Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Radek
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 7:33 pm |
|
Registrovaný: Štv Aug 16, 2007 8:55 pm Príspevky: 599 Bydlisko: Česká Kamenice
|
_________________ Ať se daří.
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 7:45 pm |
|
|
Radku, tam za tým lomítkom chýba ešte číslo toho obrázu, takže kód nie je kompletný. A potom tam bola za hranatou zátvorkou bodka. Pred, ani za nesmie byť žiadny znak.
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 8:08 pm |
|
|
irsa píše: To je jednoduché: Zoberieš vrták priemeru 5 cm a s dížkou nad 10 cm  ... Alebo to môžeš odvŕtať v stojanovej vŕtačke menšími priemermi vrtákov s použitím dorazu. Pekne podľa kružnice s malým prídavkom (dorobíš profilovým dlátom). Potom si urob nástroj škrabnu ma dno napríklad z oceľovej planžety ktoré používajú v kartonáži na Bobstoch (výsekové stroje). Ten materiál je cečlom tvrdý a udrží chvíľu ostrie, ale pritom sa dá ohnúť do potrebného tvaru. Urobíš také očko na drevenej rúčke a vyškrábeš to z vnútra. Niekedy som robil drevené dózy a urobil som si vrták z veľkého závitníku vybrúsením, niektoré priemery som mal z oceľového plechu na tyči (trochu väčší plochý vrták ako dostať v obchodoch). Alebo si kúp sukovník... Tých možností je veľa, treba len pohýbať pilinami v hlave (ale opatrne, aby sa neopotrebovali  ).
sradista .... sukovnik ma dlžku len 9cm a nikte ho nemaju .... no snad nieco vymyslim ale stymi vrtakmi si mi vnukol napad
_________________ Ľutujte tých čo sa ľutujú , povzbudzujte tých čo bojujú ...
|
|
Hore |
|
 |
Radek
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 8:08 pm |
|
Registrovaný: Štv Aug 16, 2007 8:55 pm Príspevky: 599 Bydlisko: Česká Kamenice
|
_________________ Ať se daří.
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 8:11 pm |
|
|
Radek píše: Ahoj Maťo, o jaké dřevo se jedná  Je to deska  Pak bych měl dvě rady, prvá je pokud máš a Ty jsi se myslím zmiňoval, že dost používáš, horní frézku, tak ta by měla mít v příslušenství takovou tyčku s trnem, tak to je právě myšleno na tyto případy. Ale když si téď tak uvědomuju asi to pro tak malý průměr nebude fungovat. Potom ještě existují takové speciální nastavitelné vrtáky, vypadá asi zhruba takto: a nebo vyříznout přímočarkou a potom dopasovat. Nějak se mi nedaří vložit obrázek 
no ta moja frezka mala velmo biednu vybavu jednu frezku a jeden kluč a a to bolo vce
|
|
Hore |
|
 |
oskar
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Nov 29, 2008 11:51 pm |
|
Registrovaný: Sob Dec 08, 2007 11:10 pm Príspevky: 1536 Bydlisko: Choceň
|
vem na to dláto 
_________________ Dřevořezba není cil ale cesta.
Oskar
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Napísal: Ned Nov 30, 2008 3:02 pm |
|
|
oskar píše: vem na to dláto 
skončilo to moooc špatne ... tolko som uberal aznebolo z čoho uberať 
|
|
Hore |
|
 |
martinkalman
|
Predmet príspevku: Napísal: Štv Dec 18, 2008 9:16 pm |
|
Registrovaný: Str Dec 19, 2007 8:17 pm Príspevky: 373 Bydlisko: Pohorelá
|
Nazdar chlapci, potreboval by som poradit a pomoct. Fascinovali ma tie konstrukcie na rezanie dosiek motorovou pilou, neviete prosim vas zohnat tech. vykresy takychto konstrukcii??
|
|
Hore |
|
 |
Jirka
|
Predmet príspevku: Napísal: Pia Dec 19, 2008 7:21 pm |
|
|
Zdravím,
na jaře si budu vyrábět přípravek podle svého návrhu. Až vyrobím, odzkouším, tak prozradím.  Jirka
|
|
Hore |
|
 |
oskar
|
Predmet príspevku: Napísal: Pia Dec 19, 2008 9:00 pm |
|
|
Jirko jestli to bude jak ta palička z puku tak to se moc těším 
Oskar
|
|
Hore |
|
 |
Jirka
|
Predmet príspevku: Napísal: Pia Dec 19, 2008 10:37 pm |
|
|
Zdravím,
ty paličky, které jsem navrhnul jsou prakticky nezničitelné, ale patentovat je nebudu, je to nákladné. Ať všem slouží k užitku. Vyrobil jsem dvojčata. Při práci neničí rukojeť dláta a zároveň jednotlivé segmenty tlumí akustický vjem, a jak říká Čestmír neničí rameno a loket neboť pryžové segmenty (puky) absorbují dynamický ráz úderu. A navíc se přidáváním či ubíráním segmentů může měnit hmotnost paličky. Jen mám obavy, aby se ze mně nestal řezbářský vynálezce. Mam totiž další návrh tvaru rukojeti, která se mi v praxi velmi osvědčila a jeví se mi, jako revoluční v kombinaci s úpravou geometrie břitu dláta. Je to dláto i nůž a perfektně se s ním dělá.  Jirka

|
|
Hore |
|
 |
oskar
|
Predmet príspevku: Napísal: Sob Dec 20, 2008 5:55 pm |
|
|
Oskar
|
|
Hore |
|
 |
Dany
|
Predmet príspevku: nasazení sekery na topor Napísal: Uto Mar 03, 2009 11:23 am |
|
|
Mám starou sekeru, kterou rodiče koupili i s chalupou. Byla nasazená dost netradičně - jako krumpáč; topůrko se směrem k sekeře mírně rozšiřuje, nebylo uklínované, sekera držela jak démon. Protože byla prasklá v čepci, pokusil jsem se jí sundat, aby mi jí kamarád vyvařil. Během sundavání (nešla a nešla) jsem jí dorazil, když jsem zkusil to prasklé oko roztáhnout - místo jednoho svaru jsou na ní teď dva  , zřejmě byla vykalená celá, nejen břit.
To na úvod.
A teď prosba o radu - jak jí dostat na ten topor zpátky  . V místě kde byla, je topůrko (jasan) vymačkané ca 1,5-2 mm do hloubky, bez známek opálení. Jediné co mne napadlo, bylo uložit na těleso ústředního topení, jestli se to neseschne, ale po měsíci jsem jí dostal tak do 2/3 délky topůrka. Čekat dál, nebo někdo víte přesně, jak to ti dědci dělali?
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Napísal: Uto Mar 03, 2009 7:13 pm |
|
|
Sú tam teda dva zvary... Napadá ma, že na montážach sme obýbali rúry nahriatím jednej strany steny rúry a pri ochladzovaní sa tá rúra zohla v mieste nahriatia, jednoducho v tom nahriatí sa ten materiál stiahol. Podobne to môže byť aj s tým okom, teda že zváraním sa ten materiál stiahol.
Aj dedo nasádzal násady uprostred leta, práve preto lebo vtedy bolo drevo najviac vysušené a teda najviac scvrknuté. Máme teda dva faktory v súčinnosti. Vyriešil si jednu vec tým ústredným topením, ale ten kov už asi neporiešiš. Síce sa nezdá, ale aj to urobí celkom dosť. Normálne tú rúčku opatrne obrús a nasaď. Ak sa dostaneš do 2/3, tak už stačí skutočne málo...
|
|
Hore |
|
 |
gurt
|
Predmet príspevku: Napísal: Štv Mar 05, 2009 2:44 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
dokazal by mi nekdo poradit kde bych nasel neaky vzor (predlohu) pro "florentsky" ram? pripadne skousel nekdo neco takeho? myslim ze je to takova ta "klasika" ale nevim jestli to vidite stejne jak ja.
dik
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|