Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Umbriell
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Okt 17, 2016 12:55 pm |
|
Registrovaný: Str Feb 20, 2013 9:59 pm Príspevky: 106 Bydlisko: Trenčín
|
Budem hrnúť. Uz mam niektore casti rozpracovane vo Worde, len mam teraz stale hafo roboty ( potom uvidite fotky) vzdy si poviem ze vecer to dokoncim a poslem, ale som vecsinou tak unaveny ze hned zaspim ale makam na tom .-D
|
|
Hore |
|
|
Erich Černaj
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pia Dec 23, 2016 7:00 pm |
|
|
Ahojte. Mám jednu otázku. Uvažujem o kúpe motorovej píly, na rezbárskom fóre som čítal že tie nové nestoja za veľa (nízka životnosť, použité materiály, katalizaátor a pod.). Teraz som dostal ponuku na nové píly STIHL 260 a 36X, sú to typove staršie ročníky ale stará osvedčená kvalita. Je to vraj vyrábané pre štáty mimo EU kde niesú prísne emisné normy. Čo vybrať?
|
|
Hore |
|
|
Lorch
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pia Dec 23, 2016 7:38 pm |
|
|
Ahoj, já řešil to samé, nakonec jsem koupil novou Husqvarna 445 a zatím bez problémů.
Na starších typech dnes vyrobených kusů jsou stejně použité dnešní materiály, takže tam si stejně nepomůžeš, navíc budeš mít problém se zárukou, pokud koupíš něco, co není schváleno do EU
|
|
Hore |
|
|
lubo
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Uto Jan 03, 2017 3:58 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
zdravym všetkych.dneska som skoro vyplul pluca .tatko ma nahovoril na spadnutu čerešnu.no bola asi 600metev za plotom .zobral som sanky a lano a šlo sa.snad koncovy vysledok bude stat zato.mala priemer od 65cm až 40cm a dlžku som zatial porezal asi 9metrov
Prílohy: |
20170103_130931.jpg [ 203.57 KiB | Zobrazené 10930 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Jan 04, 2017 2:11 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
lubo píše: zdravym všetkych.dneska som skoro vyplul pluca .tatko ma nahovoril na spadnutu čerešnu.no bola asi 600metev za plotom .zobral som sanky a lano a šlo sa.snad koncovy vysledok bude stat zato.mala priemer od 65cm až 40cm a dlžku som zatial porezal asi 9metrov Je to nádhera, kdyby mi to ale někdo taktopořezal na krátké kousky, tak by mě jeblo ale proti gustu.... Lubo, orýsnu ty čelistí a pošlu Ti to?????? jirka jestli teda chceš
|
|
Hore |
|
|
lubo
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Jan 04, 2017 5:16 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
jiri tovarys píše: lubo píše: zdravym všetkych.dneska som skoro vyplul pluca .tatko ma nahovoril na spadnutu čerešnu.no bola asi 600metev za plotom .zobral som sanky a lano a šlo sa.snad koncovy vysledok bude stat zato.mala priemer od 65cm až 40cm a dlžku som zatial porezal asi 9metrov Je to nádhera, kdyby mi to ale někdo taktopořezal na krátké kousky, tak by mě jeblo ale proti gustu.... Lubo, orýsnu ty čelistí a pošlu Ti to?????? jirka jestli teda chceš ahoj.pre by ta jjjj.ja to budem postupne točit nA polotovary. problem bol v tom že som to vozil na sankach 500metrov potom prehodit cez plot a potom vozit na furiku do auta a potom autom na chatu.preto to tak je.take šulce by som ani cez plot neprehodil
|
|
Hore |
|
|
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Jan 04, 2017 6:46 pm |
|
|
ahoj.pre by ta jjjj.ja to budem postupne točit nA polotovary. problem bol v tom že som to vozil na sankach 500metrov potom prehodit cez plot a potom vozit na furiku do auta a potom autom na chatu.preto to tak je.take šulce by som ani cez plot neprehodil[/quote]
On Jirko nechápe, že kláty treba aj prehadzovať cez plot, neviem z akého kraja to pochádza ten chlapec.
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Štv Jan 19, 2017 6:01 pm |
|
Registrovaný: Pon Sep 07, 2015 12:16 am Príspevky: 231 Bydlisko: Skalica
|
Získané v rámci akcie "Darujem za odvoz". Priemer 45-50 cm, celková dĺžka vyše 5 metrov. Najprv musím vyriešiť otázku "Kam s ním?", potom ma čaká doba dubová...
dub2.jpg [ 133.59 KiB | Zobrazené 10786 krát ]
|
dub1.jpg [ 101.44 KiB | Zobrazené 10786 krát ]
|
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Štv Jan 19, 2017 7:19 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Š.J. píše: Získané v rámci akcie "Darujem za odvoz". Priemer 45-50 cm, celková dĺžka vyše 5 metrov. Najprv musím vyriešiť otázku "Kam s ním?", potom ma čaká doba dubová... supéééééér, jupííííí, to bude stružlinek
|
|
Hore |
|
|
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Štv Jan 19, 2017 7:41 pm |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
Zdravim vas kamaradi po dlouhe dobe. Chci se zeptat jak mam narezat tuhle paradu abych to dostal osobakem domu (kdyz to dopadne) a abych zbytecne neprorezal.Zdenda
2.jpg [ 321.43 KiB | Zobrazené 10766 krát ]
|
1.jpg [ 326.49 KiB | Zobrazené 10766 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Štv Jan 19, 2017 8:19 pm |
|
Registrovaný: Pon Sep 07, 2015 12:16 am Príspevky: 231 Bydlisko: Skalica
|
Pekne sa to tam zelenie. Tuším už k vám dorazila jar...
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Sob Jan 21, 2017 9:06 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
Mám připravený podobný javor, ale chci ho sundat až příští rok a vycházejí z toho fantastické věcí, ať ten nádor řežeš z kterékoliv strany a pokud trošku pomoříš, vypadá to jako cizokrajné dřevo a poznáš to teprv až podle váhy. Pak sem hodím nějaký obrázek již hotové misky.
Božetěch
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Jan 23, 2017 8:02 pm |
|
|
Toť tá fotka... Jen škoda, že ty mořené jsou už rozdané. Božetěch
IMG_7548.JPG [ 186.63 KiB | Zobrazené 10633 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Yetti
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Jan 23, 2017 8:23 pm |
|
Registrovaný: Pia Júl 03, 2015 4:01 pm Príspevky: 113 Bydlisko: Opočno pod Orl.h.
|
Božetěch píše: Toť tá fotka... Jen škoda, že ty mořené jsou už rozdané. Božetěch Ahoj Božo máš to moc hezký,co to je za dřevinu,vtom nádoru to dělá divy.Tohoto materiálu nebude nikdy dost. Z Opočna zdraví Honza Yetti
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pon Jan 23, 2017 8:44 pm |
|
|
Zdar Honzo, Je to javor - nádory, respektive tak dlouho ořezávaný, až vytvořil jakoby vrbu hlavatou a celou tu hlavu jsem rozfikal cik cak a pak točil a čuměl, co z toho leze.
Božetěch
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|