Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Mar 05, 2017 10:41 am |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 312 Bydlisko: Topolčany
|
Zdenek Svoboda píše: Zdravim pratele.Tak vcera mi pokaceli ten javor s nadorem co jsem tu uz ukazoval.A za 14 dnu ho jedu ke svagrovi porcovat.Tak protoze se clovek asi k takove veci nedostane tak casto,tak bych potreboval poradit jak to naporcovat abych to zbytecne neprorezal. Zdenda Raz sa mi podarilo dostat k takymto kuskom ,ale cely strom tak to klobuk dole .Tak ako pise Boža v tomto pripade bude akykolvek rez dobry treba zohladnit tvar co z toho chces .Pozor po akom kolvek reze sa ti budu tvorit mikro trhlinky susenim a to dokonca v akomkolvek smere v samotnom odrezku jedna sa totiž o bujny rast .Nebud sklamany ak bude vnutro vyhnite alebo bodierovane to je na sustruhu ten najvecsi adrenalin ,Prave pred par dnami som dostal pecku rovno do tvare ,zostala mi len obruc stitu na hlave .Ernest
|
|
Hore |
|
 |
jang
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Mar 05, 2017 4:28 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 10:47 pm Príspevky: 321 Bydlisko: Prešov
|
ťažko radiť. Každý rez jak dobrý tak zlý ,lebo vždy časť tej krásy prerežeš,čo ťa potom môže mrzieť,lebo nevieš ako to bude dnu vyzerať. jak piše Boža orezať to dole z kmeňa to by som nerobil ,skôr rezať priečne kmeň a z tej zdravej časti kmeňa to upínať do sustruhu tak sa ti zachova viacej nádoru. Prasklinky budú,ale len povrchové do hlbky by nemali isť. Najprv porezať na menšie časti aby si to mohol obracať a tešiť sa a premýšľať kade rezať. Ešte je možnosť to porezať aj na fošne.
|
|
Hore |
|
 |
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Mar 05, 2017 7:55 pm |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
jang píše: ťažko radiť. Každý rez jak dobrý tak zlý ,lebo vždy časť tej krásy prerežeš,čo ťa potom môže mrzieť,lebo nevieš ako to bude dnu vyzerať. jak piše Boža orezať to dole z kmeňa to by som nerobil ,skôr rezať priečne kmeň a z tej zdravej časti kmeňa to upínať do sustruhu tak sa ti zachova viacej nádoru. Prasklinky budú,ale len povrchové do hlbky by nemali isť. Najprv porezať na menšie časti aby si to mohol obracať a tešiť sa a premýšľať kade rezať. Ešte je možnosť to porezať aj na fošne. Ahojky.Diky moc kluci.Asi to tak dopadne ze to naporcuji na spalky a pak na nejake placky ale urcite si nejdrive zapalim a posedim u kmenu .nebudu spechat. Zdenda
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Mar 08, 2017 1:07 pm |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
Zdravím všechny, chtěl bych se optat, zda někdo z nás tu vlastní nebo zda víte o někom, kdo používá pro domácí použití pojízdnou pásovou pilu viz. přiložené foto? Zvažuji že bych si ji pro příští sezonu vyrobil. Díky za tip. JirkaHu
Prílohy: |

17191024_1809625055966706_6835835434179783339_n.jpg [ 141.48 KiB | Zobrazené 11973 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Mar 08, 2017 9:22 pm |
|
|
Hurykan píše: Zdravím všechny, chtěl bych se optat, zda někdo z nás tu vlastní nebo zda víte o někom, kdo používá pro domácí použití pojízdnou pásovou pilu viz. přiložené foto? Zvažuji že bych si ji pro příští sezonu vyrobil. Díky za tip. JirkaHu Ja ja ja pane uciteli... kludne sa pytaj.Kolesa s drazkou na klinovy remen motor hlavny 6 Kw posuv variator 0,55 kw zdvih 0,55 kw dvojradova retaz draha u profil upinanie excenter .........fotky pohladam a priložim Ernest
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Mar 08, 2017 9:32 pm |
|
|
Jaj super Ernest, ani to sem nedávej, napíšu ti PM a budu mít mnoho dotazů. Letos už mám za sebou víc jak 10m3 dřeva pořezaných motorovou pilou a dalších 10 mě ještě čeká. Asi jsem línej nebo co..... 
|
|
Hore |
|
 |
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Mar 08, 2017 11:04 pm |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
Hurykan píše: Jaj super Ernest, ani to sem nedávej, napíšu ti PM a budu mít mnoho dotazů. Letos už mám za sebou víc jak 10m3 dřeva pořezaných motorovou pilou a dalších 10 mě ještě čeká. Asi jsem línej nebo co..... 
JAK ani to sem nedávej ??? myslíš, že ostatní nedokážou "pořídit" dřevo které třeba zpracovat ??? A způsob řetězovkou , jak to dělá Jano, je pro mne trápení  tak to sem sypte pánové , děkuji
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Štv Mar 09, 2017 6:30 am |
|
|
Hoj, já to myslel tak, aby toto vlákno v uvozovkách "nezaplevelil" něčím, co třeba nebude zajímat mnoho lidí. Domnívám se, že kmenovou pásovou pilu využije jen ten, kdo má možnost dělat samovýrobu nebo si nechat přivézt z lesa ve dvojkách či delších mírách což většinou obnáší právě 10m3 a víc najednou... ale jinak jsem jasně pro  víc hlav, víc ví.. 
|
|
Hore |
|
 |
lubo
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Štv Mar 09, 2017 9:19 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
na nete som našiel niečo taketo
Prílohy: |

17155333_1137585846350057_6742668280209218888_n.jpg [ 59.19 KiB | Zobrazené 11875 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pia Mar 10, 2017 8:40 am |
|
Registrovaný: Pon Sep 07, 2015 12:16 am Príspevky: 231 Bydlisko: Skalica
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Pia Mar 10, 2017 10:47 am |
|
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Mar 12, 2017 8:39 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Ned Mar 12, 2017 10:16 pm |
|
|
Děkuji Ernest  ať se daří....
|
|
Hore |
|
 |
Erich Černaj
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Apr 12, 2017 8:38 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Drevo na sústruženie - získavanie, príprava pred sústruž Napísal: Str Apr 12, 2017 8:41 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Erich Černaj píše: Javor primer cca 45 spracované niekedy na prelome roku. Misky sušené v mikrovlnke sú tie svetlejšie. Tie čo som sušil len zabalené v papiery ztmavly. Hezká produktivita 
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Majestic-12 [Bot] a 4 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|