Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
lubo
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Máj 29, 2016 3:01 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
zdravym všetkych.naskytla sa mi priležitost ziskat orechovy špalek.tak som ho bol porezat .mal priemer niečo okolo 60cm.už aby som mal dorobeny sustruh a hned ho zabehol.
Prílohy: |
20160529_121543.jpg [ 346.27 KiB | Zobrazené 12376 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Máj 29, 2016 6:58 pm |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
pěknej macík taky na mě jeden čeká
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Júl 11, 2016 12:28 pm |
|
Registrovaný: Pon Sep 07, 2015 12:16 am Príspevky: 231 Bydlisko: Skalica
|
Minulý týždeň som bol vyviezť rodinu na prázdniny na chalupu manželkiných rodičov kde ma to v poslednej dobe až tak moc nebaví, ako "bolestné" som si priviezol nejaké drevo. Ako ukážku dávam zopár zaujímavých kúskov, kôra zostala na mieste, lebo už pod ňou bola chrobač. Pozná niekto aké je to drevo?
drevo2.jpg [ 112.51 KiB | Zobrazené 12247 krát ]
|
drevo1.jpg [ 142.96 KiB | Zobrazené 12247 krát ]
|
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Júl 11, 2016 2:51 pm |
|
|
Š.J. píše: Minulý týždeň som bol vyviezť rodinu na prázdniny na chalupu manželkiných rodičov kde ma to v poslednej dobe až tak moc nebaví, ako "bolestné" som si priviezol nejaké drevo. Ako ukážku dávam zopár zaujímavých kúskov, kôra zostala na mieste, lebo už pod ňou bola chrobač. Pozná niekto aké je to drevo? Nějaký druh túje. Podle vůně se to dá stanovit - je specifická i u déle pořezaného dřeva. Jak říká Jirka smrdí krchovem a i barva je do červena.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Júl 11, 2016 2:53 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Radim Kocián píše: Š.J. píše: Minulý týždeň som bol vyviezť rodinu na prázdniny na chalupu manželkiných rodičov kde ma to v poslednej dobe až tak moc nebaví, ako "bolestné" som si priviezol nejaké drevo. Ako ukážku dávam zopár zaujímavých kúskov, kôra zostala na mieste, lebo už pod ňou bola chrobač. Pozná niekto aké je to drevo? Nějaký druh túje. Podle vůně se to dá stanovit - je specifická i u déle pořezaného dřeva. Jak říká Jirka smrdí krchovem a i barva je do červena. Tady má někdo paměť jako slon jirka
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Júl 11, 2016 3:01 pm |
|
|
Tuja to nie je...
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Júl 11, 2016 7:57 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
Š.J. píše: Tuja to nie je... Typujem Tis ,pripadne Duglaska tisolista.Ak je to Tis tak vskutku bacha z tisu niesu pre cloveka jedovate iba tie cervene oplodia okolo nedozreteho semena už v starej cine z to bol caj len pre cisarov
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Júl 11, 2016 8:00 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
lubo píše: zdravym všetkych.naskytla sa mi priležitost ziskat orechovy špalek.tak som ho bol porezat .mal priemer niečo okolo 60cm.už aby som mal dorobeny sustruh a hned ho zabehol. Ty Lubo ,ked som zbadal ako si toho macka posekal napriec uvedomil som si svoju nabytkarsku deformaciu ja v tom vydim dosky,forsne latky ule........
|
|
Hore |
|
|
lubo
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Júl 11, 2016 8:21 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
Ernest píše: lubo píše: zdravym všetkych.naskytla sa mi priležitost ziskat orechovy špalek.tak som ho bol porezat .mal priemer niečo okolo 60cm.už aby som mal dorobeny sustruh a hned ho zabehol. Ty Lubo ,ked som zbadal ako si toho macka posekal napriec uvedomil som si svoju nabytkarsku deformaciu ja v tom vydim dosky,forsne latky ule........ robim aj ja nabytky ale problem previezt a vysušit .a schvalne som chcel zatažit novy sustruh.
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Júl 11, 2016 8:56 pm |
|
|
Ernest píše: Š.J. píše: Tuja to nie je... Typujem Tis ,pripadne Duglaska tisolista.Ak je to Tis tak vskutku bacha z tisu niesu pre cloveka jedovate iba tie cervene oplodia okolo nedozreteho semena už v starej cine z to bol caj len pre cisarov Ani Tis, ani Duglaska tisolistá to nie je. A ak mám byť úprimný, tá červená farba ma tam vcelku prekvapila...
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Uto Júl 12, 2016 7:30 am |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
[Ani Tis, ani Duglaska tisolistá to nie je. A ak mám byť úprimný, tá červená farba ma tam vcelku prekvapila...[/quote]
A nieje to nejaký Acer negundo _Javor jasanolistý? ten máva niekedy takéto farebné úlety Štefan
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Uto Júl 12, 2016 7:45 am |
|
|
ST.NICOLAUS píše: A nieje to nejaký Acer negundo _Javor jasanolistý? ten máva niekedy takéto farebné úlety Štefan
Ani žiadny Acer to nie je. Acer poznám len notebooky...
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Uto Júl 12, 2016 3:43 pm |
|
|
Š.J. píše: ST.NICOLAUS píše: A nieje to nejaký Acer negundo _Javor jasanolistý? ten máva niekedy takéto farebné úlety Štefan
Ani žiadny Acer to nie je. Acer poznám len notebooky... A jak to říká pan Lexa z Klobouků bez listů, kůry a z obrázku po internetu si střelbou od pasu vystřílíme leda ostudu. Tak ještě z druhé hlavně - podle toho zamodrání borovice?
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Uto Júl 12, 2016 4:31 pm |
|
|
Radim Kocián píše:
A jak to říká pan Lexa z Klobouků bez listů, kůry a z obrázku po internetu si střelbou od pasu vystřílíme leda ostudu.
Tak ještě z druhé hlavně - podle toho zamodrání borovice?
Našiel som aj dva kúsky s kôrou, kôra vyzerá takto.
drevo5.jpg [ 182.74 KiB | Zobrazené 12145 krát ]
|
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
Jan Vrtěna
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Júl 13, 2016 12:05 am |
|
Registrovaný: Pia Nov 18, 2011 1:35 am Príspevky: 113 Bydlisko: Brno
|
Š.J. píše: Radim Kocián píše:
A jak to říká pan Lexa z Klobouků bez listů, kůry a z obrázku po internetu si střelbou od pasu vystřílíme leda ostudu.
Tak ještě z druhé hlavně - podle toho zamodrání borovice?
Našiel som aj dva kúsky s kôrou, kôra vyzerá takto. Tak aŤ jsem za blba, myslím si, že to je jabloň Honza
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|