Aktuálny čas je Sob Máj 17, 2025 10:23 am

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 126 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: listy do lupienkovej pilky
PoslaťNapísal: Štv Mar 19, 2009 9:15 pm 

Dobrý deň,
som tu nový, ale už niaky čas pokukujem na tieto stránky, fofum... Musím priznať, je to tu akosi inak oproti iným, viac pohody. Ja sám som rezbár už niaky ten rok (13), ale učiť sa mám stále dosť, chvala bohu. Ale! Nedarí sa mi zohnať listy do lupienkovej pilky. Predávajú sa síce sady, ale nie som moc spokojný, majú príliš jemné zuby. používal som zlatej farby, vraj boli z nemecka, ale zľahľa sa za nimi zem. Neviete kde sa dájú zohnať?
Ďakujem.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Štv Mar 19, 2009 9:29 pm 
Obrázok užívateľa

Skús od firmy PROXXON .

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Štv Mar 19, 2009 9:38 pm 
Obrázok užívateľa

my pouzivali BLITZ ale to budou ty asi ktere mas na mysli...
no pokud se reze masiv a mas mali zdvich tak se da z uspechem udelat "dvouzuba" kazdej treti zub se odbrousi nebo vylomi lestema podle teho o co si material rekne...

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Štv Apr 23, 2009 6:34 pm 

Nááááááááááááááááhodou nevyděli jste list na sklo ? Aneb jaký způsob by jste zvolili vy ?

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Pon Apr 27, 2009 1:04 pm 

Ahoj,
v Baumaxe som videl listy od Gude 3ks za 100 Sk cca a v hornbachu v BA mali od proxxonu tuším tri rozne šírky listov, bolo to balenie po6 ks za 300Sk....

Predmet príspevku: Lupienkové píly
PoslaťNapísal: Uto Jún 30, 2009 11:32 pm 

Myslím, že jedným z najdôležitejších strojov pre rezbára je aj lupienková píla (labovačka alebo dekopírka), preto by si možno zaslúžila samostatnú tému. Chcem sa spýtať, aké máte vy skúsenosti s týmito mašinkami, hlavne s tými novými, ktoré sú momentálne na trhu. Podľa mojich skúseností ešte z dôb, keď som sa učil za rezbára boli a pravdepodobne aj sú najspoľahlivejšie a najvýkonnejšie staré, domácky robené mašiny ( viete si to predstaviť), mohutná drevená alebo železná konštrukcia, markantná hĺbka rezu, nezastaviteľný motor vysokého výkonu 1-2 Kw, prierez aj niečo nad 5cm, koľko len pílový plátok stačil, prakticky nezničiteľný stroj :-). Nevýhody: pokiaľ je malá dielňa, náročnosť na priestor, hlučnosť, nebezpečenstvo úrazu - či už prostredníctvom odkrytých remeníc alebo pri pretrhnutí pílového plátku (po rane do čela :-) ), pre veľké vibrácie nižšia presnosť rezu.
Dnes sú v predaji menšie, tichšie a presnejšie stroje, ktoré však výkonnostne pravdepodobne málokedy stíhajú na ich starých predchodcov. Ja sám mám skúsenosť momentálne na trhu s lupienkovou pílou značky Ferm FFZ-400R, ktorej cena je prijateľná, ale rezbárskym potrebám zďaleka nevyhovuje. Dá sa na nej s ťažkosťami rezať lipa o hrúbke 1cm a pri hrúbke 1,5 cm píla končí.
Zaujímalo by ma, či má niekto skúsenosti s pílami ako Dewalt DW788, Dremel (1800-1/5) alebo napr. Deco 405 Vario alebo iné. Sám rozmýšľam o kúpe lupienkovej píly, ktorá by ušetrila priestor, ale zároveň by mala postačujúci výkon a zvládla rezať drevo o hrúbke aspoň 4cm. Potešila by ma každá vaša skúsenosť.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 4:48 pm 
Obrázok užívateľa

Takže Ahoj Creo! Ja osobne som na lupienkovú pílu priamo závislý. Na vypilovanie podložiek je dôležitým pomocníkom. Už roky používam Ferm FFZ 400N, a za tie prachy si už svoje užila. Ja s ňou hravo zvládam aj masív. lipu do 4,5cm( čo ma rameno pustí), ale plátky sa mi osvedčili iba Proxon s najväčším zubom.(viď fotos). Mal som doma požičanú Proxonku za niekedajších 10litrov a tá išla na 100percent. Ale aj s touto Fermkou som už porobil kopu podložiek. Obrázok Obrázok Obrázok

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 9:03 pm 

Ahoj Braňo, áno lupienková píla je často nenahraditeľná, najmä na mreže. Normálne žasnem, aké máš s touto fermkou dobre výsledky, ja mám v podstate tiež tento typ FFZ-400N nechtiac som uviedol 400R, ale to je v podstate to iste len to ma nový šat. Ja keď režem lipu 1,5 cm tak to stoji na mieste a keď pritlačím tak sa zlomí plátok :-) Dávnejšie sme rezali s kolegom nápis zo špárovky 2,5cm to bol relatívne mäkký materiál a na tomto zázraku sme to pílili zhruba 15hodin (pričom z nej poodpadávali všetky kryty) namiesto 3 hodín na poriadnej labovačke :-) škoda, že to má len 90Watový motor, ale silnejší by asi konštrukcia nezvládla. O tých proxonkách som čítal, že to vraj dobre reže škoda, že ich nikde nevidno v predaji. Neviem, ktorú si skúšal vyzerá to nejak takto? Nikde som nezistil, aký to má silný motor. Inak pozeral som tvoj web, pekné podložky.
Obrázok

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 9:05 pm 
Obrázok užívateľa

mám tu samou jko Brano a dokonse zvládla švesku 4,5cm :lol: :lol: sice pomalu ale šla.ono opravdo záleží na plátku já používám jak Proxon tak s kruhovým ozubením ty dobře drží smněr :lol:

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 9:25 pm 

Ja som na tej fermke skúšal originálne plátky, klasické plátky rôzneho ozubenia aj plátky s kruhovým ozubením a vždy to rezalo pomaly a do šikma. Tie plátky proxon som ešte neskúšal.

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 9:33 pm 
Obrázok užívateľa

http://www.landsmann.cz/proxxon-28092-p ... 68261.html
tady jsou tech . ůdaje :lol: :lol:

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 9:37 pm 
Obrázok užívateľa

Creo píše:
Ja som na tej fermke skúšal originálne plátky, klasické plátky rôzneho ozubenia aj plátky s kruhovým ozubením a vždy to rezalo pomaly a do šikma. Tie plátky proxon som ešte neskúšal.

asi se bojíš napnout list :!: :!:

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 9:48 pm 

Dík, 205 wattový motor to už znie lepšie ako 90W. Silnejší som videl iba u Deco 405 vario, už by to chcelo len vyskúšať ktorá je lepšia :D ale aj tak by som bol zvedavý ešte na ten Dewalt a Dremel.
http://www.elektro-naradi.cz/lupinkova- ... 96_598_737

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 9:59 pm 
Obrázok užívateľa

A CO TOHLE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok :lol: :lol: :
:lol: :lol: :lol: :lol:
VĚDA A TECHNIKA MLÁDEŽI 1954 (první ročník)

Predmet príspevku:
PoslaťNapísal: Str Júl 01, 2009 10:11 pm 

oskar píše:
Creo píše:

asi se bojíš napnout list :!: :!:

Napnutím listu to nebude, v práci som laboval už na najrôznejších starých továrenských labovačkách čiže mám s čím porovnávať, mimochodom list si na moje napnutie nikdy nestažoval :-) a vždy to rezalo dobre. Škoda že sú tieto staré mašiny pre mňa dosť náročné na priestor.

Inak ta labovačka s toho roku 1954 je fajn, to sa podoba na tie stare domarobene mašiny, nemáš link kde by sa to dalo objednať cez internet? :D :D :D :D

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 126 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť