepůjde, nebo se pletu? Když to vezmu olejem, mám strach, že to zhnědne a ta sytě fialová a oranžová zmizí. Jinak bych rád pro pár drobných věcí použil tu kombinaci jádra a běli (dvoubarevnost), jenže si nejsem vůbec jist, zda ta běl to sušení vydrží. Díky moc!
Prílohy: |
svestka2.jpg [ 178.41 KiB | Zobrazené 13296 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Sob Feb 11, 2017 7:24 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
oxidační barvy mokrého dřeva moc zachovat nejdou. řešil jsem to s mokrým jasanem, který krásně barvyl do červena... po vysušení se barvy ztratí.
jak píšeš u švestky, meruňky a jim podobné je z bělí potíž, nebot sesychají veeelmi rozdílně.
štípl bych to aspon na polovice a čela poznatíral duvilaxem, nebo nějakou barvou (už se to tu vícekrát řešilo)
na půdu bych to nedával jak do půdy zasvítí, bude tam horko. stodola nezní špatně, jen pozor, pokud se vzduch nehýbe vůbec, hrozí to plísní (což je nepříjemné zejména pro dýchací ústrojí) takže snad pod tu terasu?
mnoho zdaru.
|
|
Hore |
|
|
Yetti
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Sob Feb 11, 2017 10:29 pm |
|
Registrovaný: Pia Júl 03, 2015 4:01 pm Príspevky: 113 Bydlisko: Opočno pod Orl.h.
|
ladis1973 píše: Vinšuju brejvečír vespolek! Tak jsme s bráchou před pár dny položili tuhle nádheru. Ty barvy mne přivádějí do naprosté extáze. Dovolím si poprosit o tipy, jak to nařezat a ošetřit, aby to nepopraskalo a barvy zůstaly zachované. Spíš to chci to zásoby a občas od toho podle potřeby uříznout kousek, za mokra to točit na polotovary nebudu, teď nic nestíhám. Sušit to můžu ve stínu pod terasou, naskládat to můžu až do výšky 1m, větrané to je, resp. ještě je možnost u bráchy na půdě v suché, nevětrané stodole. Rozměry jsou cca 7-30cm průměr, délka špalků cca 40cm. Předpokládám, že ty barvy asi po vysušení zachovat nepůjde, nebo se pletu? Když to vezmu olejem, mám strach, že to zhnědne a ta sytě fialová a oranžová zmizí. Jinak bych rád pro pár drobných věcí použil tu kombinaci jádra a běli (dvoubarevnost), jenže si nejsem vůbec jist, zda ta běl to sušení vydrží. Díky moc! Ahoj ladis pravdu má náčelník a ze své skušenosti vím že trnka je prevít a dokáže se trhnout i vpolotovarech,přeju ti hodně štěstí at se daří Honza Yetti
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Feb 12, 2017 5:28 pm |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
|
Hore |
|
|
Poličák
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Feb 12, 2017 7:51 pm |
|
|
Hurykan píše: Jak se mění priority. Dříve jsem dělal palivovou kulatinu max. do průměru 25 cm, jen říznout na délku 50 cm, rozseknout napůl a hotovo. No a teď 50-60 cm Jasany a javory z těžby před 14 dny. Tak doufám, že to sluníčko a teplo ještě chvilku počká. Ahoj Jirko, chceš se tím snad pochlubit s koupí velkého kotle? Moc ti to přeju, ale bude s tím hodně rachoty!!! Zdravím a dej pozor při zpracování!!! Karel
|
|
Hore |
|
|
Yetti
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Feb 12, 2017 8:49 pm |
|
Registrovaný: Pia Júl 03, 2015 4:01 pm Príspevky: 113 Bydlisko: Opočno pod Orl.h.
|
Hurykan píše: Jak se mění priority. Dříve jsem dělal palivovou kulatinu max. do průměru 25 cm, jen říznout na délku 50 cm, rozseknout napůl a hotovo. No a teď 50-60 cm Jasany a javory z těžby před 14 dny. Tak doufám, že to sluníčko a teplo ještě chvilku počká. Ahoj JIrko to jsi upytlačil na panským?Nám to vozí v celých délkach a tohle je ve dvojkách to je pimpong.Vybírej rozumě musí něco zůstat na topení.Užij si to čus Honza
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Feb 12, 2017 9:12 pm |
|
|
Kamarádi i když je to za peníze, tak z toho mám radost, známý mi vybral opravdu pěkný rovný dříví za cenu palivového a ještě k tomu do budoucna by sním mohl být dobrý handl. Do panskýho se teprve chystám, ale tam na takhle velký duby nemůžu, to by bylo drahý. To víte, začínám a tak se musím trochu zasyslit Motorovou pilu jsem dnes opravil, elektrickou musel koupit novou, protože odešla do věčných lovišť a tak ráno pln optimismu se na to vrhnu Za tři dny budu hlásit, že mě bolí záda Zdravím Vás JHur
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Feb 12, 2017 9:43 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
Hurykan píše: Kamarádi i když je to za peníze, tak z toho mám radost, známý mi vybral opravdu pěkný rovný dříví za cenu palivového a ještě k tomu do budoucna by sním mohl být dobrý handl. Do panskýho se teprve chystám, ale tam na takhle velký duby nemůžu, to by bylo drahý. To víte, začínám a tak se musím trochu zasyslit Motorovou pilu jsem dnes opravil, elektrickou musel koupit novou, protože odešla do věčných lovišť a tak ráno pln optimismu se na to vrhnu Za tři dny budu hlásit, že mě bolí záda Zdravím Vás JHur No ja by som to vydel na celkom slousne foršne a dosky ,zahradny nabytok stoly ,lavice ,hojdacky ,altanok...... )))) no proste horu prace .Moc pekne kusy len prosim davaj pozor krvy tu už na tento rok bolo dost Ernest.
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Feb 12, 2017 10:08 pm |
|
|
Moc pekne kusy len prosim davaj pozor krvy tu už na tento rok bolo dost Ernest.[/quote] Něco nařežu na víc jak metrovky a postavím pod střechu na severní stranu a vršek přikreju jak píše na straně 3 Radim Kocián a z části se pokusím vyřezat silnější fošny tak, jak je to taky tady někde v odkazu na videu. Jen aby zbylo něco na topení až se zase zima zeptá Nákup KDRky jsem odložil na neurčito... bojím, bojím...souhlas Ernest, buďme opatrní, je to hned...
|
|
Hore |
|
|
lubo
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Feb 12, 2017 11:30 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
Hurykan píše: Moc pekne kusy len prosim davaj pozor krvy tu už na tento rok bolo dost Ernest. Něco nařežu na víc jak metrovky a postavím pod střechu na severní stranu a vršek přikreju jak píše na straně 3 Radim Kocián a z části se pokusím vyřezat silnější fošny tak, jak je to taky tady někde v odkazu na videu. Jen aby zbylo něco na topení až se zase zima zeptá Nákup KDRky jsem odložil na neurčito... bojím, bojím...souhlas Ernest, buďme opatrní, je to hned... [/quote] ahoj .čo od KDR chceš kupit?
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|