Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Pon Aug 28, 2017 6:30 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Takže s Gurtovým struhem jsem točil celičký den na Josefkolu točil téměř celičký den ve Velkých Bílovicích točil půlden na Farmářských trzích v KM A STÁLE JE OSTRÝ, opravdu nekecám, v KM jsem to téměř nebrousil, jasan ne zcela suchý a suchá trnka a hladký řez. Takže když bych ten struh chtěl brousit, musím s ním napřed asi šlahnout o zem . Crowny musím obtahovat během dopoledne. Nejraději bych se na ně vyprdnul docela, ale to by mi Adam musel vyrobit žlábek, jako mám u jednoho Hamleta. Úzký, který se sice rád zahlcuje stružlinami, ale někdy se hodí na úběr tenké třísky. jirka Fotky z Jarmarku mám na facobooku, povedené foto od šikovné fanynky.
|
|
Hore |
|
|
David Nera
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Uto Aug 29, 2017 7:35 pm |
|
|
Ahoj, taky jsem vyzkoušel novou "Hromkovskou" řadu struhů od Adama a maximální spokojenost. Na základě toho jsem zjistil, ze ackoliv jsem si rikal, ze brousim struhy stále stejně, uhly byly uplne jinak. Takze jsem prebrousil i stary struh a je to zatracene znat David
|
|
Hore |
|
|
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Ned Dec 17, 2017 1:15 pm |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
Zdravim kamaradi. Prosim o radu,z vasich zkusenosti. Chci si poridit nejaky struh hacek nebo neco na hlubsi veci .Poradite co se vam osvedcilo a podobne.Nemam s temito struhy zadnou zkusenost . Zdenda
|
|
Hore |
|
|
Erich Černaj
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Ned Dec 17, 2017 6:06 pm |
|
|
Ja používam háčik ako v tomto vlákne na strane 18 (vzor Mišo Hanula). V pohode zvládne cez 20cm hĺbku. Treba sa pohrať s nábrusom , trocha tréningu ale je v pohode, nekope ani sa nezasekáva. Gulatinu mám 15mm vloženú v 1/2' rúrke. Celková dĺžka okolo 1 metra.
|
|
Hore |
|
|
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Ned Dec 17, 2017 6:34 pm |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
Ahojky,Diky moc .A nejake zkusenosti z tech co se prodavaji? Zdenda
|
|
Hore |
|
|
Kováčik
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Uto Feb 20, 2018 8:42 pm |
|
Registrovaný: Str Feb 14, 2018 11:51 pm Príspevky: 24 Bydlisko: Trenčín
|
Chcel by som sa na začiatok venovať sústruženiu menších predmetov ( postavičky, svietničky, rôzne podložky a stĺpčeky) do dekorácií čo občas stvorí manželka. Tak to bude asi všetko medzi hrotmi, max priemer cca 8 až 10 cm, dĺžka tak max do 20 cm. Neviem akú dĺžku struhov zvoliť. Krátšie alebo dlhšie? Aké druhy by som do začiatku potreboval, základná výbava. Kupoval by som asi u Gurtool. Čo budem potrebovať k brúseniu struhov? Tiež takú základnú začiatočnícku hobby výbavu nie nejaké super strojčeky ala Tormek. Nemám ešte nič, len dávam dohromady potrebné veci a pripravujem si miesto pre dielničku.
|
|
Hore |
|
|
jojo
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Str Feb 21, 2018 6:55 pm |
|
Registrovaný: Str Mar 04, 2009 1:30 pm Príspevky: 65 Bydlisko: Bratislava
|
Kováčik píše: Chcel by som sa na začiatok venovať sústruženiu menších predmetov ( postavičky, svietničky, rôzne podložky a stĺpčeky) do dekorácií čo občas stvorí manželka. Tak to bude asi všetko medzi hrotmi, max priemer cca 8 až 10 cm, dĺžka tak max do 20 cm. Neviem akú dĺžku struhov zvoliť. Krátšie alebo dlhšie? Aké druhy by som do začiatku potreboval, základná výbava. Kupoval by som asi u Gurtool. Čo budem potrebovať k brúseniu struhov? Tiež takú základnú začiatočnícku hobby výbavu nie nejaké super strojčeky ala Tormek. Nemám ešte nič, len dávam dohromady potrebné veci a pripravujem si miesto pre dielničku. Kup si knihu TOKÁR /info www.tokarstvo.info/, tam máš odpovede na Tvoje otázky. Webstránka sa práve doplňuje.
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Str Feb 21, 2018 9:23 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
Tiež takú základnú začiatočnícku hobby výbavu nie nejaké super strojčeky ala Tormek. Nemám ešte nič, len dávam dohromady potrebné veci a pripravujem si miesto pre dielničku.[/quote] Kup si knihu TOKÁR /info http://www.tokarstvo.info/, tam máš odpovede na Tvoje otázky. Webstránka sa práve doplňuje.[/quote] Staci aj obycajny sedliacky rozum ,pokial nemas istotu ze to použijes aj inak tak lacnejsia bruska -Extol -parkside ....net je plny lacnejsich verzii profi vercajku ..... v podstate zaciatok ako mi vsetci postupne sa prepracujes k vyssim profi kvalitam podstatna ale bude ta radost z tvorenia Ernest
|
|
Hore |
|
|
Kováčik
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Str Feb 21, 2018 11:33 pm |
|
|
Ernest píše: Staci aj obycajny sedliacky rozum ,pokial nemas istotu ze to použijes aj inak tak lacnejsia bruska -Extol -parkside ....net je plny lacnejsich verzii profi vercajku ..... v podstate zaciatok ako mi vsetci postupne sa prepracujes k vyssim profi kvalitam podstatna ale bude ta radost z tvorenia Ernest Keď som občas bol prinútený pribrúsiť klasické rovné stolárske dláta tak som to ako tak zvládol aj ručne s 15 stupňovou mierkou z preglejky. No na struhy si ručne netrúfnem a neviem ako brúsiť oblé ostrie. Preto by som chcel nejakú brúsku a prípravok na ňu. Našiel som na bazare.sk nejaké pomalobežné na mokré brúsenie cca do 50 €. Asi sa ne pozriem dôkladnejšie Ešte hľadám nejaké prípravky na brúsenie struhov.
|
|
Hore |
|
|
ladis1973
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Štv Feb 22, 2018 10:42 am |
|
|
[quote="Kováčik" Keď som občas bol prinútený pribrúsiť klasické rovné stolárske dláta tak som to ako tak zvládol aj ručne s 15 stupňovou mierkou z preglejky. No na struhy si ručne netrúfnem a neviem ako brúsiť oblé ostrie. Preto by som chcel nejakú brúsku a prípravok na ňu. Našiel som na bazare.sk nejaké pomalobežné na mokré brúsenie cca do 50 €. Asi sa ne pozriem dôkladnejšie Ešte hľadám nejaké prípravky na brúsenie struhov.[/quote]
Za 50 € jsem nedávno koupil lehce ojetého Scheppacha Tiger 2000 vč. přípravků. Na moje domácí šudlání stačí víc než dost, přípravky se na něj dají použít mj. i od Tormeka. Důležité je, že to má nastavitelné vedení (ještě jsem si tam za dlouhých zimních večerů dodělal štelování výšky matkou jako u Tormeka - prostě závitové očko a pár hodin kroucení). Dřív jsem brousil sice na pomaloběžce, ale bez vedení jen tak v ruce a je to nesrovnatelné - kvalita nábrusu je o vesmír jinde. Přes německou ebay seženeš nové od cca 90 €.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Sob Feb 24, 2018 6:38 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Kováčik píše: Chcel by som sa na začiatok venovať sústruženiu menších predmetov ( postavičky, svietničky, rôzne podložky a stĺpčeky) do dekorácií čo občas stvorí manželka. Tak to bude asi všetko medzi hrotmi, max priemer cca 8 až 10 cm, dĺžka tak max do 20 cm. Neviem akú dĺžku struhov zvoliť. Krátšie alebo dlhšie? Aké druhy by som do začiatku potreboval, základná výbava. Kupoval by som asi u Gurtool. Čo budem potrebovať k brúseniu struhov? Tiež takú základnú začiatočnícku hobby výbavu nie nejaké super strojčeky ala Tormek. Nemám ešte nič, len dávam dohromady potrebné veci a pripravujem si miesto pre dielničku. Kup si do začátku sadu Holzmann, ale ne ledajakou, spoj se s Gurtool.cz, on Ti to objedná a po domluvě nabrousí tak, aby to bylo hned k použití, protože sady naabroušené nejsou nikdy. K té sadě na vřetenové soustružení mezi hroty už nebudeš nic potřebovat, kdybys chtěl dělat misky, musíš si ještě na gurtool. koupit tzv.dutinový struh.
|
|
Hore |
|
|
Kováčik
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Sob Feb 24, 2018 7:02 pm |
|
|
jiri tovarys píše: Kup si do začátku sadu Holzmann, ale ne ledajakou, spoj se s Gurtool.cz, on Ti to objedná a po domluvě nabrousí tak, aby to bylo hned k použití, protože sady naabroušené nejsou nikdy. K té sadě na vřetenové soustružení mezi hroty už nebudeš nic potřebovat, kdybys chtěl dělat misky, musíš si ještě na gurtool. koupit tzv.dutinový struh. Ešte by ma zaujímalo či existuje nejaké pravidlo ako voliť dĺžku struhov. Je nejaký pomer medzi kovovou časťou a dĺžkou rúčky? Voliť kratšie alebo dlhšie struhy,
|
|
Hore |
|
|
jojo
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Ned Feb 25, 2018 7:13 pm |
|
Registrovaný: Str Mar 04, 2009 1:30 pm Príspevky: 65 Bydlisko: Bratislava
|
jojo píše: Kováčik píše: Chcel by som sa na začiatok venovať sústruženiu menších predmetov ( postavičky, svietničky, rôzne podložky a stĺpčeky) do dekorácií čo občas stvorí manželka. Tak to bude asi všetko medzi hrotmi, max priemer cca 8 až 10 cm, dĺžka tak max do 20 cm. Neviem akú dĺžku struhov zvoliť. Krátšie alebo dlhšie? Aké druhy by som do začiatku potreboval, základná výbava. Kupoval by som asi u Gurtool. Čo budem potrebovať k brúseniu struhov? Tiež takú základnú začiatočnícku hobby výbavu nie nejaké super strojčeky ala Tormek. Nemám ešte nič, len dávam dohromady potrebné veci a pripravujem si miesto pre dielničku. Kup si knihu TOKÁR /info http://www.tokarstvo.info/, tam máš odpovede na Tvoje otázky. Webstránka sa práve doplňuje. Webstránka je už funkčná
|
|
Hore |
|
|
Petr
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Ned Máj 20, 2018 10:10 pm |
|
Registrovaný: Sob Júl 24, 2010 3:38 pm Príspevky: 89 Bydlisko: Czech Republic, Kyjov
|
Luxusní struh od Adama signovaný Peťou Hromkem si zaslouží luxusní heft. Jasan už nemám tak snad bude sloužit i amer. Ořech.
Prílohy: |
IMG_20180520_230208.jpg [ 276.68 KiB | Zobrazené 14637 krát ]
|
IMG_20180520_215513.jpg [ 289.34 KiB | Zobrazené 14637 krát ]
|
_________________ ピーター 大工 http://pekne-truhlarsvi.blogspot.com/
|
|
Hore |
|
|
Kováčik
|
Predmet príspevku: Re: soustružnické struhy - tokárské nože Napísal: Pia Nov 23, 2018 7:23 pm |
|
|
Neviete niekto ako je to s predajom od Gurta na Slovensko? Dá sa platiť aj v € , prípadne má nejaké zastúpenie aj na Slovensku?
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|