Aktuálny čas je Sob Nov 02, 2024 9:48 pm

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1946 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 130  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory
PoslaťNapísal: Ned Nov 04, 2012 9:06 pm 
Obrázok užívateľa

Radim Kocián píše:
zítra ji vystavím, je v dílně na ponku a už se mi tam nechce. ale pěkně se tím vleze do dutiny a dá se s tím pěkně dělat, ani to nekoplo, Radime ten oboustranný nábrus je přesný.Mám udělaný podobný ze soustružnického nože na závity ale ten je moc hrubý a nelze se s ním dostat za roh. Palec nahoru Radime a ještě jednou díky Polda

Ahoj Poldo,
než jsem odeslal příspěvek, tak už tu mám od Tebe další pochvalu - to mi vhrkly slzy do očí, tak jsem je zatlačil pivem bo sem nalokaný prachem z dílny. Chce to též samozřejmě šikovné ruce, cit a vědět co s tím.

Tož co eště potřebuješ za tú reklamu řekni si ogare :D :D .

Ahoj Radim.[/quote]

Tož co by, nic nepotřebuju, trnky už jsou v bečce, dřevo u peca, jen poradit bych potřeboval. Nevíš náhodou kde ležia peníze na zemi? nasbíral bych si . Polda

PoslaťNapísal: Ned Nov 04, 2012 9:18 pm 
Obrázok užívateľa

Tož co by, nic nepotřebuju, trnky už jsou v bečce, dřevo u peca, jen poradit bych potřeboval. Nevíš náhodou kde ležia peníze na zemi? nasbíral bych si . Polda[/quote]

Když máš kolem sebe svoje spokojené zlatečka - to je též k nezaplacení a prachy nejsou všechno.
Já Tě podpořím v tom sběru penízků takovým " háčíčkem" a ten výběr dutin Ti půjde lépe s méně drnčením.

Ahoj Radoš.

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 2:13 pm 
Obrázok užívateľa

Ahoj,
ak máte na mysli toto: http://www.uni-max.sk/brusny-pripravok- ... diskami/d/

tak podľa mojich skúseností, by to na brúsenie vnútrajšku vázy nepomohlo. Celé poskladané to má výšku cca 8 cm a prišlo by mi to do tej vázy natesno. Hlavný problém však vidím pri brúsení stredu dna, stred veľmi nechce brúsiť ani pri miskách - chýba tam (je minimálna) sila, ktorá prípravok roztáča. Je však celkom možné, že to robím špatne.

Peter[/quote]

Ahoj Peter,
střed dna je obecně problém, nejenpři broušení, ale i při točení, že ano.
Vlastně proto, že je to problém čistě odříznout, vznikají vyšší nároky na broušení, které je také obtížnější.:-)
Ellsworth-na dno vhodný není
Struh s břitem45st-o něco lepší
Struh s nábrusem blížícím se 90ti st.,s úhlem ostří 80 st., je na to prý nejlepší./to co měl Peter Hromek v trubce/
Ještě jsem na tento účel žádný struh "neobětoval", asi si vybrousím z radeka.
Dá se s ním i začistit vnitřek misky.Podle M.Mahonyho.
Osobně neodzkoušené.
Měj se hezky
Jirka

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 6:33 pm 
Obrázok užívateľa

jiri tovarys píše:
Ahoj,
ak máte na mysli toto: http://www.uni-max.sk/brusny-pripravok- ... diskami/d/

tak podľa mojich skúseností, by to na brúsenie vnútrajšku vázy nepomohlo. Celé poskladané to má výšku cca 8 cm a prišlo by mi to do tej vázy natesno. Hlavný problém však vidím pri brúsení stredu dna, stred veľmi nechce brúsiť ani pri miskách - chýba tam (je minimálna) sila, ktorá prípravok roztáča. Je však celkom možné, že to robím špatne.

Peter

Ahoj Peter,
střed dna je obecně problém, nejenpři broušení, ale i při točení, že ano.
Vlastně proto, že je to problém čistě odříznout, vznikají vyšší nároky na broušení, které je také obtížnější.:-)
Ellsworth-na dno vhodný není
Struh s břitem45st-o něco lepší
Struh s nábrusem blížícím se 90ti st.,s úhlem ostří 80 st., je na to prý nejlepší./to co měl Peter Hromek v trubce/
Ještě jsem na tento účel žádný struh "neobětoval", asi si vybrousím z radeka.
Dá se s ním i začistit vnitřek misky.Podle M.Mahonyho.
Osobně neodzkoušené.
Měj se hezky
Jirka[/quote]

Ahojte , tak jsem se spletl a poslal odpověď na tento námět na jinou nit rozhovoru :-D tak se budu opakovat:

K tomu dnu, to je vždy problematické, já jsem si udělal takové různé břity z radeca, které používám podle příležitosti. Vlastně žádný nový nápad, je to podobné jako má Peter ten velký co používal na dočištění vnitřku "spermie" nebo na různých serverech zabývajících se prodejem struhů je to dláto s vyměnitelným ostřím od Crowna.
jen to mám udělané hodně hamatné a tak je to problém se dostat do malých pohárů třeba.
těch variant je hodně dá se vlastně nabrousit jakýkoliv tvar např nůž na dělání oblíbených kroužků na stopce od poháru atd.
posílám fotky mojeho hebla, aby bylo vidět ty možnosti, dělá se s tím docela dobře , ale dokáže to kopnout a zničit vám celou práci, když se do toho nepatřičně opřete. :-D
pěkný pozdrav z dílny Polda

Prílohy:
str3.jpg
str3.jpg [ 198.72 KiB | Zobrazené 9672 krát ]
str1.jpg
str1.jpg [ 211.36 KiB | Zobrazené 9672 krát ]

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 7:22 pm 
Obrázok užívateľa

hand64 píše:
Radim Kocián píše:
zítra ji vystavím, je v dílně na ponku a už se mi tam nechce. ale pěkně se tím vleze do dutiny a dá se s tím pěkně dělat, ani to nekoplo, Radime ten oboustranný nábrus je přesný.Mám udělaný podobný ze soustružnického nože na závity ale ten je moc hrubý a nelze se s ním dostat za roh. Palec nahoru Radime a ještě jednou díky Polda

Ahoj Poldo,
než jsem odeslal příspěvek, tak už tu mám od Tebe další pochvalu - to mi vhrkly slzy do očí, tak jsem je zatlačil pivem bo sem nalokaný prachem z dílny. Chce to též samozřejmě šikovné ruce, cit a vědět co s tím.

Tož co eště potřebuješ za tú reklamu řekni si ogare :D :D .

Ahoj Radim.

Tož co by, nic nepotřebuju, trnky už jsou v bečce, dřevo u peca, jen poradit bych potřeboval. Nevíš náhodou kde ležia peníze na zemi? nasbíral bych si . Polda[/quote]

tož slíbil jsem , že vystavím ten Radimův struh, tedy vlastně už můj :-D ještě jednou díky Radime

P.S. na minulém srazu byla ještě připomínka k tomu struhu, že lze přidat destička o kterou se bude podpírat na spoléhadlu (podpěře) , z mojí skutečnosti si myslím, že je to možné ale během té práce se mi nestalo, že by to mělo snahu kopnout, to nemůžu říct o podobném struhu, který jsem si vyrobil ze soustružnického nože na závity, ale tam je ten nábrus udělán ostře do špičky kdežto tady je zakulacen z obou stran

Prílohy:
str2.jpg
str2.jpg [ 230.33 KiB | Zobrazené 9664 krát ]
str5.jpg
str5.jpg [ 108.8 KiB | Zobrazené 9666 krát ]

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 8:22 pm 
Obrázok užívateľa

ale během té práce se mi nestalo, že by to mělo snahu kopnout, to nemůžu říct o podobném struhu, který jsem si vyrobil ze soustružnického nože na závity, ale tam je ten nábrus udělán ostře do špičky kdežto tady je zakulacen z obou stran
Dobrý den,to že tento nůž kope není nábrusem,ale tím,že při soustružení není v ose struhu.Když si prohlédnete ten zahnutý,tak konec ostří je v ose.

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 8:35 pm 
Obrázok užívateľa

Pavel Dvořák píše:
to nemůžu říct o podobném struhu, který jsem si vyrobil ze soustružnického nože na závity, ale tam je ten nábrus udělán ostře do špičky kdežto tady je zakulacen z obou stran

Dobrý den,to že tento nůž kope není nábrusem,ale tím,že při soustružení není v ose struhu.Když si prohlédnete ten zahnutý,tak konec ostří je v ose.

tak zaprvé, myslím, že to tady už někde bylo řečeno, TADY SI VŠICHNI TYKÁME :-D
a za druhé, jak to myslíš? pokud jsem to dobře pochopil, že ten nábrus na Radimově struhu vlastně vyčuhuje v ose - prodloužení a u toho záviťáku ne?

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 8:53 pm 
Obrázok užívateľa

Spíše dobrý večer,doufám,že jsem se tedy tebe nijak nedotkl.Když prodloužím osu struhu z heftem,tak se mi dotkne konce špičky nože a tudíž síly které působí při ubírání materiálu nemají snahu vyvracet struh z ruky,kdežto u toho druhého struhu jde osa struhu naprosto mimo konec nože,proto když zajedu do materiálu tak má snahu "kopnout".Stačilo by ještě ho trochu vyhnout přibližně podobně jako u toho zanutého a jsem si jistý,že už kopat nebude

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 8:59 pm 
Obrázok užívateľa

Pavel Dvořák píše:
Spíše dobrý večer,doufám,že jsem se tedy tebe nijak nedotkl.Když prodloužím osu struhu z heftem,tak se mi dotkne konce špičky nože a tudíž síly které působí při ubírání materiálu nemají snahu vyvracet struh z ruky,kdežto u toho druhého struhu jde osa struhu naprosto mimo konec nože,proto když zajedu do materiálu tak má snahu "kopnout".Stačilo by ještě ho trochu vyhnout přibližně podobně jako u toho zanutého a jsem si jistý,že už kopat nebude

jo už rozumím :-D máš pravdu, já na tom závitáku jen srazil hrany a dívám se, že Radim to má celý opravdu seříznuté do osy :-D díky za radu Polda

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 9:04 pm 
Obrázok užívateľa

ještě se pokusím připojit obrázek,jak jsem to myslel.

Prílohy:
struhy.jpg
struhy.jpg [ 226.57 KiB | Zobrazené 9639 krát ]

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 9:09 pm 
Obrázok užívateľa

Pavel Dvořák píše:

tak jsem zase vedle :-D já to myslel jinak , ale už se snažím pochopit i tohle, vlastně tam vzniká malá páka , fakt fyzika- jednoduchý stroj :-D

PoslaťNapísal: Pon Nov 05, 2012 9:38 pm 
Obrázok užívateľa

hand64 píše:
Pavel Dvořák píše:

tak jsem zase vedle :-D já to myslel jinak , ale už se snažím pochopit i tohle, vlastně tam vzniká malá páka , fakt fyzika- jednoduchý stroj :-D

Méně ten mimoosák bude kopat na 6ti hodinách, aby se bod řezu dostal pod rovinu opěrńéh bodu.
Princip háčku.
:-)
Na to je expert Gurt.
Asi není na vlákně, že ho to nechává vlažným.
Jirka
Díky Poldi

PoslaťNapísal: Uto Nov 06, 2012 4:43 pm 
Obrázok užívateľa

Ano Pavel má pravdu, je to tím, že ten konec je v ose. Poldo ještě na to kopání bude mít trochu vliv i geometrie ostří, protože tobě jde vždy do záběru špička. Při správném naklonění toho mého KHM tools ( neodpustím si ten cizokrajný výraz :D ) by měl zabírat některou částí ten oblouk páč já to mám vybroušené z kulatiny ( na jednom předchozím detailu to je vidět ). Ale když se upne háčíček je to zase jiné kafe.

Ahoj Radim.

Prílohy:
IMG_0744.JPG
IMG_0744.JPG [ 21.92 KiB | Zobrazené 9607 krát ]

PoslaťNapísal: Uto Nov 06, 2012 5:10 pm 
Obrázok užívateľa

Radim Kocián píše:
Ano Pavel má pravdu, je to tím, že ten konec je v ose. Poldo ještě na to kopání bude mít trochu vliv i geometrie ostří, protože tobě jde vždy do záběru špička. Při správném naklonění toho mého KHM tools ( neodpustím si ten cizokrajný výraz :D ) by měl zabírat některou částí ten oblouk páč já to mám vybroušené z kulatiny ( na jednom předchozím detailu to je vidět ). Ale když se upne háčíček je to zase jiné kafe.

Ahoj Radim.

Jo jo, už jsem to pochopil :-D jasná páka :-D

PoslaťNapísal: Uto Nov 06, 2012 7:16 pm 

Radim Kocián píše:
Ahoj Poldo,
tož jsem rád, že Ti to k něčemu je a výtvor je to povedený, něco takového jsem tu ještě neviděl.

Já teď též zkouším ty duté tvary, ale ony spíš zatím školí mě. Stočil jsem si špalek hlošiny na průměr sklíčidla ( 65mm), ale to naše sklíčidélko to nemá šanci udržet. Tak jsem si stočil dřevenou přírubu s otvorem 65mm disperzí tam vlepil hlošinu a zezadu posichroval dvěma vruty proti vytržení a čtyřmi šrouby připevnil k lícní desce. Pak už se to ani nehlo. A pak jsem dlabal a dlabal a dlabal. Hlošina se dost chlupatí a při broušení je vidět každý škrábanec, ale rozlišení fotek na fóru je ke mně milosrdné. Je to velice zajímavé dřevíčko ještě jednou díky Jirko.

Tak točte pánové ahoj Radim.

Tak pár fotek z výroby vázy. Hlošina výška 23 cm, průměr 14,5 cm.

Ahoj,to je teda něco,excelentní hlošina,klobouk dolu :D

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1946 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 130  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia