Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
jvalik
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Apr 09, 2018 5:20 pm |
|
|
Božetěch píše: Jirko, klidně ji přivezu. Než jsem měl tyhle příruby ( mám na obě strany ), točil jsem s třípaknovou 165 Toskou bez červíka, jen s dotaženou na závitu, na levou i pravou. S trochou opatrnosti to jde pěkně, když nepoužíváš brzdu... Také jsem měl uřezaný Morse kužel z frézky, který má uvnitř závit na zajištění přes vřeteník pomocí šroubovice, s navařenou plackou. U tohoto nebylo třeba dávat pozor.
Božetěch Jestli to bylo na mě, tak děkuju (jsem Honza)  Já mam zatim nějakou třípaknovou 160ku a na hrubý stožení špalků kterých mam narvanej sklep to stačit bude, ale později třeba při broušení už bych měl trochu strach - některý kusy jsou větší a mohlo by s tim být ještě veselo  Mimochodem - netrpíte někdo nedostatkem špalků na misky? V létě budu předělávat sklep a nejspíš to netsihnu všecko stočit, tak bych mohl něco dát za odvoz na srazu. Myslim že tam mam nějakej ořech a snad i břízu, ale ta už bude nejspíš práchnivá. Ale kdosi mi asi dva roky zpátky říkal, že i z toho se dá leccos udělat. Hans
|
|
Hore |
|
 |
David Nera
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Apr 09, 2018 7:36 pm |
|
|
Ahoj Hansi,
rad bych si nejaky orech vzal, tady u nas je o hezke nouze..
David
|
|
Hore |
|
 |
Orion1757
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Apr 09, 2018 7:55 pm |
|
|
Ahoj Honzo, pokud by jsi měl opravdu něco navíc tak bych si taky nějaký špalíček ořechu vzal a ani bříze bych se nebránil. Díky, Jarda
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Apr 18, 2018 8:47 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
Vážení přátelé, letošní ročník bude velmi nabitý a nebude tedy pro ty, kteří si chtějí přijet jen odpočinout! Jednorázový poplatek ve výši 350,- Kč na sobotu, nebo sobotu a neděli a 200kč jen na neděli. Bude hrazen při příjezdu v hotovosti. Studenti do 26 let hradí polovic. Kapacita je omezena, proto si prosím dobře rozmysli zda svou pozornost udřžíš po oba dva dny, nebo se přihlásíš jen na některý z víkendových dnů. U vás, kteří se přihlásíte na celý víkend, počítám s účastí do nedělního odpoledne! Ubytování:1. Ubytování je opět zajištěno ve vlastním spacáku  na dílně. Večerka zde bude ohlášena odbitím kostelních zvonů ve 24:00 hod. Komu se to nezamlouvá, vyberte si prosím jiné ubytování. 2. Na ubytovně - poplatek 250kč/noc (nově opravená ubytovna) Strava:Jídlo bude zajišťováno společné a není zahrnuto v poplatku! v sobotu bude oběd v jídelně - polívka-vývar + vepřo-knedlo-zelo. Ostatní jídla budou v prostorách dilny. Káva, čaj, vody + drobné občerstvení po čas setkání v ceně. Jakož i na předešlých ročnících, srdečně vítány jsou slané i sladké mezizubky (tedy něco k zakousnutí z domu) za ně předem děkujeme. Počítáme s tvým příspěvkem na společnou výstavku prací!Sobota bude zaměřená pro pokročilejší a neděle pro začátečníky a ty kdo si chtěji vyzkoušet i praktickou práci na soustruhu. Předběžný harmonogram: Pátek 18.5.201818:00 hod příprava prostorů na setkání soustružníků, rozdělení úkolů, instalace soustruhů ... Sobota 19.5.2018 7:00-9:00 Snídaně (dílna Klobouky) 9:00 hod Přivítání Peter Hromek + Mišo Hanula - inspirace - dobrý základ práce, ukázka práce a postupů při vlastní tvorbě. 13:00-14:30 hod Společný oběd - Polívka - vývar, VepřoKnedloZelo pokračování dopoledního programu 18:00 hod Večeře 19:00 - 24:00 - promítání debatování a seznamování Neděle 20.5.2018 7:00-9:00 Snídaně (dílna Klobouky) 9:00 hod Přivítání Peter Hromek - workschop: balanční nádoba s přírodním okrajem. Pro začátečníky možnost si vyzkoušet různé techniky na soustruhu, budou se Vám věnovat naši ostřílení SouTokáři. 12:00-13:00 hod Oběd -může se pracovat i přes oběd, prostřídáme se. Pokračování v dopoledním programu. 15:00 pozvolné ukončení Pokud ti v programu něco chybí a rád by jsi viděl, prosím pište! Registrace je elektronická a je povinná!https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYYjnIArzEPMLCAN42Cspw31L7qIkGz5KllT0XRRQHcuACCA/viewform?c=0&w=1na všechny se těší celý realizační tým (tedy Vy sami  adam - gurt
|
|
Hore |
|
 |
Lorch
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pia Apr 20, 2018 11:11 am |
|
|
Super, už se moc těším !!!
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Ned Apr 22, 2018 7:09 pm |
|
|
Pokud to pujde dobře, mohl by na sraz do Klobouk přijet i Martin Steinert, proto pokud někdo něco chce, prosím dejte vědět. Pokud by nedojel Martin osobně poslal by nám to hromadně a na srazu by jste si to rozebrali. https://drechslershop.de/ A i pokud přijede bude dobré vědět, o co by byl zájem. vše dobré a.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Str Máj 02, 2018 4:18 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
www.olejenadrevo.czPozvali jsme na setkání do Kobouk i pana Mgr.Blachuta. Můžete si připravit otázky, co by vás ohledně olejů a vosků a na dřevo zajímalo. Přiveze i nějaké lahve, ale kdyby někdo věděl, že něco chce konkrétně, asi bychom mu napsali před srazem, co všechno si má přihodit do auta. Udělal jsem tam teď nákup a budu zkoušet, například neznám práci s Ricinovým nehydratovaným olejem, nebo směs na zpevnění trarého nebo práchnivého dřeva a podobně. zajímavé povídání s ním, i o tom, co například kupujeme v hotových směsích, jak se to dá všelijak šulit. Tož tak kamarádi, snažíme sa udělat to setkání co nejpestřejší. jirka a moc se na vás na všechny těším, zatím je míst haba kuk.
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Štv Máj 03, 2018 10:12 am |
|
|
jiri tovarys píše: http://www.olejenadrevo.cz Pozvali jsme na setkání do Kobouk i pana Mgr.Blachuta. Můžete si připravit otázky, co by vás ohledně olejů a vosků a na dřevo zajímalo. Přiveze i nějaké lahve, ale kdyby někdo věděl, že něco chce konkrétně, asi bychom mu napsali před srazem, co všechno si má přihodit do auta. Udělal jsem tam teď nákup a budu zkoušet, například neznám práci s Ricinovým nehydratovaným olejem, nebo směs na zpevnění trarého nebo práchnivého dřeva a podobně. zajímavé povídání s ním, i o tom, co například kupujeme v hotových směsích, jak se to dá všelijak šulit. Tož tak kamarádi, snažíme sa udělat to setkání co nejpestřejší. a moc se na vás na všechny těším, zatím je míst haba kuk. No Jirko, ty mi mluvíš z duše, aniž bych to věděl, před půl hodinou jsem si u něj taky udělal objednávku. Taky se moc těším.
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Máj 15, 2018 12:49 pm |
|
|
Už jsou tady nějaké požadavky na oleje na dřevo pro pana Blachuta, takže kdyby ještě někdo chtěl něco konkrétního od něho přivézt do Klobouk a vyhnout se například poštovnému na Slovensko, tak pište. Měl by přijet v sobotu ráno. jirka www.olejenadrevo.cz
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Uto Máj 15, 2018 8:56 pm |
|
|
pomalu (rychle) se nám to blíží.... připomínám a prosím kdo bude moci donést nějakou slanou sladkou zákuskovinu.
v pátek kdo se chystá dorazít na instalaci, nástup je v 18:oo hod moc dříve prosím nechoďte, kdo tam bude dříve, zatím se podívejte po okolí. děkuji a.
|
|
Hore |
|
 |
Božetěch
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Ned Máj 20, 2018 8:27 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 06, 2009 5:05 pm Príspevky: 320 Bydlisko: Uherský Ostroh
|
No a je to za náma. Bylo to faljn, nezbývá než poděkovat Adamovi, jeho mamince a sestře i s malou princeznou a samozřejmě všem Lexovým. Také Vám všem zúčastněným. Fotky jsou tady https://soutokari.rajce.idnes.cz/Božetěch
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Ned Máj 20, 2018 9:06 pm |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
Bylo to fajné, všude spousta pozitivní energie. Velké poděkování Adamovi a jeho rodině za organizaci a starost o nás, Lexům za skytnutí zázemí a vám všem, kteří se snažili a přispěli svým umem k pohodovému, plodnému setkání.... Božo, dík za fotky a Jirko s panem Blachutem to byl taky dobrý počin, no a když to dobře dopadne zpracuji video... zdravím vás... skokan roku 
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Ned Máj 20, 2018 9:12 pm |
|
|
Všechno super,¨ děkuji všem, Božo super fotky, dneska to asi bude zase na prášek, jinak neusnu  jirka
|
|
Hore |
|
 |
Petr
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Ned Máj 20, 2018 10:16 pm |
|
Registrovaný: Sob Júl 24, 2010 3:38 pm Príspevky: 89 Bydlisko: Czech Republic, Kyjov
|
|
Hore |
|
 |
Paťas
|
Predmet príspevku: Re: Setkání soustružníku-tokárov Napísal: Pon Máj 21, 2018 4:58 am |
|
Registrovaný: Štv Mar 19, 2009 7:26 pm Príspevky: 357 Bydlisko: Nivnice u Uherského Brodu
|
Pánové, skvělá akce podle Bobových fotek! Jenom mě mrzí že jsem se nemohl zúčastnit. Už podle termínu jsem s tím měl problém. Ceny ropy letěly tento měsíc nahoru a já trávil víkendy v práci. Zastupítelnost nulová a člověk míní šéfové mění ale myslel jsem na Vás! Tak snad někdy příště! Paťas
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|