Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Uto Jan 10, 2012 3:14 pm |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
jang píše: Môj ulovok. Tie menšie hrče su od imela ,ale tie velke su duté,neviem prečo ich dub vytvára,možno od poranenia? Jano. Zdravím na Východ, myslím, že všetky majú rovnaký povod, aj veľké, aj malé, buď imelo alebo ochmet. Inač drevo má nádhernú štrukturu, mám jednu "zvláštnu", skoro hotovú misku tohoto povodu, nafotím a dám sem a ďalši 2 rozrobené, ale nič spoločné s tokárstvom. Hrčí bolo vtedy po ťažbe viac, niektoré sme varili a skončili ako časti ručky na nožoch, iné eště niekde u priateľov čakajú na využitie
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Uto Apr 17, 2012 6:09 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 10:47 pm Príspevky: 321 Bydlisko: Prešov
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Uto Apr 17, 2012 8:45 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
jang píše: Zdravím všetkých zberateľov dreva.
Niečo som dotiahol na spracovanie. Bol som aj skusiť navyják mčo som domontoval na vozík,ten koreň smé zvládli naložiť dvaja . S pozdravom jano. Teda Jano, tenhle koreň bych neutočil ani na své budoucí nové točovke. Díky za povzbuzení. Žene mě dopředu představa, že až to uvidíte, a zjistíte, že chcete točit větší věci, nebo spíše bezpečněji bez chvění, že to okopčíte ode mne. Mějte se moc hezky. Taky jsem něco nashromáždil, nafotím. Jirka
|
|
Hore |
|
|
Paťas
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Str Apr 18, 2012 5:16 am |
|
Registrovaný: Štv Mar 19, 2009 7:26 pm Príspevky: 357 Bydlisko: Nivnice u Uherského Brodu
|
jang píše: Zdravím všetkých zberateľov dreva.
Niečo som dotiahol na spracovanie. Bol som aj skusiť navyják mčo som domontoval na vozík,ten koreň smé zvládli naložiť dvaja . S pozdravom jano. Taky jsem si dovezl dva pařezy. Je to bříza a ve dvou jsme to nemohli dostat na vozík. Jinak s tím navyjákem výborný nápad! Přemýšlel jsem jak to vyrobit a tady mám názornou ukázku. Pařezy jsem dovezl do práce a hlínu omlátil wapkou. Samozřejmě po pracovní době. Teď ještě to dostat do dvora domů.
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Str Apr 18, 2012 9:26 am |
|
|
Ahoj. Ten navyják stal 20Eur a utiahne 850kg za tu pomoc to určite stojí,len lanko som vymenil za tkaný remeň,gurtňu. A určite sa ti hodi na korene aj reťaz s tvrdokovovými platkami.
Jano.
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Pia Feb 22, 2013 1:29 pm |
|
|
Zdravím chlapi. konečne som získa orgován/šerik/vhodný aj na opracovanie /To zanim je jabloň/.tak som na skúšku vyrezal najhoršiu časť a výsledok som pridal do galérie, Jang.
Prílohy: |
orgován.JPG [ 126.96 KiB | Zobrazené 13686 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Pia Feb 22, 2013 1:39 pm |
|
|
jang píše: Zdravím chlapi. konečne som získa orgován/šerik/vhodný aj na opracovanie /To zanim je jabloň/.tak som na skúšku vyrezal najhoršiu časť a výsledok som pridal do galérie, Jang. krásné dřevo a krásně voní, měl jsem kousek tak 10 cm v průměru a během schnutí mi potvora popraskal podél, takž z toho půjdou jen šperky ale je to krásná barva dorůžova a krásně voní
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Pia Feb 22, 2013 1:41 pm |
|
|
Presne to praskanie je strašne ,skusime na to drevo niejak vyzrieť. Jang
krásné dřevo a krásně voní, měl jsem kousek tak 10 cm v průměru a během schnutí mi potvora popraskal podél, takž z toho půjdou jen šperky ale je to krásná barva dorůžova a krásně voní[/quote]
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Sob Feb 23, 2013 10:31 am |
|
|
jang píše: Zdravím chlapi. konečne som získa orgován/šerik/vhodný aj na opracovanie /To zanim je jabloň/.tak som na skúšku vyrezal najhoršiu časť a výsledok som pridal do galérie, Jang. Ahoj Jano, ještě že jsi tak mladý, i tak máš do důchodku co zpracovávat, co pomaličku shromažďuješ. Ale nech to spálit, že jo. Taky občas pochybuji, že dokážu že všeho co mám vytočit misky. Ale moc dobře si pamatuju dobu, kdy jsem neměl z čeho točit, a to bylo mnohem horší. HOdně zdaru. Zpracuj to co nejdříve, jinak spírálová prasklina dřevo docela znehodnotí. Mějte se oba moc hezky Jirka
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Pon Mar 11, 2013 9:42 pm |
|
|
Boži, máš tady stále tu hlošinu jirka
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Pon Mar 11, 2013 10:11 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
jiri tovarys píše: Boži, máš tady stále tu hlošinu jirka Ha!!! Chytil jsi mne. Já vážně nestíhám - mám teď zakázku s termínem odevzdání v sobotu, tak z dílny lezu dost pozdě. A v práci mi šoupli GPS do auta, tak musíme počkat ještě chvilku - snad tam neshnije... Určitě Tě navštívím po odevzdání zakázky a ubytování slepic - k narozeninám jsem totiž dostal hejno ptáků, ale musím postavit kurník.. Vydrž prosím ještě. Dík Božetěch
|
|
Hore |
|
|
ivanm
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Uto Mar 12, 2013 5:15 pm |
|
|
Ahojte, dnes pri nas zotli staru vrbu. Jedno poleno som si uz zobral domov. Ale este tam ostali dalsie, priemer cca 12-15 cm. Mozno niektore aj viac. Myslite, ze sa oplati vratit a zobrat nejake? Je vobec vrba vhodna na tocenie? Dakujem
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Uto Mar 12, 2013 7:55 pm |
|
|
ivanm píše: Ahojte, dnes pri nas zotli staru vrbu. Jedno poleno som si uz zobral domov. Ale este tam ostali dalsie, priemer cca 12-15 cm. Mozno niektore aj viac. Myslite, ze sa oplati vratit a zobrat nejake? Je vobec vrba vhodna na tocenie? Dakujem Zdravím na východ. Vrb je asi stomilionů druhů. Obecně-na točení se hodí všechnoooooo, každého kousku v kamnech je škodááááá. U jakékoli vrby bude platit - je to zkouška ostrosti struhu a jeho správného použití, zejména v mokrém dřevě. To se nedá škrábat , musí to dělat čistý řez, pak je to nádherná práce. Jako s tou mokrou lípou nebo topolem. Zkusím fotku na PC, nic moc světlo, ale věřte, je to vrba, i když se tváří trochu jako olše. Jdu fotit, aby se mi to tady neztratilo. jirka
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Uto Mar 12, 2013 8:04 pm |
|
|
matná je tungový, lesklá je vosk, myslím se mi více líbí vosk
Prílohy: |
PICT0089.JPG [ 206.82 KiB | Zobrazené 13541 krát ]
|
PICT0088.JPG [ 223.78 KiB | Zobrazené 13541 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: dnes jsem si udělal radost Napísal: Uto Mar 12, 2013 8:07 pm |
|
|
jiri tovarys píše: matná je tungový, lesklá je vosk, myslím se mi více líbí vosk no jo, vosk je tady pěknější, ale ..... však mne znáš, jsem olejář
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|