Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Sep 02, 2018 1:58 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
Tak som sa podlhom čase zasa dostal k sustruhu ,tocenie po takmer pol roku som si užil ako prvy krat ,vskutku zažitok .Lenže bolo mi malo ,tak som chcel vnutro misky vybrat čo najviac .Vytiahol som kus nastrojovky a pustil sa do kovania tvarovania brusenia .Vysledkom bol nastroj zahnuty ako cervik pod elektrickym prudom .Tu treba podotknut že som sa rozhodol kompletne upratat spod sustruhom ,a vtedy to zacalo vyberanie prekladanie uskladnenie ,no proste som v pilinach nasiel vselico Aj 70 cm dlhu a 50 mm vypasenu plnu gulatinu z ocele ,tu som už nevedel kam zasunut tak zostala stat opreta o nohu sustruhu....... .Spustum stroj zasuniem najnovsi struh do misky ....a rana ,miska vytrhnutim nastroja prisla o vnutorny vyvyseny okraj ,otvor som šklbnutim od bolesti zvačšil snad o 3 cm novy struh skoncil v mžiku od bolesti o 15 metrov dalej .Fotku rozcupovaneho clenku na ktory sa mi zošmekla gulatina by ocenili snad na nejakom sado maso fore.Vypol som sustruh a lucim sa s nim na min pol roka . Prikladam fotku misky pred pouzitim noveho struhu.Takže posolstvom je davajte si prosim pozor hlavne pri konickoch . Ernest
Prílohy: |
IMG_20180825_182735[1] miska 18%.jpg [ 249.75 KiB | Zobrazené 14536 krát ]
|
|
|
Hore |
|
|
Ryžo
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Pon Sep 03, 2018 12:14 pm |
|
|
Citácia: Vyzerá to ako jaseň, má to v názve jaseň ako časť názvu, ale nie je to jaseň (aspoň z botanického hľadiska). Je to jaseňovec metlinatý - svitel latnatý - Koelreuteria paniculata. Ďakujem za upresnenie a odborné poučenie.
|
|
Hore |
|
|
Jindra
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Pon Sep 03, 2018 4:50 pm |
|
|
[quote="Ernest"] Přeju brzké uzdravení (10kilo železa není legrace) a návrat k soustruhu. Jen přemýšlím nad těmi 15m. To jsi se trefil do otevřeného okna? Zdraví Jindra
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Pon Sep 03, 2018 9:40 pm |
|
|
Jindra píše: Ernest píše: Přeju brzké uzdravení (10kilo železa není legrace) a návrat k soustruhu. Jen přemýšlím nad těmi 15m. To jsi se trefil do otevřeného okna? Zdraví Jindra Nie ,dielna je dlha 15 m potom plechova stena ...
|
|
Hore |
|
|
ST.NICOLAUS
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Sep 04, 2018 7:16 am |
|
Registrovaný: Ned Okt 23, 2011 1:11 pm Príspevky: 417 Bydlisko: BRNO
|
Nie ,dielna je dlha 15 m potom plechova stena ...[/quote] Ernest, skoré uzdravenie prajem. To su tie predimenzované priestory, 15m nemám ani celú dlžku baráku
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Uto Sep 04, 2018 3:52 pm |
|
|
Ernest, skoré uzdravenie prajem. To su tie predimenzované priestory, 15m nemám ani celú dlžku baráku [/quote] To vies Štefan ,naliat beton bola hracka eliminoval som tym všakovake tance s motykou a ostatnymi valaskami medzi plodinami )))) Už je to ovela lepsie , vyzeralo to horsie ako to bolo. Ernest
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Sep 09, 2018 7:33 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Ernest píše: Jindra píše: Ernest píše: Přeju brzké uzdravení (10kilo železa není legrace) a návrat k soustruhu. Jen přemýšlím nad těmi 15m. To jsi se trefil do otevřeného okna? Zdraví Jindra Nie ,dielna je dlha 15 m potom plechova stena ... Přimlouvám se za nástroje s omezovákem
|
|
Hore |
|
|
Jindra
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Str Okt 17, 2018 12:43 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Štv Okt 18, 2018 12:44 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Jindra píše: Přidávám jeden komiks o tom, jak jsem se pokoušel vylepšit své průpisky. Zdraví Jindra ale to je přímo bombastické, moc děkuji
|
|
Hore |
|
|
Jindra
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Štv Okt 18, 2018 5:24 pm |
|
|
jiri tovarys píše: Jindra píše: Přidávám jeden komiks o tom, jak jsem se pokoušel vylepšit své průpisky. Zdraví Jindra ale to je přímo bombastické, moc děkuji Z mé hlavy to není, ale zdá se, že se to povedlo. Jenom přemýšlím, kam jste se všichni ztratili, vždyť už tu měsíc není žádný pohyb. Z toho důvodu tady zveřejňuji prosbu: pokud se budete svolávat někde jinde, dejte, prosím, zmínku i sem, tedy pokud nebude moje přítomnost na překážku. Zdraví Jindra
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Okt 21, 2018 9:50 am |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
Jsem tu... často... a rád..... jen jsem vždy viděl, že poslední byl můj komentář, tak......
Jindro... parádní...
|
|
Hore |
|
|
Lorch
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Okt 21, 2018 11:07 am |
|
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Okt 21, 2018 8:13 pm |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
|
Hore |
|
|
Erich Černaj
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Štv Okt 25, 2018 6:44 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
Erich Černaj
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Štv Okt 25, 2018 6:49 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|