Aktuálny čas je Štv Júl 31, 2025 12:42 am

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 700 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 47  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem )
PoslaťNapísal: Sob Mar 25, 2017 6:08 pm 
Obrázok užívateľa

David Nera píše:
Ahoj Lubo,

kupoval jsem tyhle spunty, na soustruhu pak navrtal diry:
http://kutil-florenc.cz/gumove-spunty-velke-p3277

Jinak pro mě to bylo dobry, ale ted uz potrebuju byt rychlejsi a lepsi bude spis vyrobit neco takoveho - utazeni nebude trvat tak dlouho, spunty pouziju ty same
https://www.youtube.com/watch?v=5qopqIb_h-o

David

ahoj taky štupel som držal v ruke akurat sa bojim ako sa to bude vrtat ,predsa je to guma

PoslaťNapísal: Sob Mar 25, 2017 6:32 pm 

Ja jsem to mel uplne v pohode - udelal jsem si na soustruhu v kusu dreva diru ve tvaru kuzelu, pak vzdycky vlozil gumovou zatku a konikem do ni vyvrtal doprostred diru vrtakem na drevo, nebyl jediny problem.

D.

PoslaťNapísal: Sob Mar 25, 2017 6:48 pm 

lubo píše:
zdravym všetkych ,neviem si poradit ,vyrabam Longworth Chuck a neviem sčoho vyrobit gumene štuple ,ktosi totu robil ale neviem to najst.dakujem za rady

Ahoj Lubo nic nevyrabaj behni do obchodu a kup kvasne zatky na demizony u nas v predajny Harys predavaju tam taniere sklo pohare demižony alebo nejake zahradkarstvo .Tiez som vymislal kadeco a nakoniec som potreboval tanier prisiel do predajne a ejhle .Pripadne Fieher laboratorna technika http://www.fisherww.sk/index.php?page=s ... &Itemid=13 a je to Ernest

PoslaťNapísal: Sob Mar 25, 2017 8:26 pm 
Obrázok užívateľa

lubo píše:
zdravym všetkych ,neviem si poradit ,vyrabam Longworth Chuck a neviem sčoho vyrobit gumene štuple ,ktosi totu robil ale neviem to najst.dakujem za rady

Ja mám v rodine chemika na dôchodku, tak som čerpal z jeho zásob... :-)
Ale inak by som najprv prebehol predajne s vinárskymi a zahrádkaskými potrebami, prípadne aj v kuchynských potrebách by sa mohlo niečo nájsť. Vŕtal som to v stojanovej vrtačke vrtákom na drevo, použil som vratové skrutky M5.

PoslaťNapísal: Sob Mar 25, 2017 9:19 pm 

Chlapi nic nevrtejte.Já jsem těch přípravků už několik udělal a vždy jsem použil gumy na dorazy dveří.Má to kuželový tvar, a uprostřed díru o průměru 6 mm. Zajdi do domácích potřeb a tam je koupíš. Jsou budˇ černé nebo bílé. zdar Petr

PoslaťNapísal: Sob Mar 25, 2017 10:44 pm 

ještě pro upřesnění. Ten dveřní doraz popisuji i s fotem v sekci pomůcky a přípravky na str.15

PoslaťNapísal: Str Mar 29, 2017 11:31 am 
Obrázok užívateľa

Tokárské noční košile
se už stříhají, čekalo se na matroš trochu dýl.
Bude to ale stát za to.
jirka

PoslaťNapísal: Pia Mar 31, 2017 6:28 pm 
Obrázok užívateľa

Dobry vecer pratele.chtel bych se zeptat ,nevali sevam nekde nebo nevite o motoru na Dosku?(vyhorel)
Zdenda

PoslaťNapísal: Sob Apr 01, 2017 8:27 am 

Zdenek Svoboda píše:
Dobry vecer pratele.chtel bych se zeptat ,nevali sevam nekde nebo nevite o motoru na Dosku?(vyhorel)
Zdenda

Ake su tam parametre, kw, ot/min,roztec otvorov patky,mozno nieco mam Ernest

PoslaťNapísal: Sob Apr 01, 2017 8:52 am 
Obrázok užívateľa

Ernest píše:
Zdenek Svoboda píše:
Zdenda

Ake su tam parametre, kw, ot/min,roztec otvorov patky,mozno nieco mam Ernest

Ahojky.Je to prirubovej 550 -750W otacky 1400-1500,220/400
hridel 19 mm
Zdenda

PoslaťNapísal: Str Apr 05, 2017 10:11 am 
Obrázok užívateľa

Ahoj kamarádi soutokári,
sleduji, že celkově na foru je teď míň příspěvků. Je mi jasné, že vás sluníčko vytáhlo ven do zahrad a myslím, že taky spousta z vás točí o sto šest, protože je potřeba zdělat dříví v zimě těžené.
No a i když to vypadá, že se ve středočeském kraji nic neděje, opak je pravdou.

Tak píšu raport co nového u Hurykána:
1. koupil jsem od Adama (Gurta) frekvenční měnič a veřejně mu tu děkuji za pomoc, vstřícnost a super domluvu a hlavně za kompletní servis ve smyslu nastavení a propojení. Nebýt jeho struhů, rad a ochoty, tak bych se trápil škrábáním, přehazováním řemenic a množná bych už i soustružení opustil. FM je velký pomocník v oblasti pohodlnosti, bezpečnosti práce a taky umožní využít maximální potenciál stroje, ale to všici víte....to jen kdyby byl někdo na vážkách zda si ho pořídit... :)
2. těch 10 plnometrů jasanů a javorů jsem už proměnil v misky a další polotovary (vlastně jen 9m, jeden jsem prodal Davidovi Nera)
3. je fakt, že Lorch má nejlepší cenu na universálku TOS 125 a taky má skladem přechod na vřeteno SLka,tak jsem to od něho vše koupil, protože k tomu SL2000 co mi stojí v dílně to bude sakra potřeba :) Lorchovi patří také můj velký dík za pomoc a rady a Petře vím, že jsem nedočkavý, ale když já ty nové čelisti co jsou ve výrobě táák strašně potřebuju :)
4. a už jsem v tom zase, koupil jsem 10 plnometrů buků, palivového, ve dvojkách, opět průměry 45-85 cm, takže pokud tu nejsu....jsu v dílně u tokárky....nebo pílím bukové...
5. jo a taky přišlo pár zranění, prvně mi lože SLka při nakládání na přívěs za auto přicvaklo dva prstíky k paletě, tak jsme se hned důvěrně seznámili, je fakt těžký. Naštěstí to jen zhmožděné. Jako ne to lože, ale moje prstíky :D Pak jsem se stříhnul motorovým plotostřihem do stehna, no to nepochopíš :shock: dělám s ním už 7 let, dvakrát do roka. Nakonec, když jsem zkoušel tu rumunskou opěrku tak mi poskočil struh při vybírání dutiny mísy a na prstu druhé ruky mi přicvaknul nehet k té opěrce, takže další štěnice :) (Yetti, fakt ten nábrus kouše) takže to bylo do třetice všeho špatného a už mám snad vybráno, tolik zranění se mi nestalo za posledních 10 let.... v zásadě nic tragického, měl jsem štěstí, ale kamarádi, dávejte pozor, buďtě soustředění a nikam nespěchejte !!!! jak píše Jan Amos: „Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.“

Těším se na shledání v Německu. Točte, foťte, pište a mějte se famfárově....JirHu

PoslaťNapísal: Str Apr 05, 2017 2:46 pm 
Obrázok užívateľa

[quote="Hurykan"]Ahoj kamarádi soutokári,

Pekný report, dobre sa to číta, ako si chlapi sme k sebe kamarátsky a dobrí. Super, všade to tak nie je. Aby nám to dlho vydržalo

PoslaťNapísal: Str Apr 05, 2017 3:04 pm 
Obrázok užívateľa

Aby tých úrazov nebolo málo, dnes ráno mi pri umývaní praskol v ruke sklenený pohár a podarilo sa mi "zoškrabnúť" cca 2 cm2 kože na ľavom ukazováku. Na chirurgii mi ju prišili naspäť s tým, že možno sa chytí, možno nie. Našťastie šľachy sú v poriadku, je to len povrchovka, bez vplyvu na funkciu.

Prílohy:
ruka.jpg
ruka.jpg [ 57.32 KiB | Zobrazené 10489 krát ]

PoslaťNapísal: Str Apr 05, 2017 8:12 pm 
Obrázok užívateľa

Keď to tu tak čítam, tak mám celkom aj obavu ísť v piatok do dielničky a to sú v pláne iba valčeky na domáci trdelník ... Už by to pomaly mohla byť aj samostatná úrazová téma, tak nech zíva prázdnotou! Dávajme na seba pozor priatelia.

Peter

PoslaťNapísal: Štv Apr 06, 2017 7:44 am 
Obrázok užívateľa

Peter Trebuľa píše:
Keď to tu tak čítam, tak mám celkom aj obavu ísť v piatok do dielničky

Dielňa je bezpečná, mne sa to stalo v kuchyni pri umývaní riadu, kuchynským prácam sa treba vyhýbať... :-)

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 700 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 47  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť