Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
lubo
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Mar 25, 2017 6:08 pm |
|
Registrovaný: Pon Jún 08, 2015 9:27 am Príspevky: 384 Bydlisko: Myjava
|
|
Hore |
|
 |
David Nera
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Mar 25, 2017 6:32 pm |
|
|
Ja jsem to mel uplne v pohode - udelal jsem si na soustruhu v kusu dreva diru ve tvaru kuzelu, pak vzdycky vlozil gumovou zatku a konikem do ni vyvrtal doprostred diru vrtakem na drevo, nebyl jediny problem.
D.
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Mar 25, 2017 6:48 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 314 Bydlisko: Topolčany
|
lubo píše: zdravym všetkych ,neviem si poradit ,vyrabam Longworth Chuck a neviem sčoho vyrobit gumene štuple ,ktosi totu robil ale neviem to najst.dakujem za rady Ahoj Lubo nic nevyrabaj behni do obchodu a kup kvasne zatky na demizony u nas v predajny Harys predavaju tam taniere sklo pohare demižony alebo nejake zahradkarstvo .Tiez som vymislal kadeco a nakoniec som potreboval tanier prisiel do predajne a ejhle .Pripadne Fieher laboratorna technika http://www.fisherww.sk/index.php?page=s ... &Itemid=13 a je to Ernest
|
|
Hore |
|
 |
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Mar 25, 2017 8:26 pm |
|
Registrovaný: Pon Sep 07, 2015 12:16 am Príspevky: 231 Bydlisko: Skalica
|
lubo píše: zdravym všetkych ,neviem si poradit ,vyrabam Longworth Chuck a neviem sčoho vyrobit gumene štuple ,ktosi totu robil ale neviem to najst.dakujem za rady Ja mám v rodine chemika na dôchodku, tak som čerpal z jeho zásob...  Ale inak by som najprv prebehol predajne s vinárskymi a zahrádkaskými potrebami, prípadne aj v kuchynských potrebách by sa mohlo niečo nájsť. Vŕtal som to v stojanovej vrtačke vrtákom na drevo, použil som vratové skrutky M5.
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
 |
tayger
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Mar 25, 2017 9:19 pm |
|
Registrovaný: Str Júl 28, 2010 3:07 pm Príspevky: 115 Bydlisko: opava
|
Chlapi nic nevrtejte.Já jsem těch přípravků už několik udělal a vždy jsem použil gumy na dorazy dveří.Má to kuželový tvar, a uprostřed díru o průměru 6 mm. Zajdi do domácích potřeb a tam je koupíš. Jsou budˇ černé nebo bílé. zdar Petr
|
|
Hore |
|
 |
tayger
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Mar 25, 2017 10:44 pm |
|
Registrovaný: Str Júl 28, 2010 3:07 pm Príspevky: 115 Bydlisko: opava
|
ještě pro upřesnění. Ten dveřní doraz popisuji i s fotem v sekci pomůcky a přípravky na str.15
|
|
Hore |
|
 |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Mar 29, 2017 11:31 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Tokárské noční košile se už stříhají, čekalo se na matroš trochu dýl. Bude to ale stát za to. jirka
|
|
Hore |
|
 |
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Pia Mar 31, 2017 6:28 pm |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
Dobry vecer pratele.chtel bych se zeptat ,nevali sevam nekde nebo nevite o motoru na Dosku?(vyhorel) Zdenda
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Apr 01, 2017 8:27 am |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 314 Bydlisko: Topolčany
|
Zdenek Svoboda píše: Dobry vecer pratele.chtel bych se zeptat ,nevali sevam nekde nebo nevite o motoru na Dosku?(vyhorel) Zdenda Ake su tam parametre, kw, ot/min,roztec otvorov patky,mozno nieco mam Ernest
|
|
Hore |
|
 |
Zdenek Svoboda
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Sob Apr 01, 2017 8:52 am |
|
Registrovaný: Pia Okt 31, 2014 6:51 am Príspevky: 157 Bydlisko: Benešov nad Ploučnicí
|
Ernest píše: Zdenek Svoboda píše: Dobry vecer pratele.chtel bych se zeptat ,nevali sevam nekde nebo nevite o motoru na Dosku?(vyhorel) Zdenda Ake su tam parametre, kw, ot/min,roztec otvorov patky,mozno nieco mam Ernest Ahojky.Je to prirubovej 550 -750W otacky 1400-1500,220/400 hridel 19 mm Zdenda
|
|
Hore |
|
 |
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Apr 05, 2017 10:11 am |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
Ahoj kamarádi soutokári, sleduji, že celkově na foru je teď míň příspěvků. Je mi jasné, že vás sluníčko vytáhlo ven do zahrad a myslím, že taky spousta z vás točí o sto šest, protože je potřeba zdělat dříví v zimě těžené. No a i když to vypadá, že se ve středočeském kraji nic neděje, opak je pravdou. Tak píšu raport co nového u Hurykána: 1. koupil jsem od Adama (Gurta) frekvenční měnič a veřejně mu tu děkuji za pomoc, vstřícnost a super domluvu a hlavně za kompletní servis ve smyslu nastavení a propojení. Nebýt jeho struhů, rad a ochoty, tak bych se trápil škrábáním, přehazováním řemenic a množná bych už i soustružení opustil. FM je velký pomocník v oblasti pohodlnosti, bezpečnosti práce a taky umožní využít maximální potenciál stroje, ale to všici víte....to jen kdyby byl někdo na vážkách zda si ho pořídit... 2. těch 10 plnometrů jasanů a javorů jsem už proměnil v misky a další polotovary (vlastně jen 9m, jeden jsem prodal Davidovi Nera) 3. je fakt, že Lorch má nejlepší cenu na universálku TOS 125 a taky má skladem přechod na vřeteno SLka,tak jsem to od něho vše koupil, protože k tomu SL2000 co mi stojí v dílně to bude sakra potřeba  Lorchovi patří také můj velký dík za pomoc a rady a Petře vím, že jsem nedočkavý, ale když já ty nové čelisti co jsou ve výrobě táák strašně potřebuju 4. a už jsem v tom zase, koupil jsem 10 plnometrů buků, palivového, ve dvojkách, opět průměry 45-85 cm, takže pokud tu nejsu....jsu v dílně u tokárky....nebo pílím bukové... 5. jo a taky přišlo pár zranění, prvně mi lože SLka při nakládání na přívěs za auto přicvaklo dva prstíky k paletě, tak jsme se hned důvěrně seznámili, je fakt těžký. Naštěstí to jen zhmožděné. Jako ne to lože, ale moje prstíky  Pak jsem se stříhnul motorovým plotostřihem do stehna, no to nepochopíš  dělám s ním už 7 let, dvakrát do roka. Nakonec, když jsem zkoušel tu rumunskou opěrku tak mi poskočil struh při vybírání dutiny mísy a na prstu druhé ruky mi přicvaknul nehet k té opěrce, takže další štěnice  (Yetti, fakt ten nábrus kouše) takže to bylo do třetice všeho špatného a už mám snad vybráno, tolik zranění se mi nestalo za posledních 10 let.... v zásadě nic tragického, měl jsem štěstí, ale kamarádi, dávejte pozor, buďtě soustředění a nikam nespěchejte !!!! jak píše Jan Amos: „Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.“ Těším se na shledání v Německu. Točte, foťte, pište a mějte se famfárově....JirHu
|
|
Hore |
|
 |
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Apr 05, 2017 2:46 pm |
|
|
[quote="Hurykan"]Ahoj kamarádi soutokári,
Pekný report, dobre sa to číta, ako si chlapi sme k sebe kamarátsky a dobrí. Super, všade to tak nie je. Aby nám to dlho vydržalo
|
|
Hore |
|
 |
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Apr 05, 2017 3:04 pm |
|
|
Aby tých úrazov nebolo málo, dnes ráno mi pri umývaní praskol v ruke sklenený pohár a podarilo sa mi "zoškrabnúť" cca 2 cm2 kože na ľavom ukazováku. Na chirurgii mi ju prišili naspäť s tým, že možno sa chytí, možno nie. Našťastie šľachy sú v poriadku, je to len povrchovka, bez vplyvu na funkciu.
Prílohy: |

ruka.jpg [ 57.32 KiB | Zobrazené 10489 krát ]
|
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
 |
Peter Trebuľa
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Str Apr 05, 2017 8:12 pm |
|
Registrovaný: Štv Sep 22, 2011 12:36 pm Príspevky: 164 Bydlisko: Veľký Krtíš
|
Keď to tu tak čítam, tak mám celkom aj obavu ísť v piatok do dielničky a to sú v pláne iba valčeky na domáci trdelník ... Už by to pomaly mohla byť aj samostatná úrazová téma, tak nech zíva prázdnotou! Dávajme na seba pozor priatelia.
Peter
|
|
Hore |
|
 |
Š.J.
|
Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem ) Napísal: Štv Apr 06, 2017 7:44 am |
|
|
Peter Trebuľa píše: Keď to tu tak čítam, tak mám celkom aj obavu ísť v piatok do dielničky
Dielňa je bezpečná, mne sa to stalo v kuchyni pri umývaní riadu, kuchynským prácam sa treba vyhýbať... 
_________________ Štefan
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|