Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Nirtak
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Feb 27, 2018 7:41 pm |
|
|
Chlapi jelikož vás osobně neznám ale ráda bych vás poznala, pokecala a naučila se něco nového, tak se zeptám. Pokud by mi to dopadlo a mohla bych dorazit, říkala jsem si zda tu není někdo z mého bližšího okolí ke komu bych se nasáčkovala do auta a svezla se s ním??? Jsem z Lanškrouna.
|
|
Hore |
|
|
Poličák
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Feb 28, 2018 8:57 am |
|
|
Ahoj pokud se dopravíš do Svitav, tak bych ti nabídl své služby. To vše za předpokladu, že budu zdravý a cesty schopný. Když tak piš na mail karelettl@seznam.cz. Zdravím Karel (Poličák).
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Štv Mar 08, 2018 10:39 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Klobouky u Brna 2018 Apeluji na všechny kamarády soutokáry. Nevozte prosím na setkání Adamovi struhy k přebroušení. Je potřeba, aby organizoval a pracoval ve prospěch průběhu setkání a také aby něco vyobchodoval coby zástupce Gurtool. Posledně strávil u brusky opravdu hodiny a hodiny, protože nedokáže nikoho odbýt. Ale je to na škodu věci, takto strávený čas. Bude asi hojná účast a bude náročné to celé ukočírovat. Děkuji každému, kdo nepřiveze struh k broušení. Těším se na vás, pardálové jirka
|
|
Hore |
|
|
Erich Černaj
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pia Mar 09, 2018 10:03 am |
|
|
Ja za seba sľubujem že nedonesiem žiadny struh. Ak by mal niekto záujem "šlapať" tak môžem prinesť môj šlapací sústruh.
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pia Mar 09, 2018 1:25 pm |
|
Registrovaný: Pon Sep 07, 2015 12:16 am Príspevky: 231 Bydlisko: Skalica
|
Ja už mám struhy zbalené v aute, aby som nezabudol...
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pia Mar 09, 2018 9:01 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
z organizačních důvodů setkání bude začínat až v sobotu 19.5.2018, namísto plánového pátku. tímto bych také rád požádal, kdo by v pátek byl ochotný a schopný pomoc s přípravou prostor. Jirko děkuji, že si mě šetříš uděláme zase krátké povídání o broušení a to si pak bude vědět každý nabrousit už werzajk sám
|
|
Hore |
|
|
jvalik
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pia Mar 09, 2018 11:25 pm |
|
|
Sice ještě nevím co bude v květnu a zda se vůbec zúčastním, ale poněvadž bývám za rohem, tak snad budu s přípravou schopen pomoct. Kdyžtak mi pak Adame napiš co je potřeba.
Hans
|
|
Hore |
|
|
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Sob Mar 10, 2018 12:21 pm |
|
|
Š.J. píše: Ja už mám struhy zbalené v aute, aby som nezabudol... Adama s tým nebudeme otravovať. Ja sa to potrebujem naučiť, tak ja Ti to pobrúsim. Chcem si odskúšať aj brúsenie z ruky bez prípravkov, ale už dosť slabo vidím, ruky sa mi tiež už dosť trasú, ale nejako to skúsime. Budeš spokojný (s tým ako si to brúsiš doteraz). Tak čaute všetci, stretneme sa teda v sobotu
|
|
Hore |
|
|
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Sob Mar 10, 2018 2:25 pm |
|
Registrovaný: Pon Sep 07, 2015 12:16 am Príspevky: 231 Bydlisko: Skalica
|
Jarík píše: Š.J. píše: Ja už mám struhy zbalené v aute, aby som nezabudol... Adama s tým nebudeme otravovať. Ja sa to potrebujem naučiť, tak ja Ti to pobrúsim. Chcem si odskúšať aj brúsenie z ruky bez prípravkov, ale už dosť slabo vidím, ruky sa mi tiež už dosť trasú, ale nejako to skúsime. Budeš spokojný (s tým ako si to brúsiš doteraz). Tak čaute všetci, stretneme sa teda v sobotu Ja brúsim v prípravku ktorý som si sám vyrobil. Dokážem struh vcelku dobre nabrúsiť (aspoň si to myslím...), ale časom sa tvar ostria vzdialil od svojho pôvodného tvaru, takže už dávnejšie som sa s Adamom dohodol na "preliečení". Ale ak na to nebude čas a priestor, tak si plánujem aspoň detailne nafotiť nejaký nový struh od Adama, ten obrázok si nechám zarámovať a vystavím si ho v dielni aby som videl, ako má správny nábrus vyzerať...
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
|
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Sob Mar 10, 2018 4:52 pm |
|
|
Š.J. píše: Jarík píše: Š.J. píše: Ja už mám struhy zbalené v aute, aby som nezabudol... Adama s tým nebudeme otravovať. Ja sa to potrebujem naučiť, tak ja Ti to pobrúsim. Chcem si odskúšať aj brúsenie z ruky bez prípravkov, ale už dosť slabo vidím, ruky sa mi tiež už dosť trasú, ale nejako to skúsime. Budeš spokojný (s tým ako si to brúsiš doteraz). Tak čaute všetci, stretneme sa teda v sobotu Ja brúsim v prípravku ktorý som si sám vyrobil. Dokážem struh vcelku dobre nabrúsiť (aspoň si to myslím...), ale časom sa tvar ostria vzdialil od svojho pôvodného tvaru, takže už dávnejšie som sa s Adamom dohodol na "preliečení". Ale ak na to nebude čas a priestor, tak si plánujem aspoň detailne nafotiť nejaký nový struh od Adama, ten obrázok si nechám zarámovať a vystavím si ho v dielni aby som videl, ako má správny nábrus vyzerať... No tak to môžeme otočiť, donesiem si aj ja svoje a Ty mi ich preliečiš. Ale ja som to nemyslel vážne, ja len tak aby reč nestála. Len mi to v telefóne neukazuje smajlíkov, tak to nemám ako zdôrazniť.
|
|
Hore |
|
|
Tomáš Pavelka
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Ned Mar 11, 2018 8:09 am |
|
|
ahojda kluci ja se tez moc tesim a s pripravou na patek se mnou muzes pocitat jeste se domluvime az se bude den D blizit
_________________ Tomáš...
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Ned Mar 11, 2018 8:38 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Tomáš Pavelka píše: ahojda kluci ja se tez moc tesim a s pripravou na patek se mnou muzes pocitat jeste se domluvime az se bude den D blizit Ahoj Tome, jak to dopadlo s těmi plachtami???? Jestli nemáš volný kousek 140x240cm??? jirka
|
|
Hore |
|
|
Tomáš Pavelka
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Sob Apr 07, 2018 6:22 pm |
|
|
jiri tovarys píše: Tomáš Pavelka píše: ahojda kluci ja se tez moc tesim a s pripravou na patek se mnou muzes pocitat jeste se domluvime az se bude den D blizit Ahoj Tome, jak to dopadlo s těmi plachtami???? Jestli nemáš volný kousek 140x240cm??? jirka Jirko mám něco vemu do klobuk snad na to nezapomenu
_________________ Tomáš...
|
|
Hore |
|
|
jvalik
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Apr 09, 2018 9:15 am |
|
|
Ahoj,
chtěl jsem požádat někoho z majitelů SL2000 zda by s sebou na sraz nemohl vzít přírubu se stahovacím zajištěním jako se dřív prodávala na truhlarime.cz. Dávám si upravit přírubu od gurta a chtěl bych si to oměřit - mojemu soustružníkovi se to nějak nezdá. A teď tam nemám ani červíka, takže točení doleva je vyloučený.
Děkuju
Hans
|
|
Hore |
|
|
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Apr 09, 2018 3:52 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
Jirko, klidně ji přivezu. Než jsem měl tyhle příruby ( mám na obě strany ), točil jsem s třípaknovou 165 Toskou bez červíka, jen s dotaženou na závitu, na levou i pravou. S trochou opatrnosti to jde pěkně, když nepoužíváš brzdu... Také jsem měl uřezaný Morse kužel z frézky, který má uvnitř závit na zajištění přes vřeteník pomocí šroubovice, s navařenou plackou. U tohoto nebylo třeba dávat pozor.
Božetěch
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|