Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 05, 2011 10:09 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
Dnes jsem rozeslal informace k očekávanému střetnutí na mejl, případně do soukromé zprávy.
Pokud někdo zprávu neobdržel, nebo je jakýkoliv problém, nebo dotaz, dejte prosím vědět, napravíme, upřesníme, pořešíme!
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Okt 10, 2011 8:35 pm |
|
|
gurt píše: Dnes jsem rozeslal informace k očekávanému střetnutí na mejl, případně do soukromé zprávy.
Pokud někdo zprávu neobdržel, nebo je jakýkoliv problém, nebo dotaz, dejte prosím vědět, napravíme, upřesníme, pořešíme! Ahoj, chci vyplnit dotazník a nemůžu se na něj po druhé dostat (poprvé jsem si ho jen vytiskl) . Možná dělám něco špatně tak mě nakopněte! Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Okt 10, 2011 9:50 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
gurt píše: Dnes jsem rozeslal informace k očekávanému střetnutí na mejl, případně do soukromé zprávy.
Pokud někdo zprávu neobdržel, nebo je jakýkoliv problém, nebo dotaz, dejte prosím vědět, napravíme, upřesníme, pořešíme! Dnešní činnost v jasanu-k SZ pro Gurta
Prílohy: |

Fotografie0004.jpg [ 127.26 KiB | Zobrazené 14230 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Okt 10, 2011 10:10 pm |
|
|
Dnešní činnost v jasanu-k SZ pro Gurta[/quote]
To máš na ten guláš? Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 11, 2011 10:33 am |
|
|
Radim Kocián píše: Dnešní činnost v jasanu-k SZ pro Gurta To máš na ten guláš? Ahoj Radim.[/quote] Jasně, podělím se o něho s těmi červotoči.  Vejde se dost přo všechny. Zdravím Jirka A všchno nej Andrejovi ke jmeninám, jestli teda to platí i na Slovensku.
|
|
Hore |
|
 |
pavlik
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 11, 2011 7:54 pm |
|
Registrovaný: Sob Jan 17, 2009 6:44 pm Príspevky: 61 Bydlisko: břeclavsko
|
jiri tovarys píše: Dnešní činnost v jasanu-k SZ pro Gurta
Je vidět že Jirka to uchopil za správný konec Jinak doufam že většina účastníků srazu přiveze pár svých výrobků, ať se můžem trochu pokochat a určitě i obohatit. zdraví, Pavlík
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 11, 2011 9:07 pm |
|
|
Je deset dni do srazu - na foru začalo byt ticho před bouří.
Novinky: Jedině Pavlik vi, že Jirka "Dnešní činnost v jasanu-k SZ pro Gurta" uchopil za správný konec. Ja nechápu, ale doufám, že rozuzlení se blíží.
Prosby organizátorů: Jinak doufam že většina účastníků srazu přiveze pár svých výrobků, ať se můžem trochu pokochat a určitě i obohatit. Pavlik.
Návrh k prosbám organizátorů: Navrhuju Pavlikovi - kdo nepřiveze nic dostane srazovou pokutu - tu určí valná hromada účastníků setkání, kteří nepřijeli jenom doufat.
Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
 |
pavlik
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 11, 2011 9:23 pm |
|
Registrovaný: Sob Jan 17, 2009 6:44 pm Príspevky: 61 Bydlisko: břeclavsko
|
Radim Kocián píše: Je deset dni do srazu - na foru začalo byt ticho před bouří.
Už jenom deset dní.....???? to abych začal odskládávat soustruh a hledat dlátka no a nejakou tu misku bych měl taky vytočit, abych nedostal tu pokutu pavlík
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 11, 2011 9:33 pm |
|
|
Pokutu? no tak já jdu oprašovat pavučiny  ) jiste to nezustane bez odmeny Skutečne není treba být nesmělí, všichni jsme nekdy začínaly, a nekterí začínáme stále! A poučit se a vzájemne se obohatit, je smyslem celé akce!
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 11, 2011 9:36 pm |
|
|
Rád bych pripomnel a upozornil, že je tu Jojova nová kniha, kterou nám doveze s sebou, je potreba si ji u nej ale predem zamluvit, aby se nestalo, že pro nekoho nebude!
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 11, 2011 9:39 pm |
|
|
pavlik píše: Radim Kocián píše: Je deset dni do srazu - na foru začalo byt ticho před bouří.
Už jenom deset dní.....???? to abych začal odskládávat soustruh a hledat dlátka no a nejakou tu misku bych měl taky vytočit, abych nedostal tu pokutu pavlík Tak hoši a chlapi, to mě vyprovokoval Gurt, je to fakt, aby to nebylo jen na nich. Vzal jsem polosuchý jasan a na zkoušku jednu misku jen-Hamlet bowl gouge 16mm standart . jednu misku jen-Hamlet Ellsw.gouge jednu misku jen-Crown-bowl gouge 16mm masterflute . A vážení, ono je to fakt fuk. Záleží jen na tom, co se komu líbí a jak mu to jde do ruky. Jedině snad to, že při použití Ellsw.se vnější tvar dokáže dokonale vyhladit, bez škrabáku. To jen na povzbuzení, aby bylo o čem diskutovat už napřed  Jirka P.S.Ellsw.se mi líbí čím dál tím více
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Okt 11, 2011 9:49 pm |
|
|
Tak to je fajn Jirko! máš u me plusový JEDEN bod. už jen devadesát devet a máš u me lentilku! ale ješte by to chtelo vysoustružit nejakou lžíci, na ten guláš, nebo to prenecháme Pavlíkovi á la Escoulen?  moje bloudivé oko, vydí, za tím soustruhem na obrázku, ješte neco co vypadá, jako další soustruh?!
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 12, 2011 7:43 am |
|
|
gurt píše: Tak to je fajn Jirko! máš u me plusový JEDEN bod. už jen devadesát devet a máš u me lentilku! ale ješte by to chtelo vysoustružit nejakou lžíci, na ten guláš, nebo to prenecháme Pavlíkovi á la Escoulen?  moje bloudivé oko, vydí, za tím soustruhem na obrázku, ješte neco co vypadá, jako další soustruh?! To je jen lože, mám dvě, loží není nikdy dost pokouším se z toho DB 1100 udělat letadlo. V originále to nebylo na misky skoro k ničemu, jedině na pidimisečky, jinak by se to rozpadlo.Myslím že se to i rozpadlo, při prvním kousku 30 cm. Stále to vylepšuji, až to bude ve finále stát tolik, co DB 1200 Jirka
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 12, 2011 9:25 pm |
|
|
Je devět dní před bouří - mazáci chytají první dech a ticho je prolomeno.Novinky : Jirka už má novou misku na guláš - dle snímku tak 3-litrovou. Prosba - vemťe se všeci aspoň chalupařsky gulaš v konzervě ať se k temu gulašu aspoň přičuchněm.Z příspěvků Gurta a Pavlíka: Už jenom deset dní, to abych začal odskládávat soustruh a hledat dlátka. Pavlík.No tak já jdu oprašovat pavučiny.Jiste to nezustane bez odmeny.Skutečne není treba být nesmělí, všichni jsme nekdy začínaly, a nekterí začínáme stále! A poučit se a vzájemne se obohatit, je smyslem celé akce! Gurt.Výše uvedený text je třeba prosím chápat takto : V Klobukach už Pavlik vykopava z pilin prvni soustruh a spolu s Gurtem hledají dlatka a oprašují z nich pavučiny. Z mailu k akci vím, že tam Pavlík má takové soustruhy čtyři, takže nesmíme být nesmělí a něčím musíme začít. Při práci na resuscitaci soustruhů se můžeme poučit a někdo se při tom obohatí což je smyslem celé akce - to mi dává naději na hodnotně strávený víkend. P.S.: Pro pobavení účastníků úmyslně překroutil Radim 
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Okt 12, 2011 9:36 pm |
|
|
Zapomel jsi dodat, že Jirka zabyl dve mouchy jednou ranou, má mísu a má "maso" na zahuštení @ Jirka tak letadlový soustruh, to bude vážne unikát. doufám, že budou fotky!
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|