Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 9:30 am |
|
|
Ahoj chlapi, Paťasi myslím že vím co myslíš ( sakra to je věta  ) Miro to měl minule na srazu a fotil jsem si to, válcová část vnitřku by s tím brousit možná šla, ale dno by s tím asi brousit nešlo. Ale určitě by mě zajímal názor Mira, který s tím má praktickou zkušenost, jestli to třeba nezkoušel, jinak uvažuju o nějakém šmirglu na tyčce, nebo musím dělat ty vnitřky větší  .Ale jinak dobrý nápad. Jaríku u té historky jsem nebyl, tak to zkus trochu popsat. Díky. Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
 |
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 9:59 am |
|
|
musím dělat ty vnitřky větší  .Ale jinak dobrý nápad. Jaríku u té historky jsem nebyl, tak to zkus trochu popsat. Díky. Ahoj Radim.[/quote] Asi nám to rozprával v kuchynke, vraj strčil ruku so šmirglom do vázy a pustil sústruh. Potom sa to celé rozochvelo a vytrhol ruku cez malý otvor von tak, že váza sa rozletela po miestnosti, ale bol rád že sa to obišlo len s odreninami. Lepšie by sa mi to popisovalo s väčším časovým odstupom, dalo by sa to popísať dramatickejšie, ale zhruba takto nejako sa to stalo. Zdarboh
|
|
Hore |
|
 |
Peter Trebuľa
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 12:38 pm |
|
Registrovaný: Štv Sep 22, 2011 12:36 pm Príspevky: 164 Bydlisko: Veľký Krtíš
|
Radim Kocián píše: Ahoj chlapi, Paťasi myslím že vím co myslíš ( sakra to je věta  ) Miro to měl minule na srazu a fotil jsem si to, válcová část vnitřku by s tím brousit možná šla, ale dno by s tím asi brousit nešlo. Ale určitě by mě zajímal názor Mira, který s tím má praktickou zkušenost, jestli to třeba nezkoušel, jinak uvažuju o nějakém šmirglu na tyčce, nebo musím dělat ty vnitřky větší  .Ale jinak dobrý nápad. Ahoj, ak máte na mysli toto: http://www.uni-max.sk/brusny-pripravok- ... diskami/d/tak podľa mojich skúseností, by to na brúsenie vnútrajšku vázy nepomohlo. Celé poskladané to má výšku cca 8 cm a prišlo by mi to do tej vázy natesno. Hlavný problém však vidím pri brúsení stredu dna, stred veľmi nechce brúsiť ani pri miskách - chýba tam (je minimálna) sila, ktorá prípravok roztáča. Je však celkom možné, že to robím špatne. Peter
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 1:36 pm |
|
|
Ano Peťo to je ono a mám na to stejný názor jako Ty. U toho dna se skutečně dá použít buď háček, nebo to upravené dláto co tam ukazoval Peter Hromek a řezat načisto, no ale když to nemáš  . Tak jsem tam furt cpal tu pazouru se šmirglem až jsem zastavil mašinu, tak pak jsem to vzdal aby mě náhodou nepřepral ten motor. Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 2:44 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 7:09 pm |
|
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 7:13 pm |
|
|
Radim Kocián píše: Ahoj Poldo, tož jsem rád, že Ti to k něčemu je a výtvor je to povedený, něco takového jsem tu ještě neviděl.
Já teď též zkouším ty duté tvary, ale ony spíš zatím školí mě. Stočil jsem si špalek hlošiny na průměr sklíčidla ( 65mm), ale to naše sklíčidélko to nemá šanci udržet. Tak jsem si stočil dřevenou přírubu s otvorem 65mm disperzí tam vlepil hlošinu a zezadu posichroval dvěma vruty proti vytržení a čtyřmi šrouby připevnil k lícní desce. Pak už se to ani nehlo. A pak jsem dlabal a dlabal a dlabal. Hlošina se dost chlupatí a při broušení je vidět každý škrábanec, ale rozlišení fotek na fóru je ke mně milosrdné. Je to velice zajímavé dřevíčko ještě jednou díky Jirko.
Tak točte pánové ahoj Radim.
Tak pár fotek z výroby vázy. Hlošina výška 23 cm, průměr 14,5 cm. no super, a čím jsi vybíral ten vnitřek?
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 7:29 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
[quote="Radim Kocián"]Ahoj Poldo, tož jsem rád, že Ti to k něčemu je a výtvor je to povedený, něco takového jsem tu ještě neviděl. To čubrním  na tu hlošinovou nádheru od Radima, Kdo umí, ten umí, kdo neumí,........ Jirka A na tu hlošinovou nádheru od Poldika
Naposledy upravil jiri tovarys dňa Uto Nov 06, 2012 9:13 pm, celkovo upravené 1
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 7:32 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
hand64 píše: Príloha: hol11p.jpg tak jsem se dostal ke zkoušce struhu, které mi daroval Radim na srazu, a myslím, že se mi to povedlo, Díky Radime, začíná další posun mých výtvorů,  docela jsem se toho bál a tak jsem stěnu nechal ještě celkem hrubou ale už vím , jak na to a jde to, Díky strýcu Radime Moc povedené Poldi, ještě přidej fotku toho Radimova uděláka Jirka
|
|
Hore |
|
 |
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 7:49 pm |
|
|
Tak točte pánové ahoj Radim.
Tak pár fotek z výroby vázy. Hlošina výška 23 cm, průměr 14,5 cm.[/quote]
Nazdar, Veď je to super, pekné a dokážeš si i sám pomôcť netradičným spôsobom, Smekám šiltovku a držím palce aby Ti to stále tak dobre točilo Jaro
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 8:13 pm |
|
|
jiri tovarys píše: hand64 píše: Príloha: hol11p.jpg tak jsem se dostal ke zkoušce struhu, které mi daroval Radim na srazu, a myslím, že se mi to povedlo, Díky Radime, začíná další posun mých výtvorů,  docela jsem se toho bál a tak jsem stěnu nechal ještě celkem hrubou ale už vím , jak na to a jde to, Díky strýcu Radime Moc povedené Poldi, ještě přidej fotku toho Radimova uděláka Jirka zítra ji vystavím, je v dílně na ponku a už se mi tam nechce. ale pěkně se tím vleze do dutiny a dá se s tím pěkně dělat, ani to nekoplo, Radime ten oboustranný nábrus je přesný.Mám udělaný podobný ze soustružnického nože na závity ale ten je moc hrubý a nelze se s ním dostat za roh. Palec nahoru Radime a ještě jednou díky Polda
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 8:50 pm |
|
|
no super, a čím jsi vybíral ten vnitřek?[/quote] No tys mě dostal, no Poldo musel jsem si vyrobit znova něco podobného co jsem ti dal. Chacháchá  . Ale skutečně jsem začínal vrtákem, z vrtákové díry vřetenovým struhem, což jde jen do jisté míry, pak svými háčky a i Ellsworh jsem zkusil na to dno - prostě jsem si hrál. Ale popravdě jsem použil asi nejvíc ten svůj háček. Peter Hromek měl samozřejmě pravdu - všechno je to o citu a práci s nástrojem, jakmile to začne drnčet musíš změnit postavení nástroje aby tě to nevylískalo. Já jsem to teď jenom zkoušel, ale to upnutí co jsem popsal výše je bezpečné a všimněte si orientace vrutů - to jsem využil té zkušenosti co nám předal Peter protože dřevo bylo dost popraskané. Takže kdo to chce zkusit nepotřebuje sklíčidlo za 12.000,-Kč, ale lícní desku, přírubu z odpadového dřeva, dispersní lepidlo a šest vrutů. A neustále poslouchat a kontrolovat upnutí - než jsem to upnul " na byka " tak mi to dvakrát vyletělo. Dodatečně před mistrem furt smekám, protože co on zvládl technikou, to já hrubou silou a stejně se mi nepodařilo zastavit soustruh. A trvalo mi to třikrát déle. Tak ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 8:55 pm |
|
|
Radim Kocián píše: no super, a čím jsi vybíral ten vnitřek? No tys mě dostal, no Poldo musel jsem si vyrobit znova něco podobného co jsem ti dal. Chacháchá  . Ale skutečně jsem začínal vrtákem, z vrtákové díry vřetenovým struhem, což jde jen do jisté míry, pak svými háčky a i Ellsworh jsem zkusil na to dno - prostě jsem si hrál. Ale popravdě jsem použil asi nejvíc ten svůj háček. Peter Hromek měl samozřejmě pravdu - všechno je to o citu a práci s nástrojem, jakmile to začne drnčet musíš změnit postavení nástroje aby tě to nevylískalo. Já jsem to teď jenom zkoušel, ale to upnutí co jsem popsal výše je bezpečné a všimněte si orientace vrutů - to jsem využil té zkušenosti co nám předal Peter protože dřevo bylo dost popraskané. Takže kdo to chce zkusit nepotřebuje sklíčidlo za 12.000,-Kč, ale lícní desku, přírubu z odpadového dřeva, dispersní lepidlo a šest vrutů. A neustále poslouchat a kontrolovat upnutí - než jsem to upnul " na byka " tak mi to dvakrát vyletělo. Dodatečně před mistrem furt smekám, protože co on zvládl technikou, to já hrubou silou a stejně se mi nepodařilo zastavit soustruh. A trvalo mi to třikrát déle. Tak ahoj Radim.[/quote] jsme učedníci, ale až se to naučíme ...... tak se z toho po...... to drnčení jsi mi připoměl, že chvílema jsem neslyšel ani rádio Proglas, co mám v dílně pořád puštěný. Tak to fakt stačí změnit postavení nástroje? 
|
|
Hore |
|
 |
hand64
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 8:57 pm |
|
|
a kdo z nás už zkusil Peterovu spermii? :-O
|
|
Hore |
|
 |
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: GALÉRIE - naše výtvory Napísal: Ned Nov 04, 2012 9:00 pm |
|
|
zítra ji vystavím, je v dílně na ponku a už se mi tam nechce. ale pěkně se tím vleze do dutiny a dá se s tím pěkně dělat, ani to nekoplo, Radime ten oboustranný nábrus je přesný.Mám udělaný podobný ze soustružnického nože na závity ale ten je moc hrubý a nelze se s ním dostat za roh. Palec nahoru Radime a ještě jednou díky Polda[/quote]Ahoj Poldo, než jsem odeslal příspěvek, tak už tu mám od Tebe další pochvalu - to mi vhrkly slzy do očí, tak jsem je zatlačil pivem bo sem nalokaný prachem z dílny. Chce to též samozřejmě šikovné ruce, cit a vědět co s tím. Tož co eště potřebuješ za tú reklamu řekni si ogare  . Ahoj Radim.
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|